Bacardi introduceert Añejo Cuatro

4 april 2018 | David Bakker

Bacardi rum, ‘s werelds meest geprezen rum, introduceert vandaag Bacardi Añejo Cuatro (“vier” in het Spaans, een eerbetoon aan de Cubaanse roots van het merk). De nieuwe premium rum is minimaal 4 jaar ongestoord gerijpt in een vat onder de Caribische zon en bevat smaken van vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing.

Naarmate de luxetrend binnen de spirits-industrie blijft groeien, gaan spirit-enthousiastelingen op zoek naar een hoger niveau qua spirits en verwachten meer premium en uitzonderlijke ervaringen. “De toekomst van rum ziet er rooskleurig uit en we hebben zin om met Bacardi Cuatro een toegankelijk startpunt naar premium rums te introduceren”, zegt Sarah Doyle, Vice President van Bacardi rum Europa.“

Terwijl rum vaak werd gezien als een spirit die je enkel gebruikte om tropische dranken mee te mixen, gaat Bacardi Cuatro dat imago doorbreken en consumenten kennis laten maken met een meer verfijnde, complexe kant van rum. Sarah Doyle: “Nu mensen avontuurlijker worden en zich meer bewust zijn van wat ze drinken, denken wij dat dit het perfecte moment is om de dialoog over de veelzijdigheid en het genot van het Bacardi rum portfolio aan te gaan met een nieuwe generatie 18+ drinkers.”

Bacardi is een van de oudste en meest gerespecteerde rummerken ter wereld, met meer dan 156 jaar aan geschiedenis en erfgoed. Voor het familiebedrijf is rum meer dan alleen business; het is persoonlijk, gezien de familienaam trots prijkt op elke fles. Met generaties van deskundig vakmanschap en authenticiteit heeft Bacardi alle ingrediënten, diepe geschiedenis en erfgoed om de leider te zijn in de premium rum categorie.

Bacardi Cuatro is ontwikkeld in samenwerking met Bacardi rums zeer kennisrijke Maestros de Ron (master blenders), die alle producten in het Bacardi portfolio maken en bewerken. De master blenders van het merk worden zorgvuldig gekozen en getraind onder de begeleiding van zeven ervaren generaties van rum-makers.

In vaten onder een tropisch klimaat, heeft Bacardi premium rum ongestoord gerijpt en dit voor de minimale duur van het aantal jaren dat op het label vermeld staat. Rijpen gaat sneller in warmere regio’s, wat betekent dat Bacardi rum sneller rijpt dan de meeste whisky’s, die meestal in koudere klimaten worden gerijpt. Bacardi rum bevat vaak hetzelfde niveau van diepte en karakter als een whisky die twee of drie keer zo lang gerijpt heeft.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: