5 tips om jouw horecazaak voor te bereiden op Moederdag

3 mei 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreservering, heeft 5 tips verzameld om als horecazaak het meeste uit Moederdag te halen. Door de juiste voorbereiding kun je een geweldige ervaring bieden aan je gasten: 

1. Plan vooruit.

Organisatie is essentieel rondom speciale data. Probeer vooruit te plannen in de kalender en je personeel voor te bereiden. Op Moederdag arriveren mogelijk meer groepen en gezinnen. Verbeter je service door het aantal gezinstafels uit te breiden. Deel de reserveringen in in twee shifts om het optimale uit het aantal beschikbare couverts te halen.

2. Maak een speciaal menu.

Of promoot het gebruikelijke menu met een mooie aanbieding of iets extra’s. Maak de aanbieding of het menu dat je voor deze datum hebt opgesteld op verschillende manieren bekend. Plaats bijvoorbeeld dit speciale menu op jouw online reserveringsplatforms, voeg een extra gedeelte toe op de website van je restaurant en publiceer berichten op social media.

3. Als je een terras hebt, geef het een boost.

Wat is er leuker dan Moederdag bij mooi weer buiten te vieren? Restaurants met een terras hebben een voordeel op deze datum. Probeer op Moederdag grote (gezins)tafels buiten te plaatsen (ronde tafels werken goed) en kleed ze speciaal voor de gelegenheid aan met bloemen en planten.

4. Maak een selectie wijnen voor dames.

Laat je inspireren door vinoloog Janna Rijpma die een wijngids heeft uitgebracht speciaal voor vrouwen. Vrouwen zijn gevoeliger voor smaken en geuren. Bied bijvoorbeeld een speciale lijst met wijnen voor moeders op deze dag aan. 

5. Eerbetoon aan moeders.

Leg moeders extra’s in de watten en geef ze een geschenk bij het dessert of maak een speciale 'Moederdag' cocktail. Dit zal bijdragen aan een mooie herinnering en unieke ervaring, zodat gasten zullen terugkeren. 

Nooit meer een feestdag missen? Download hier de HorecaMarketingKalender!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: