Ang�lique Schmeinck is Bockbierambassadeur 2013

7 oktober 2013 |
<

Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft de stichting Nederlandse Brouwers, SVH Meesterkok Angélique Schmeinck verkozen
tot Bockbierambassadeur 2013. Schmeinck: "Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren."

Voorgangers
Met deze benoeming treedt Schmeinck in de voetsporen van Gert-Jan Hageman, De Kas (2007); Albert Kooy, Stenden University Hotel (2008); Rudolph van Veen, Meesterkok (2010); Paul Zonneveld, Haarlemse café In den Uiver (2011); Jerry Gontscharoff, Chefkok Huize Frankendael (2012).

Unieke combi's
De benoeming vond plaats tijdens de presentatie van de nieuwe herfstbockbieren van de leden van Nederlandse Brouwers in de Grote Kerk in Den Haag. Schmeinck stelde de recepturen van de jaarlijkse Bockbierlunch samen, wat leidde tot onverwachte bockbier-spijs combinaties.
Schmeinck: "Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas."

Bockbier-mindmap
Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. "Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken", aldus Schmeinck.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: