Bezoek gratis BBB Maastricht

3 oktober 2016 | Thijs Jacobs

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. En u kunt zich hiervoor gratis registreren!

Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en workshops voor alle horecasectoren, vertaald naar vier aansprekende werelden,  heeft BBB Maastricht een nieuwe presentatievorm gevonden. BBB Maastricht is in alle opzichten al jaren in een opgaande lijn. Om klaar te zijn voor de toekomst wordt dit jaar een nieuw, onderscheidend concept gepresenteerd.

Op Beverage Beach kunnen bezoekers de meest uiteenlopende dranken proeven en kennismaken met aanverwante producten. Op Specialty Beer Bay kunnen bezoekers kennismaken met unieke speciaalbieren van zo’n 30 kleine en bijzondere brouwerijen. De Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon) verzorgt bierproeverijen. Een uitgebreid aanbod van sterke dranken is te vinden op Spirits Square en in het Wijntheater zijn doorlopend proeverijen op het gebied van wijn & spijs.

In Food Forest maakt de bezoeker kennis met nieuwe gerechten, authentieke smaken, keukenapparatuur en meer. Ambachtelijke, streekgebonden en biologische producten zijn te vinden in Food Village. Tijdens de uiteenlopende kookwedstrijden van BBB ChefContest kunnen bezoekers chefs aan het werk zien en inspiratie opdoen.

Variety Valley is de wereld waar diverse producten en diensten te vinden zijn. Zo biedt Starters Park verfrissende ideeën en innovatieve oplossingen op het gebied van horeca, service en gastvrijheid. Place des Amis is een netwerkplein pur sang en op Columbus Square zijn de finalisten van de prestigieuze Columbus Trophy te vinden. In de BBB Academy kan de bezoeker workshops over diverse onderwerpen bijwonen, variërend van social media tot wet- en regelgeving.

Folie Culinaire is het internationale gastronomisch evenement voor beslissingsbevoegde professionals uit het hogere en topsegment. Drie dagen lang kook- en productpresentaties voor en door gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Op Farmers Market presenteren kleinschalige producenten hun exclusieve producten. Gault&Millau biedt een educatief wijnprogramma en kookdemonstraties.

Op maandag 10 oktober vinden de BBB Startersdag en BBB Cafetariadag plaats. De BBB Startersdag wordt georganiseerd i.s.m. PS Uitgeverij en bestaat uit o.a. uit gratis workshops over ondernemerschap, social media en lichaamstaal. Inschirjven kan via de BBB-site of terplekke (vol=vol).

BBB heeft de ambitie om internationaal een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. Daarom worden naast BBB Maastricht, gedurende het jaar ook andere activiteiten georganiseerd, zoals netwerkbijeenkomsten, trendtours, bedrijfsbezoeken en wedstrijden.

BBB Maastricht vindt van 10 t/m 12 oktober 2016 plaats in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie op bbbmaastricht.nl. Registreer u gratis via deze link.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Awards Cocktails
Alex Danger wint Bobby’s National Cocktail Competition

Op 21 september organiseerde Bobby’s Dry Gin de tweede editie van Bobby’s National Cocktail Competition. Tien van Nederlands beste bartenders verzamelden zich in Schiedam om de jury hun meest bijzondere cocktail te presenteren. Alex Danger van cocktailbar Mavis ging er met zijn Bobby&rsq...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: