BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

9 oktober 2018 | Thijs Jacobs

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de prijs Meest Gastvrije Standhouder in de wacht. Maar liefst 6.200 horecaprofessionals bezochten vandaag de beurs en met een druk interactief programma vol met kennissessies en netwerkmomenten was het voor zowel de bezoekers als de ruim 400 exposanten een succesvolle eerste beursdag.

Meest Markante Horecaondernemer

Gedeputeerde Ger Koopmans reikte maandagmiddag namens KHN regio Limburg de prijs Meest Markante Horecaondernemer van Limburg uit aan Igor Stel, eigenaar van All-in Echt, Valdeludo Echt en kasteel Limbricht. De Limburgse winnaar vertegenwoordigt onze provincie in 2019 bij de landelijke verkiezing. Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt KHN elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award. Deze award wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren.

Kaplock winnaar Columbus Trophy

Om 17:30 uur werd de winnaar van de 15e Columbus Trophy bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Kaplock de prijs uit handen van de juryleden van de Columbus Trophy.

VanDrie kookwedstrijden

Ook vonden de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden plaats, als eersten van de in totaal zes kookwedstrijden die tijdens BBB Maastricht georganiseerd worden. Deelnemers werden uitgedaagd te koken uit de black box gevuld met kalfs- en orgaanvlees en technische delen. Een professionele jury heeft Yenna van Leeuwen (wedstrijd orgaanvlees) en Simon Vanbuel en Sven Herber van restaurant Rantrée (wedstrijd kalfsvlees) als winnaars gekozen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met apparatuur van Electrolux. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels.

Meest gastvrije standhouder

Op de exposantenborrel werd tot slot InterAlter – Roger Haan uitgeroepen tot meest gastvrije standhouder van BBB Maastricht 2018. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Openingstijden 11:00 uur – 18:00 uur

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gaat ons terras open als er geen versoepelingen komen''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw cafébedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Corona
Terras toch niet open: ''Er zou een onveilige situatie ontstaan''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Food Branded Content
Royal Smilde verstevigt haar positie in de borrelcategorie met overname The Tapas Factory

Royal Smilde heeft per 1 januari 2021 The Tapas Factory overgenomen. De overname van deze productielocatie zorgt voor een stevigere positie van Royal Smilde binnen het borrelsegment met hartige (deeg)snacks. Bij The Tapas Factory in Rotterdam worden voornamelijk empanadas geproduceerd. Royal Smil ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: