Bierbeleving met vintage bockbier

20 september 2017 | Thijs Jacobs

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is een ware smaaksensatie!

Aging van bockbier

Al een aantal jaar brengen diverse brouwers oudere vintage bockbieren op de markt. Niet voor niets, omdat de smaak fantastisch kan evolueren. Zo vermindert de hopbitterheid en moutbitterheid in het eerste jaar en maken zij plaats voor aroma’s en smaak van zwart fruit zoals bramen en bosbes, maar ook de smaak van pruimen. De karamel komt verder naar voren en verandert bovendien in port-, cognac- en sherrytonen. De bockbieren worden intenser van smaak, mede ook door de afname van koolzuur en het ontstaan van een zachte, ronde nasmaak.

Wel of geen hergisting

Bewaar als horecazaak daarom eens de bockbieren van meerdere jaren. Leg ze in een kelder of op een donkere plek met een stabiele temperatuur, het liefste rond de 15 graden. Belangrijk om bij de bewaring mee te nemen is dat de rijping van bockbieren bij hergistend bockbier vooral in het eerste jaar plaatsvindt en bij niet hergistende bockbieren pas na het eerste jaar. De bockbiertijd komt er weer aan. Serveer je gast daarom in oktober een mooi vintage bockbier proefplankje met bijpassende hapjes voor de optimale bockbierbeleving. Heel wat brouwerijen en zelfs groothandels, zoals de Kweker, verkopen van diverse bockbiermerken vintage bier.

Vintage bockbier inspiratie opdoen?

Bezoek op maandag 16 oktober 2017 een inspirerende en bovenal bijzondere vintage bockbier bier&food masterclass in Fort Everdingen. Nederlands bekende zytholoog en biersommelier Fiona de Lange inspireert je met tientallen jaren oude bockbieren en veel inhoudelijke informatie over bier&food en vintage bockbier. Wil je als zaak dit najaar of deze winter meer doen met bier&food? Neem dan zeker de kaart mee! Voor meer informatie en aanmelding, de plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij, kijk op www.fionadelange.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw o ...

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: