Bacardi introduceert Añejo Cuatro

4 april 2018 | David Bakker

Bacardi rum, ‘s werelds meest geprezen rum, introduceert vandaag Bacardi Añejo Cuatro (“vier” in het Spaans, een eerbetoon aan de Cubaanse roots van het merk). De nieuwe premium rum is minimaal 4 jaar ongestoord gerijpt in een vat onder de Caribische zon en bevat smaken van vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing.

Naarmate de luxetrend binnen de spirits-industrie blijft groeien, gaan spirit-enthousiastelingen op zoek naar een hoger niveau qua spirits en verwachten meer premium en uitzonderlijke ervaringen. “De toekomst van rum ziet er rooskleurig uit en we hebben zin om met Bacardi Cuatro een toegankelijk startpunt naar premium rums te introduceren”, zegt Sarah Doyle, Vice President van Bacardi rum Europa.“

Terwijl rum vaak werd gezien als een spirit die je enkel gebruikte om tropische dranken mee te mixen, gaat Bacardi Cuatro dat imago doorbreken en consumenten kennis laten maken met een meer verfijnde, complexe kant van rum. Sarah Doyle: “Nu mensen avontuurlijker worden en zich meer bewust zijn van wat ze drinken, denken wij dat dit het perfecte moment is om de dialoog over de veelzijdigheid en het genot van het Bacardi rum portfolio aan te gaan met een nieuwe generatie 18+ drinkers.”

Bacardi is een van de oudste en meest gerespecteerde rummerken ter wereld, met meer dan 156 jaar aan geschiedenis en erfgoed. Voor het familiebedrijf is rum meer dan alleen business; het is persoonlijk, gezien de familienaam trots prijkt op elke fles. Met generaties van deskundig vakmanschap en authenticiteit heeft Bacardi alle ingrediënten, diepe geschiedenis en erfgoed om de leider te zijn in de premium rum categorie.

Bacardi Cuatro is ontwikkeld in samenwerking met Bacardi rums zeer kennisrijke Maestros de Ron (master blenders), die alle producten in het Bacardi portfolio maken en bewerken. De master blenders van het merk worden zorgvuldig gekozen en getraind onder de begeleiding van zeven ervaren generaties van rum-makers.

In vaten onder een tropisch klimaat, heeft Bacardi premium rum ongestoord gerijpt en dit voor de minimale duur van het aantal jaren dat op het label vermeld staat. Rijpen gaat sneller in warmere regio’s, wat betekent dat Bacardi rum sneller rijpt dan de meeste whisky’s, die meestal in koudere klimaten worden gerijpt. Bacardi rum bevat vaak hetzelfde niveau van diepte en karakter als een whisky die twee of drie keer zo lang gerijpt heeft.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: