BBB Maastricht en horeca-opleiding BierTalent slaan handen in elkaar

1 november 2019 | David Bakker

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en BierTalent officieel hun samenwerking bekrachtigd. Met BierTalent lanceert StiBON een nieuwe opleiding, speciaal gericht op de horeca.

Na een succesvolle start in Amsterdam, Haarlem en Breda biedt BierTalent samen met de BBB Academy de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. De eerste lessen vinden al plaats op 12 november en 20 december 2019. Dit en meer werd gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht die dit jaar haar 65-jarig bestaan vierde in MECC Maastricht.

 Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en is steeds veeleisender. “De nieuwe bieropleiding BierTalent biedt horecaondernemers een flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de medewerkers te vergroten. Dat levert een positieve bijdrage aan de omzet”, aldus Henri Reuchlin, één van de initiatiefnemers achter BierTalent. “In de opleiding ligt de nadruk op praktisch toepasbare biervaardigheden. Gastgericht advies geven speelt een belangrijke rol in alle lesblokken. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de gerenommeerde StiBON Bieropleidingen.” Beursmanager BBB Maastricht, Erik Stroink voegt toe: “De samenwerking met StiBON past perfect bij de ambitie van de BBB om het hele jaar door toegevoegde waarde te bieden voor de horecasector.”

Flexibel in te richten bieropleiding

De opzet van de opleiding is onderscheidend. Waar je bij een traditionele opleiding alle lessen achter elkaar moet volgen, bestaat BierTalent uit nevengeschikte lesblokken. Ieder lesblok is afzonderlijk en op willekeurige volgorde te volgen. Praktische kennis en vaardigheden staan daarbij centraal. ”De opleiding bestaat uit zes lesblokken, die in de loop van het jaar gegeven worden”,verklaart Bas Schampers, mede-initiatiefnemer. “Een aantal van die lessen is seizoensgebonden, andere zijn algemener van aard. Je kunt alle lesblokken volgen, of alleen die blokken die je voor je werk nodig hebt.” 

Praktijk- en gastgerichte lesmethode

BierTalent is opgezet door drie biersommeliers die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van het bier en horeca. Naast Bas Schampers en Henri Reuchlin is dat Pepijn van der Waa. “De praktische insteek is voor ons erg belangrijk”, aldus Pepijn. “Vandaar dat we geen online lesprogramma aanbieden. Het gaat in de horeca immers om de menselijke interactie.” 

Opleiden van horecatalent steeds belangrijker 

 “In een tijd waarhorecatalent steeds schaarser wordt, kan BierTalent helpen goed personeel vast te houden”, meent Henri Reuchlin. "Als mensen opleidingen mogen volgen, bind je ze juist en motiveer je ze. Het hoort bij goed werkgeverschap.” 

De eerste les in Maastricht gaat dieper in op tappen en schenken. De les wordt gegeven op 12 november 2019 bij au Mouton Blanc. Op 20 december 2019 volgt een les brouwproces bij brouwerij de Maastrichter Maltezer. Meer informatie is te vinden op www.biertalent.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: