165 cafés schenken voor KiKa

14 september 2012
165 cafés schenken voor KiKa

Op 13 september heeft KiKa-oprichter Frits Hirschstein een cheque van € 56.375 in ontvangst genomen in café BeerTemple te Amsterdam.

*Geniet & Geef*
De cheque is de totale opbrengst van de eerste editie van Geniet & Geef, een jaarlijks terugkerende fundraiser voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Met de opbrengst kan KiKa in 2013 een volledig onderzoek financieren naar de genezing van kanker bij kinderen.

*Geniet & Geef bier in 165 cafés*
In gezelschap van KiKa-ambassadeur Mik Harren en Geniet & Geef-ambassadeur Peter van der Arend sloeg Hirschstein tevens het eerste fust ‘Geniet& Geef bier’ aan, waarna zich in nog eens 165 cafés in heel Nederland de pompen openden.
Frits Hirschstein: "Ik ben zeer onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van Horeca-ondernemers, Brouwerij De Koninck en iedereen die ‘Geniet & Geef’ dit jaar mogelijk heeft gemaakt. Fantastisch dat ook in moeilijke tijden de Horeca een manier vindt om een positieve bijdrage aan een maatschappelijke kwestie te leveren. Een genezingspercentage van 100% voor kinderen met kanker komt zo weer iets dichterbij." Op dit moment is dat genezingspercentage 75%.

*De Koninck is gul*
Het genezingspercentage bepaalt ook volgend jaar de hoeveelheid bier die verkocht zal worden. Dit jaar stelde de Antwerpse brouwerij De Koninck 75 hectoliter (7.500 liter) van haar ‘Triple d’Anvers’ ter beschikking. Welke brouwerij volgend jaar het Geniet & Geef bier zal aanbieden is nog niet bekend. Gaius Voûte, algemeen directeur van Geniet & Geef initiatiefnemer Bier&cO, zal dit op 13 januari 2013 bekend maken tijdens de ‘Biermarkt voor KiKa’. Geniet & Geef ambassadeur Peter van der Arend organiseert deze Biermarkt ter gelegenheid van 12 ½ jaar Arendsnest, een van zijn bedrijven. Voûte: “Ooit hopen we natuurlijk 100 hectoliter te kunnen schenken. Dat is allesbehalve een onhaalbaar doel!”

*Beoogde opbrengst overtroffen*
De actie ‘Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel’ heeft in totaal maar liefst € 56.375 opgebracht. Een spannende internetveiling bracht € 330 op terwijl met de verkoop van het bier reeds € 53.856 bijeengebracht werd. Sommige directe kosten vielen achteraf lager uit dan begroot. De beoogde opbrengst van Geniet & Geef van
€ 50.000 is hiermee ruimschoots overtroffen. Maar liefst 166 horecabedrijven in heel Nederland schenken sinds gisteravond het Geniet & Geef bier van tap. Vanaf nu kan heel Nederland Genieten – en Geven!

*Goede actie*
Geniet van bier en Geef kinderen met kanker een kans: dat is de gedachte achter deze actie die Bier&cO in het leven riep omdat KiKa dit jaar tien jaar bestaat. De opbrengst van al het genoten bier komt – onder aftrek van directe kosten – volledig ten goede aan KiKa.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws