Amsterdam een van de duurste 'eetsteden' ter wereld

27 augustus 2019 | David Bakker

Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top-4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat kosten van populaire date-activiteiten in 58 hoofdsteden in kaart bracht. 
 
De gemiddelde prijs voor twee hoofdgerechten van alle 58 landen is € 28,91. Uit eten gaan is in Amsterdam dus twee keer zo duur als wereldwijd gemiddeld. Toch valt Amsterdam net buiten de top 3 ‘duurste restaurant steden’. Uit eten gaan is namelijk nog prijziger in de hoofdsteden van Denemarken (€ 70,26), Luxemburg (€ 61,18) en de Verenigde Staten (€ 58,63).

Twee hoofdgerechten zijn daarentegen relatief goedkoop in de hoofdsteden van Bolivia (€ 7,35), Pakistan (€ 9,10) en Tunesië (€ 10,40). Het verschil tussen het goedkoopste en duurste etentje loopt daardoor op tot wel € 62,89.

Amsterdam dure dating-stad
Naast uit eten gaan werden binnen het onderzoek ook de kosten van andere populaire date-activiteiten bekeken, zoals een bioscoopbezoek, wat drinken in een bar, taxiritjes en een hotelovernachting. Alle kosten bij elkaar opgeteld, komt Amsterdam als de tweede duurste stad uit het onderzoek. 

De duurste date-stad is Luxemburg. In de top tien staan verder steden als Londen, Parijs, Tokyo en Stockholm. De volledige analyse en kosten per date-activiteit zijn in te zien op Taxi2Airport.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: