Appel en warme camembert

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Appel en warme camembert

In Nederland kan het soms verrassend warm, dan wel fris zijn. In beide gevallen is het heerlijk om iets fris te combineren met iets warms. Voor de echte lekkerbekken is deze vorm van appel een absolute aanrader.

Ingrediënten (2 personen):

150 g camembert
2 appelen
2 eetlepels gehakte walnoten
2 eetlepels honing
4 sneetjes donker bruinbrood

Bereidingswijze:

Verwarm de grill voor. Snij de camembert in plakjes. Was de appelen, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Snij de appelen in plakjes. Verdeel de plakjes appel over 2 ovenvaste bordjes. Leg de plakjes camembert erop. Schuif de bordjes onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Verdeel de honing en de gehakte walnoten over de kaas. Serveer de sneetjes bruinbrood erbij.

Variaties:

Gebruik eens amandelen in plaats van walnoten.

Erg lekker met een drupje alcohol over de appel gesprenkeld.

Serveer er chocolademelk bij.

Overig nieuws