Barrel uit Groningen bekroond tot Wine Bar of the Year 2018

9 januari 2019 | Thijs Jacobs

Na meer dan 12.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken werd vanmiddag op de Horecava de ‘Wine Bar of the Year 2018’ bekend gemaakt. De  genomineerde wijnbars verzamelden zich rondom het 'Alles Over Wijnplein' waar zij te horen kregen dat Barrel uit Groningen zich Wine Bar of the Year 2018 mag noemen! Barrel was in 2017 al een kanshebber en maakte ook dit jaar de meeste indruk bij de jury. Nummer twee is geworden Het Eigendom in Rotterdam en drie is wijnbar Shiraz in Amsterdam.

Over de winnaar Barrel

Na vorig jaar al kanshebber te zijn geweest kan Barrel wijnlokaal zich dit jaar de terechte winnaar van de Wine bar of the Year verkiezing noemen. Uit het juryrapport blijkt: ”Het moment dat je deze wijnbar binnenstapt is het direct duidelijk dat gasten hier komen om van wijn te genieten. Met verschillende wijnboeken en tijdschriften en achterin een extra proeflokaal is dit een zaak die wijnsfeer ademt. Wijnkennis en wijnbehandeling niet alleen van eigenaar maar ook van andere medewerkers is voorbeeldig.”

Top 3

Ook twee andere wijnbars gooiden hoge ogen bij de vakjury en krijgen daarom een speciale benoeming. Nummer 2 werd Het Eigendom in Rotterdam en nummer 3 wijnbar Shiraz in Amsterdam. Beide wijnbars worden gekenmerkt door passie, kennis en zeer passende wijnspijs combinaties.


Naast eeuwige roem, gaat Barrel naar huis met een prachtig prijzenpakket: zij ontvangen een Coravin Wine System en een reis naar de kelders van Moët & Chandon. De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (wijnjournalist Entree Magazine, winerebel.nl en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Romy Kooij (wijndocent, wijnjournalist en miss-winelane) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Op de foto: van links naar rechts: Robert Verhoeven (Pitch PR), Martijn Fernhout (Barrel wijnlokaal), Sharon van Lokhorst (Winerebel.nl)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Week van het Nederlandse Bier van start met bierproeffestival

6500 bezoekers hebben afgelopen weekend de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht, dat van 16 tot en met 18 mei plaatsvond in de Grote Kerk in Den Haag. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks hét startsein van de Week van het Nederlandse Bier en stond dit jaar nog ...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Achtergronden Sluiting
Bekend muziekcafé in Zwolle verkocht vanwege klagende buurman

Café The Livingroom is in Zwolle een begrip onder liefhebbers van livemuziek. Het tijdperk van dit mooie café is echter abrupt tot een einde gekomen, aangezien een buurman keer op keer klaagde over het geluidsniveau en de eigenaren daardoor hebben moeten besluiten om de muziekactivitei...

Opening
Rooftopbar en kunstdoolhof Doloris opent in Tilburg

Op vrijdag 17 mei opent Doloris na vier jaar ontwikkelen eindelijk haar deuren in Tilburg. Het voormalige postkantoor is omgebouwd tot één van de meest ambitieuze nieuwe hotspots van de stad: een immense rooftopbar met een bijpassend surrealistisch kunstdoolhof genaamd Doloris’ M...

Bier Brouwerijen
Nederlands eerste witbier Witte Raaf komt terug

Aanstaande donderdag 16 mei gaat de week van het Nederlandse bier van start. Ter gelegenheid daarvan brengen bierbrouwers Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company het eerste witbier van eigen bodem weer terug op de markt. Witte Raaf was van 1982 tot halverwege de jaren negentig een populair witbi...

Columns Starten in de horeca
De ideale locatie voor jouw nieuwe horecazaak

Waar sta je over 1 jaar, 3 jaar of 10 jaar met jouw horecabedrijf? En wat heb jij voor ogen met jouw toekomst? Iedereen droomt, wenst of verlangt wel naar iets. Ook op zakelijk gebied. Ambities die je graag werkelijkheid ziet worden. Het bepalen van de toekomst en koers daarnaartoe gaat de ene on...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: