Belangstelling voor bierkennis groeit

8 februari 2013
Belangstelling voor bierkennis groeit

Stichting Bieropleidingen Nederland heeft achttien bierliefhebbers beloond met het diploma 'bierambassadeur'. Volgens de stichting laat dit zien dat er meer belangstelling voor bier is.

*Bierkenners*
De achttien bierambassadeurs ontvingen het blaadje uit de handen van Theo Flissebaalje, voorzitter van StiBON. Zij hebben de StiBONbieropleiding, niveau 1, voltooid. Negen van hen behaalden zulke goede resultaten dat ze deel mogen nemen aan de vervolgopleiding, die hen voorbereidt op het diploma 'Internationaal Biersommelier'. Beide opleidingen geven deelnemers de kennis van bier in al zijn aspecten, zoals biertypen, grondstoffen en het brouwproces.

*Verdiepen in bier*
Volgens opleidingscoördinator Henri Reuchlin zit de Nederlandse biercultuur in de lift. "Op steeds meer plaatsen zijn lokaal gebrouwen bieren verkrijgbaar", aldus Reuchlin. "Wij merken dat meer mensen zich willen verdiepen in het ruime aanbod aan smaken en soorten die zo ontstaat. We zien daarnaast een toegenomen belangstelling voor de rol van bier aan tafel."

~Marijn Brok~

Overig nieuws