Barman Mystique wint cocktailcompetitie

4 december 2013
Barman Mystique wint cocktailcompetitie

Leroy Soumokil heeft de Calvados vintage cocktailcompetitie met zijn cocktail Promiscuous Rose gewonnen. De wedstrijd werd gehouden in de nieuwe 'A Bar' van het Amstel Hotel. De bartender
werkt bij Mystique Bar & Dining uit Amsterdam. Binnenkort mag de gelukkige winnaar afreizen naar het productiegebied en daar verschillende Calvados huizen bezoeken.

*Ode*
Leroy’s cocktail, geheel in vintage stijl, is een ode aan Lady Brett Ashley, een personage uit de roman The sun also rises van Ernest Hemingway. Leroy’s cocktail is een herziende versie van de Jack Rose en staat symbool voor de moderne onafhankelijke vrouw van de twintigste eeuw.


~Leroy maakt zijn Jack Rose 2.0, een ode aan Ernest Hemmingway~

*Proeven en competitie*
Meer dan 40 bartenders en sommeliers waren aanwezig bij de Calvados workshop. Tijdens deze workshop zijn er verschillende jonge en oude Calvados blind geproefd onder begeleiding van twee producenten van het productschap Calvados IDAC. In samenwerking met de Nederlandse Bartenders Club (NBC) en Venuez hebben 13 genomineerde bartenders deelgenomen aan de cocktailcompetitie.

*Juryleden*
De jury bestond uit Nico Kager (voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club), Edwin Raben (voorzitter van de Nederlandse Gilde van Sommeliers), Godfried van der Lugt (Venuez) en Calvados professionals Didier Bedu en Vincent Boulard.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws