28 mei Nacht van de Fooi

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden
hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen aan ontwikkelingshulp. Wilde Ganzen, partner én het goede doel, zal het eindbedrag aan opgehaalde fooien verdubbelen dus elke bijdrage is het dubbele waard. Met de opbrengst worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd.

*Studenten*
Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit heel het land zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. De dag begint met een feestelijke opening om 11.30 in Utrecht op de Ganzenmarkt. Daarna zullen ook Amsterdam, Breda, Den Haag, Tilburg, Den Bosch, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Wageningen blauw kleuren van Nacht van de Fooi. Er zullen diverse evenementen worden georganiseerd en vele horecagelegenheden zullen in het teken van Nacht van de Fooi staan. Wilde Ganzen helpt met kennis, ervaring en financiële steun. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Het doel is om dit jaar een recordbedrag van 40.000 euro aan fooien op te halen voor de projecten; 80.000 euro na de verdubbeling van Wilde Ganzen.

*De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten:*
- Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur.
- Stichting Samenscholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen.
- Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd.
- De The Ray of Light Foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen voor op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden.
- African Foundation Of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.
- Stichting Pani schaft weef- en spinmachines aan voor vrouwen in Bangladesh, waardoor 25 vrouwen scholing en werk krijgen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws