BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

9 oktober 2018 | Thijs Jacobs

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de prijs Meest Gastvrije Standhouder in de wacht. Maar liefst 6.200 horecaprofessionals bezochten vandaag de beurs en met een druk interactief programma vol met kennissessies en netwerkmomenten was het voor zowel de bezoekers als de ruim 400 exposanten een succesvolle eerste beursdag.

Meest Markante Horecaondernemer

Gedeputeerde Ger Koopmans reikte maandagmiddag namens KHN regio Limburg de prijs Meest Markante Horecaondernemer van Limburg uit aan Igor Stel, eigenaar van All-in Echt, Valdeludo Echt en kasteel Limbricht. De Limburgse winnaar vertegenwoordigt onze provincie in 2019 bij de landelijke verkiezing. Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt KHN elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award. Deze award wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren.

Kaplock winnaar Columbus Trophy

Om 17:30 uur werd de winnaar van de 15e Columbus Trophy bekend gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Kaplock de prijs uit handen van de juryleden van de Columbus Trophy.

VanDrie kookwedstrijden

Ook vonden de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden plaats, als eersten van de in totaal zes kookwedstrijden die tijdens BBB Maastricht georganiseerd worden. Deelnemers werden uitgedaagd te koken uit de black box gevuld met kalfs- en orgaanvlees en technische delen. Een professionele jury heeft Yenna van Leeuwen (wedstrijd orgaanvlees) en Simon Vanbuel en Sven Herber van restaurant Rantrée (wedstrijd kalfsvlees) als winnaars gekozen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met apparatuur van Electrolux. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels.

Meest gastvrije standhouder

Op de exposantenborrel werd tot slot InterAlter – Roger Haan uitgeroepen tot meest gastvrije standhouder van BBB Maastricht 2018. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Openingstijden 11:00 uur – 18:00 uur

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: de beste strandtent van Nederland, op bezoek bij een eetcafé en meer

Met de juni-editie van De CaféKrant hoef je je geen moment te vervelen. We gingen immers op bezoek bij de mooiste strandtent van Nederland (Strandpaviljoen De Staat, Scheveningen), bezochten Eetcafé 't Draeckje in Amersfoort, achterhaalden hoe het werkt in een café waar gast...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: