Angélique Schmeinck is Bockbierambassadeur 2013

7 oktober 2013
Angélique Schmeinck is Bockbierambassadeur 2013

Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft de stichting Nederlandse Brouwers, SVH Meesterkok Angélique Schmeinck verkozen
tot Bockbierambassadeur 2013. Schmeinck: "Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren."

*Voorgangers*
Met deze benoeming treedt Schmeinck in de voetsporen van Gert-Jan Hageman, De Kas (2007); Albert Kooy, Stenden University Hotel (2008); Rudolph van Veen, Meesterkok (2010); Paul Zonneveld, Haarlemse café In den Uiver (2011); Jerry Gontscharoff, Chefkok Huize Frankendael (2012).

*Unieke combi's*
De benoeming vond plaats tijdens de presentatie van de nieuwe herfstbockbieren van de leden van Nederlandse Brouwers in de Grote Kerk in Den Haag. Schmeinck stelde de recepturen van de jaarlijkse Bockbierlunch samen, wat leidde tot onverwachte bockbier-spijs combinaties.
Schmeinck: "Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas."

*Bockbier-mindmap*
Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. "Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken", aldus Schmeinck.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws