Ambachtelijk bier van Brouwerij De Leckere

6 juli 2009 |
Ambachtelijk bier van Brouwerij De Leckere

Tijdens de provinciale voorronde voor de “Held van de Smaak” is Brouwerij De Leckere als winnaar uit de bus gekomen. Dit jaar is het thema ambachtelijke en streekgebonden bieren. De jury prees met name de toegankelijkheid van het bier, de presentatie (marketing) en het gebruik van biologische grondstoffen. Dit betekent dat de Brouwerij de provincie Utrecht zal vertegenwoordigen bij de nationale verkiezing van de “Held van de Smaak”. De winnaar zal bij de opening van de Week van de Smaak bekend gemaakt worden.

Voor de provinciale voorronde zijn zeven brouwerijen uitgenodigd. Uiteindelijk hebben drie daarvan meegedaan aan de beslissende proeverij en presentatie. Tot de genodigde professionele proevers behoorden vertegenwoordigers van Netwerk Platteland, ETC Adviesgroep en Slowfood Utrecht. De Brouwerijen zijn beoordeeld op de geur, smaak en presentatie van hun bieren maar ook op hun “duurzame gehalte” en de voortrekkersrol die ze in de regio vervullen.

Ook tijdens de nationale verkiezing zal een team van professionele proevers uit de f&b-wereld bepalen wie het lekkerste bier maakt. Daarnaast is het echter ook voor het publiek mogelijk om hun voorkeur uit te spreken. Dit kan vanaf 1 augustus via de website www.weekvandesmaak.nl Hier is ook een verslag te vinden van de provinciale voorverkiezing.

De jury bestaat uit:

Anneke Ammerlaan – trendwatcher, Ammerlaan Taste&Trends
Bob Cramwinckel – Centrum voor Smaakonderzoek Wageningen
Mac van Dinther – culinair journalist voor o.a. De Volkskrant
Andrea van Gemst – foodie, Slow Food Noord Nederland
Peter Klosse – Academie voor Gastronomie en Restaurant De Echoput
Eric van Veluwen – De Valeouwe, culinair projectmanagement

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: