373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014

3 oktober 2014 |
373 nieuwe restaurants in derde kwartaal 2014<

In het derde kwartaal van 2014 gingen er 373 nieuwe restaurants open in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van KvK-gegevens
door gerechten- en restaurantgids Piatto.nl. Het derde kwartaalcijfer ligt lager dan het tweede (425), maar hoger dan het eerste kwartaal (363). Op stadsniveau is Den Haag koploper af. Tot nu toe komen er in 2014 gemiddeld 129 restaurants per maand bij. Dit aantal ligt lager dan in 2013, toen er maandelijks gemiddeld 140 eetgelegenheden openden.
Meeste openingen in Amsterdam
De stad waar in het derde kwartaal de meeste eetgelegenheden openden is Amsterdam: 38. Hiermee lost de hoofdstad Den Haag af, dat in het tweede kwartaal 33 nieuwe restaurants verwelkomde, tegenover 29 in Amsterdam. Het laatste kwartaal kwamen er in Den Haag 26 eetgelegenheden bij, net als in Rotterdam. Het aantal nieuwe restaurants in Utrecht kwam uit op 12.

Zuid-Holland opnieuw op 1
Op provincieniveau spant Zuid-Holland nog altijd de kroon als het om nieuwe eetgelegenheden gaat. In kwartaal 3 werden in deze provincie ruim 100 nieuwe restaurants ingeschreven bij de Kamer. Ongeveer evenveel als in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Op nummer 2 eindigde net als eerder dit jaar Noord-Holland met een kleine 70 restaurants. Zeeland verwelkomde de minste nieuwe restaurants afgelopen drie maanden: 7. Vorig kwartaal was Drenthe laatste met hetzelfde aantal.

September gemiddeld, april uitschieter
In april kreeg de KvK tot dusverre de meeste inschrijvingen te verwerken. Waar in februari nog slechts 61 nieuwe restaurants openden in Nederland, waren dat er twee maanden later maar liefst 174. September is met 130 nieuwe eetgelegenheden een doorsnee maand gebleken.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Overheid presenteert randvoorwaarden overwinteren strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeëneenhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: