U heeft gezocht op : IPA

6 september 2019 Bier Internationaal
Hotel laat gast 100.000 euro voor een biertje betalen

Dat er soms bizarre bedragen voor een IPA gerekend worden, dat weten we. Vooral wanneer het hop uit de Himalaya komt, het water afkomstig is van smeltwater van de allerlaatste gletsjer op IJsland en de verpakking compleet biologisch afbreekbaar is. Maar 100.000 euro voor één biertje? E...

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

5 augustus 2019 Food Café Interview
Interview: Kijkje in de keuken van een succesvol eetcafé

In Amersfoort is dit eetcafé een begrip, maar je kunt er als gast niet altijd terecht. “Als we een besloten avond hebben, dan moeten we helaas nee verkopen”, zegt Jan Gerritse, die samen met zijn vrouw Rini eigenaar is van eetcafé ‘t Draeckje. Buiten staat het gewe...

2 augustus 2019 Columns Blog
Het is maar wat je gewend bent

Soms vraag je je af waarom gasten jouw harde werk, ambacht in je bedrijf, de kwaliteit en gastvrijheid niet naar waarde weten te schatten. Jij werkt met de beste producten en bent écht goed bezig met het vak. En toch heeft dat ‘all you can eat’ restaurant op de hoek een hogere sco...

23 juli 2019 Interview Longread
Interview: Gebrouwen door Vrouwen BAR Amsterdam

In de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam vind je de unieke Gebrouwen door Vrouwen BAR. Voor wie Gebrouwen door Vrouwen nog niet kent: Gebrouwen door vrouwen brouwt bieren met meer kruiden en minder hop. Tessel en Do de Heij, het zijn inderdaad zussen, richtten de brouwerij in 2015 op en verzinnen a...

22 juli 2019 Bier Tech Wijn Interview
In dit café tappen de gasten zelf

Iedere handeling in een café kost je menskracht. Hierdoor heb je personeel nodig. Natuurlijk is afrekenen steeds eenvoudiger geworden binnen de horeca, net als in de retail. Contactloos betalen is niet meer weg te denken en steeds meer mensen betalen cashloos. Je kunt echter nog een stapje ve...

14 juni 2019 Events Rotterdam
Ruimte voor startups, scale-ups en innovatie tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen. Dit paviljoen biedt startups, scale-ups en andere aanbieders van leuke, relevante en innovatieve producten voor de horeca de kans zich te presenteren tijdens de driedaagse horecavakb...

23 april 2019 Awards Bier Brouwerijen
Bavaria wint drie prijzen tijdens de Dutch Beer Challenge

Bavaria heeft drie prijzen gewonnen tijdens de vijfde editie van de Dutch Beer Challenge. De brouwer won zilver in de categorie 'pils', en brons en zilver in de categorie ‘alcoholvrij/ alcoholarm’, zo lezen we op bierista.nl. De winnaars in de alcoholvrije categorie waren Bav...

18 april 2019 Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

1 april 2019 Bier Achtergronden
Thuisbrouwer presenteert het nieuwste Brand speciaalbier

Thuisbrouwer Jens van Riel uit Woerden presenteert samen met de Brand Bierbrouwerij het nieuwste Brand speciaalbier. Brand Gose is een limited edition, een fris lichtzurig zomerbier met fruitige geuren. Jens heeft, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit speciaalbier volgens eigen recept ...

18 maart 2019 Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

4 maart 2019 Awards Bier
Bijna tijd voor de vijfde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vijfde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben al &eac...

21 januari 2019 Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

12 december 2018 Bier Achtergronden
Bier uit soort Nespresso-apparaat voor thuisbrouwers

LG plaatste gisteren een persbericht in de newsroom. Het deed ons vermoeden dat het al 1 april was, maar dit is natuurlijk niet zo. LG kondigt namelijk aan dat het een bierbrouwmachine heeft ontwikkeld voor consumentengebruik. De machine werkt met capsules, heeft een fermentatie-algoritme en is zelf...

16 oktober 2018 Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

1 juli 2018 Awards Bier
Jens van Riel uit Woerden wint Brand Bierbrouwwedstrijd 2018

Jens van Riel heeft de 7de editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Dit jaar draaide de wedstrijd om de beste Gose, een fris bier met een lager alcoholpercentage. Na uitvoerig beraad van de jury kwam het recept van Jens tijdens de finaledag in de Philharmonie in Haarlem als winnaar uit de bu...

5 april 2018 Bier Achtergronden
65 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge

Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 67 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 397 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking in het Van Donge ...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

16 maart 2018 Events
Bijna 400 bieren tijdens vierde Dutch Beer Challenge in Rotterdam

Op woensdag 21 maart 2018 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 525 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben é...

20 februari 2018 Bier Achtergronden
Wie brouwt de beste Gose?

Na zes mooie edities organiseren de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT weer een spannende Brand Bierbrouwwedstrijd voor enthousiaste thuisbrouwers uit Nederland. Dit jaar draait het om het brouwen van de perfecte Gose. De winnaar krijgt de unieke kans om met de meesterbrouwers v...

22 januari 2018 Bier Events
Dutch Beer Challenge op 21 maart

Op woensdag 21 maart 2018 wordt Rotterdam voor de vierde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 500 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worde...

28 september 2017 Brouwerijen
Lindeboom Bierbrouwerij medeaandeelhouder brouwerij De Prael

Lindeboom Bierbrouwerij, al langer vaste partner van de Amsterdamse brouwerij De Prael, bekrachtigt de bestaande relatie. De bierbrouwerijen gaan beide voor een duurzame samenwerking. Lindeboom Bierbrouwerij, gevestigd in het Limburgse Neer, is een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1870 en is ...

4 september 2017 Economie Tech
Met een glimlach betalen in de horeca

Betalen kan sneller en leuker. Gasten van een KFC-restaurant in het Chinese Hangzhou kunnen vanaf nu betalen met behulp van gezichtsherkenning. De 'smile to pay'-toepassing van Alipay scant de gezichten van betalende gasten binnen twee seconden. Naast gezichtsherkenning is ook het verstre...

21 augustus 2017 Bier
'Hoppy Hour' om nieuw speciaalbier te promoten

AB InBev onthult een van zijn best bewaarde geheimen: Goose Island. Na een soft launch in 2016 lanceert AB InBev het Amerikaanse speciaalbiermerk dit jaar groots met een activatiecampagne in Nederland. Vanaf vandaag maken bierliefhebbers kennis met het ambachtelijke craft beer van de brouwerij uit C...

15 augustus 2017 Awards Bier
Jopen 4-granen Bokbier behaalt internationale prijs

Craft bierbrouwerij Jopen is tijdens de World Beer Awards, een van de meest toonaangevende biercompetities ter wereld, in de prijzen gevallen. Op vrijdag 11 augustus 2017 werden de World’s Best Style Winners en Country Winners in Londen bekendgemaakt. Jopen 4-granen Bokbier werd verkozen to...

31 juli 2017 Columns Bier
Column Fiona de Lange: Belgisch bier floreert en dat blijft zo!

Het afgelopen jaar blijft de discussie maar aanwakkeren dat Belgisch bier passé is en dat ze door de wereld voorbij zijn gestreefd. Voor mij onbegrijpelijk. Al eeuwen staan ze bekend om de bieren die ze brouwen én heel goed brouwen. De blonde bieren zijn met een grote glimlach door Ned...

25 juli 2017 Bier
Brouwerij houdt Battle of the Beers

De battle tussen Vink Heerlijk en Schuiminje Snor is in volle gang. De twee nieuwe bieren van Bird Brewery zijn gelijktijdig uitgebracht, maar slechts één van hen zal blijven. Liefhebbers kunnen op hun favoriet stemmen: het bier met de meeste stemmen blijft in het vaste assortiment. Na...

17 juli 2017 Bier Snacks
Tips voor de perfecte bier en snack combinatie

Er is niets mis met een schaaltje pinda’s of een plankje kaas bij de borrel. Maar wees kritisch op het soort snacks dat je aanbiedt. Sommige verhogen de pret, andere slaan het bier dood en doen de bieromzet geen goed. Biersommelier Fiona de Lange geeft advies. DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE ED...

23 juni 2017 Amsterdam Interview
Eigenaresse vrouwencafé Vivelavie stopt ermee 

Zeventig jaar is ze inmiddels, Mieke Martelhoff van Vrouwencafé Vivelavie in Amsterdam. Dit weekend neemt de eigenaresse afscheid van haar café. Het Parool heeft een afscheidsinterview met de onderneemster. Café Vivelavie is 37 jaar geleden aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Mar...

6 juni 2017 Awards Bier
Jopen Mooie Nel IPA schittert op NH Bierverkiezing 2017

Jopen Mooie Nel IPA is door de jury van de NH Bierverkiezing uitgeroepen tot 'Het beste lichte bier van NH 2017'. Tevens eindigde de IPA van craft bierbrouwerij Jopen op de tweede plek bij de publieksverkiezing ‘Het Populairste bier van NH 2017'. Tijdens het Noord-Hollands Bierfest...

6 juni 2017 Bier
Tinder voor speciaalbier

Het aantal kleine, ambachtelijke brouwerijen in de wereld waar craft bier wordt gebrouwen is in 2017 gegroeid naar bijna 18.000. Dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Om consumenten te helpen een keuze te maken uit het groeiende aanbod heeft de grootste online leverancier HOPT.nl een...

31 mei 2017 Toerisme
Tip: 8 uitjes in Amsterdam tijdens Pinksteren

Pinksteren in Amsterdam is een absolute aanrader voor diegene die nog geen plannen heeft tijdens het pinksterweekend en zeker voor toeristen die ons land en de hoofdstad bezoeken. In het weekend van 2 juni is het namelijk al weer zover. Amsterdam is groot, en in principe is er voor iedereen genoeg t...

19 mei 2017 Bier Events
Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt uit

Het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken breidt in het tweede jaar van het bestaan uit naar drie steden. In Rotterdam, Amersfoort en Maastricht kunnen bier- en wijnliefhebbers hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers kan men leg...

15 mei 2017 Awards Bier
Beste thuisbrouwer van Nederland bekend

Een bijzonder moment voor thuisbrouwer Jeroen Free. Hij pakte voor de tweede keer de overwinning tijdens de 6e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. In 2014 won Jeroen Free ook al met zijn IPA. Dit jaar streden maar liefst 287 gepassioneerde thuisbrouwers om hun droom werkelijkheid te laten worden...

10 mei 2017 Café Bier
Grolsch opent eigen proefbrouwerij

Op 11 mei opent Grolsch de deuren van de Proefbrouwerij. De Proefbrouwerij is het kloppend hart van de brouwerij, de plek waar de meesterbrouwers van Grolsch nieuwe bieren ontwikkelen. Grolsch vindt innovatie belangrijk. Ze wil haar eigen kijk op bier en het vakmanschap dat daarbij komt kijken graa...

5 mei 2017 Bier
Heineken neemt Amerikaanse brouwer over

De Amerikaanse brouwer Lagunitas Brewing Company is in zijn volledigheid overgenomen door Heineken. Dat heeft de Amsterdamse bierbrouwer donderdag bekend gemaakt. Er zijn geen financiële details van de overname bekend gemaakt. Lagunitas uit Californië zal onder de vleugels van Heineken...

2 mei 2017 Bier
Snor en baard afscheren tegen bierverspilling

Terwijl Movember en goede doelenacties mannen aansporen om hun baarden en snorren te laten staan, is speciaalbier webshop HOPT.nl juist een actie gestart om mannen hun baarden en snorren te laten afscheren. Al dat haar zorgt er namelijk voor dat er in Nederland tienduizenden liters bier per jaar wor...

12 april 2017 Bier Achtergronden
Wat zet je op de bierkaart?

Praten over bier Zeker in de horeca wil de bierdrinker ruime keuze hebben, ook binnen de verschillende biersoorten. Maar wat moet je dan in huis hebben? Directeur van de Nederlandse Brouwers Cees-Jan Adema adviseert een goede spreiding over de verschillende segmenten, maar benadrukt ook het belang ...

6 april 2017 Awards Bier
56 winnende bieren bij Dutch Beer Challenge

Op woensdag 22 maart 2017 werd in Rotterdam de derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. In totaal 83 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 297 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking in het H...

5 april 2017 Awards Bier
Record aantal aanmeldingen voor Brand Bierbrouwwedstrijd

Met maar liefst 287 aanmeldingen breekt de Brand Bierbrouwwedstrijd wederom een record dit jaar! De 6e editie van de thuisbrouwerscompetitie staat volledig in het teken van het brouwen van de perfecte Session IPA. De winnaar, die in mei bekendgemaakt zal worden tijdens de Week van het Nederlandse Bi...

29 maart 2017 Productnieuws Bier
VandeStreek lanceert alcoholvrije IPA

Met de auto naar een feestje, na het sporten, bij een barbecue of gezellig met vrienden uitgaan. Veel mensen drinken graag alcoholvrij bier (er werd vorig jaar maar liefst 18% meer alcoholvrij bier gedronken), maar het is jammer dat er geen alcoholvrij bier met veel smaak bestaat. Tot nu! vandeStree...

23 maart 2017 trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

De terrassen stromen vaak vol zodra de eerste lentezon zich laat zien. Na alle winterse dagen willen Nederlanders weer genieten van de buitenlucht en daarbij mag een lekker glas bier of pils in veel gevallen niet ontbreken. Het aanbod aan verschillende bieren is de afgelopen tijd ex...

20 maart 2017 Bier Events
Bijna 300 bieren in Dutch beer Challenge

Op woensdag 22 maart 2017 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de derde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) georganiseerd. Alle ruim 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en ve...

6 maart 2017 Bier Hotel
Er komt een heus bierhotel!

BrewDog, de Schotse bierbrouwer, heeft het plan om in de Amerikaanse stad Columbus (Ohio) een bierhotel te openen. Er komt een nieuwe brouwerij met pal ernaast een hotel. Het hotel gaat DogHouse heten en staat geheel in het teken van het vorstelijke gerstenat. Iedere kamer krijgt een eigen bierta...

16 januari 2017 Events
Café Zeezicht brengt een ode aan de starters van de craft beer revolution

Aankomende Pasen, van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april 2017, organiseert Café Zeezicht (Breda) een nieuw bierfestival onder de noemer American Beer Celebration (ABC). Een ode aan de starters van de craft beer revolution. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen tijdens dit festi...

13 januari 2017 trends Bier
Dit worden de biertrends voor 2017

Al jaren stijgt de consumptie van bier in Nederland. In 2016 dronk bijna 50% van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal bieronderzoek 2016). Tijd om eens te kijken wat deze dorstlesser het komende jaar voor ons in petto heeft. Thomas Wijns zet de vijf belangrijkste trends op een ri...

7 december 2016 Awards Bier
Winnaars lekkerste huisbier van Nederland bekend

Marckensteijn Saison van De Drie Koningen in Groede (categorie licht) en Bitterzoet van Café Broer en Zus in Beverwijk (categorie zwaar) zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2016. De 6-koppige jury proefde maandag 5 december alle ingezonden brouwsels in de Jopenkerk in Haarlem. ...

17 oktober 2016 Bier Blog
Blog Liz Luyben: China, het land van de speciaalbieren

Deze bijdrage is van Liz Luyben. Zij is de brouwer van La Cabra Azul, De Blauwe Geit, in de Montes de Málaga en auteur van o.a. The Beer Lover’s Guide to Andalusia. Op het moment werkt zij aan haar volgende boek: The Beer Lover’s Guide to Western China. Liz is op dit moment in Chi...

16 september 2016 Bier Wijn
Meer dan 100 bieren en 30 wijnen op nieuw festival

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september vindt het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken voor het eerst plaats in Maastricht. Het wordt voor zowel bier- en wijnkenners goed vertoeven in het Stadspark. De tofste bands en DJ’s verwennen de oren en spraakmakers vertellen de st...

8 september 2016 Café
Dit café kreeg een slechte review op TripAdvisor, maar reageerde geniaal

Het Nook Neighbourhood Coffee café kreeg een vernietigende review over hun havermoutpap, maar met een beetje creativiteit wist het café dit verrassend goed op te lossen. Het antwoord van de zaak ging viraal en kon op veel bijval rekenen. Deze review liet een ontevreden klant achter ...

8 augustus 2016 Economie Events
Overname van formaat voor Artexis Easyfairs in Nederland

Artexis Easyfairs, de Brusselse organisator van beurzen en beheerder van expohallen en congresgebouwen, heeft zijn eventlocaties en evenementen portfolio aanzienlijk uitgebreid met de overname van Evenementenhal, dat maar liefst 78 events organiseert en 3 eventlocaties uitbaat in Nederland. Hiermee ...

27 juni 2016 Café Bier Achtergronden
Op bezoek bij 'bierwalhalla' Belgisch Café De Pintelier, Groningen

Caféondernemer Eric Harder is wat je noemt een echte kastelein. Vol enthousiasme en gedrevenheid vertelt hij over zijn grote passie voor bier en herinnert hij zich de ene na de andere bijzondere en grappige anekdote uit zijn jarenlange loopbaan als kroegeigenaar. Pilot van Jupiler “...

20 mei 2016
Gajes is beste bier van Nederland

Op donderdag 19 mei 2016 zijn de prijzen uitgereikt van de tweede Dutch Beer Challenge die op 23 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2016’, is gewonnen door Gajes van Brouwerij Bruut. De brouwers Sander van Enge...

24 maart 2016
Leer bij over Britse bieren

Vroeger werd Brits bier geassocieerd met een lauw en schuimloos goedje, waarvan je maar met moeite het glas leeg kon krijgen. Het ‘draught’ bier is het bekendst. Dat is bier dat op natuurlijke wijze gerijpt is en geen koolzuur bevat. Bovendien moet het eigenlijk met een handpomp getapt worden....

11 maart 2016
Ideaal kassasysteem voor de horeca

De horeca is gebaat bij goede restaurantsoftware die stabiel draait. De traditionele systemen hebben onderhoud nodig om up-to-date te blijven, maar met de software van Lightspeed is iedere device altijd up-to-date. Bovendien werkt het kassasysteem in de cloud en kan de onderneming altijd blijven d...

1 januari 2016 Recepten Salade
Vitapep salade

Ingrediënten (2 personen) 5 stuks Vitapep (zoete, oranje minipapruka) 8 cherrytomaatjes 150 g broccoliroosjes, gestoomd of geblancheerd 50 g rode uienringen, gehalveerd 8 blaadjes basilicum, fijngesneden 2 el sesamzaadjes, gebrand ½ dl kikkoman sojasaus 1 mespuntje rode peper, ...

22 december 2015
Dutch Beer Challenge 2016 in Rotterdam

Op woensdag 23 maart 2016 wordt Rotterdam voor de tweede keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De tweede editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ zal dan plaats vinden in het Bilderberg Parkhotel. Alle ruim 300 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden uitgenodigd om met ...

18 december 2015
Wie brouwt de lekkerste Porter?

Voor het vijfde jaar op rij dagen Brand Bier en Bier Consumenten Vereniging PINT de thuisbrouwers van Nederland uit. Dit jaar staat volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. De winnaar mag samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn Porter brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wij...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

2 november 2015
Column: Klaag maar raak. Het helpt niet

Reguleren, reguleren, reguleren. De deeleconomie zorgt voor onrust, maar dan wel vooral bij de regelgever en de gevestigde orde. Jan met de pet vindt het namelijk prima. Sterker nog: voor de consument is er vandaag de dag meer te kiezen dan ooit en nog voor een betere prijs ook. Binnen de horeca k...

22 oktober 2015
Restaurant zonder personeel in Amsterdam

Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eerste restaurant zijn dat volledig zonder personeel draait. Op donderdag 5 november opent sterrenkok en Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn con...

13 oktober 2015
De horeca in 2016

De Rabobank presenteerde zojuist zijn 'aangescherpte' vooruitblik op 2016 voor de horeca. De Horeca & Recreatie profiteert momenteel van de aantrekkende economie. In nagenoeg alle branches is sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwacht de Rabobank 2,5% groei, veroorzaakt door hogere consumen...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

2 september 2015
Restaurant serveert eten zonder personeel

Een restaurant zonder personeel in de bediening? In San Fransisco bestaat het! Restaurant Eatsa draait bijna volledig op technologie, waaronder iPads. In de zaak werken wel koks, maar die zien de gasten niet wanneer zij in het restaurant gaan eten. iPads Gasten kunnen bij Eatsa op een iPad hu...

9 juli 2015
Strategische internationale samenwerking BBB

Horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire, die van 5 t/m 7 oktober plaatsvinden in MECC Maastricht, gaan samenwerken met een van de toonaangevendste horecavakbeurzen van Europa, het Franse Equip’Hotel. 2016 Equip’Hotel is de internationale vakbeurs voor horecaprofessionals, met een uitgebre...

6 juli 2015
TripAdvisor ontmaskerd door neprestaurant

De Italiaanse website Italia a Tavola ging aan het werk om aan te tonen dat TripAdvisor een uiterst onbetrouwbaar medium is. De redacteuren maakten een profiel van een niet-bestaand restaurant aan en namen de proef op de som. Helemaal nep! Het fictieve restaurant 'La Scaletta' was vervolgens e...

1 juni 2015
Bart Engel wint Brand Bierbrouwwedstrijd

Bart Engel brouwt de beste Saison van Nederland. Komende zomer mag de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd samen met de brouwmeester van Brand in Wijlre zijn winnende Saison brouwen. In 2016 komt de Saison van Bart Engel op de markt. Vast assortiment Daarmee treedt Bart Engel uit Eemnes i...

29 mei 2015
Jopen Mooie Nel beste bier van Nederland

Op donderdag 28 mei 2015 zijn de prijzen uitgereikt van de eerste Dutch Beer Challenge die op 19 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2015’, is gewonnen door Jopen Mooie Nel. Uit handen van general manager Marco ...

5 maart 2015
Interview: 'The Battle' van de Reserveringssites

Verplaats je eens in de gast. Hij of zij wil voor vanavond even een tafeltje reserveren en zoekt online maar eens even op ‘restaurant Eindhoven’. Het eerste dat de potentiële gast ziet, zijn de reserveringssites. Die hebben dus de grootste kans een reservering binnen te halen. Daarna komen de...

2 februari 2015
Brand Bier omarmt thuisbrouwers

Brand Bier en bierconsumentenvereniging PINT hebben een nieuwe uitdaging voor Nederlandse thuisbrouwers. Dit jaar draait het tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd om het brouwen van de beste Saison. De winnaar mag samen met de meesterbrouwers van Brand zijn Saison brouwen in de bierbrouwerij in Wijl...

8 januari 2015
Tripadvisor neemt IENS over

Tripadvisor neemt de Nederlandse restaurant- en reserveringswebsite Iens over. Dit is vanmorgen bekendgemaakt door beide bedrijven. Zowel Iens als Seatme.nl (beide bedrijven zijn in 2012 samengegaan) worden onderdeel van de Tripadvisor-groep. Lafourchette Lafourchette is een toonaangevend res...

3 december 2014
Nieuw Street Food Festival Den Haag

Bij december hoort lekker eten. Daar hoef je in Den Haag niet mee te wachten tot de feestdagen, want op 12, 13 en 14 december organiseert horecaconcept-to-be MaMaKelly op het terrein van de Caballero Fabriek in Den Haag een Street Food Festival. Denk: stoer, puur, family & friends, drinks & bites ...

3 november 2014
Warme temperaturen stimulans voor horeca

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam...

16 oktober 2014
Eerste iPub geopend in Swansea

Kroegeigenaar Mark Lingwood uit Wales heeft de eerste iPub van Groot-Brittannië geopend. Bezoekers van de pub in Swansea bestellen via een iPad hun drankjes, waarna het mogelijk is om die zelf te tappen. Speciale kaart Gasten moeten eerst aan de bar een speciale kaart aanschaffen, voordat ze d...

15 oktober 2014
De 10 beste restaurants volgens reizigers

Beoordelingssite Tripadvisor vroeg aan reizigers welke Europese restaurants tot hun favorieten behoren. Op basis van hun antwoorden, stelde de site een Travelers' Choice lijst samen met de plekken waar je volgens ervaren vakantiegangers het lekkerst eet. De meeste stemmen gingen naar El Celler de C...

9 oktober 2014
13.169 bezoekers BBB en Folie Culinaire

De Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire, hét vakevent voor professionals in de topgastronomie, trokken samen 13.169 vakbezoekers. Dat betekent 10% meer voor de BBB en 20% meer voor Folie Culinaire. De afgelopen drie dagen was MECC Maastricht ‘the place to be’ voor horecaprofess...

29 juli 2014
Christoffel Weissen favoriete witbier

Tijdens het derde bierfestival het 'Wit + Weizen Weekend' hebben veel mensen gestemd op hun favoriete tarwebier. Dit jaar is de keuze gevallen op Christoffel Weissen IPA van Brouwerij Sint Christoffel te Breda. WOW Aan de beste brouwer wordt de WOW - de White Of Whites Award uitgereikt. De pri...

3 juni 2014
App geeft inzicht in menukaart

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat de gasttevredenheid in het Vlaardingse Delta Hotel, onderdeel van de Hoscom hotelgroep, spectaculair is toegenomen. Vorig jaar is de NPS, de Net Promotor Score die onder meer het percentage ‘ambassadeurs’ van een (horeca)bedrijf berekent, gestegen van 13 n...

12 mei 2014
Bereid u vast voor op Equip'Hotel 2014

Het lijkt nog ver weg, maar van 16 tot en met 20 november presenteert de internationale vakbeurs voor horeca en catering in Parijs, de Equip’Hotel 2014, praktische oplossingen voor de complete sector aan, naar verwachting, 110.000 vakbezoekers. Inspelen op ontwikkelingen De Equip’Hotel sp...

7 april 2014
50 euro cadeau van Cashr

Cashr is dé kassa voor iPad, iPhone & Android. Cashr biedt met deze technologie een complete en gebruiksvriendelijke kassa voor horeca. Cashr werkt op alle moderne touch-screen-apparaten. Zo heeft u direct en voordelig een kassasysteem in uw zaak. Gratis app en starttegoed Cashr is goedkoop ...

25 maart 2014
Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar is nog afwachten, maar over 2013 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor de strandhoreca. Het aantal bezoeken en de besteding nam t...

18 maart 2014
Gratis naar Bakkersvak

Het is bijna zover: gedurende de twee beursdagen, op 23 & 24 maart, biedt Bakkersvak, voor ieder wat wils. Zo vindt u op Bakkersvak natuurlijk de meest smaakvolle lekkernijen, maar ook bake-off producten, winkelinrichting, ovens, verpakkingen en decoratiematerialen. Bijv: de eerste bake-off over me...

27 februari 2014
Ontdek het ambachtelijke bakkersvak

Gedurende de twee beursdagen (23 & 24 maart) biedt Bakkersvak, de toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse bakkerijsector, voor ieder wat wils. Zo vindt u op Bakkersvak natuurlijk de meest smaakvolle lekkernijen, maar ook bake-off producten, winkelinrichting, ovens, verpakkingen en decoratiemate...

21 februari 2014

Het moest er natuurlijk een keer van komen: een horecazaak die de zinnen van vrouwen prikkelt. Gelegenheden waar schaars geklede dames de bediening verzorgen, kenden we immers al. Een zaak waar heren met ontbloot bovenlijf de bestelling opnemen, kenden we daarentegen nog niet. Daar is verandering ...

7 november 2013
België grote winnaar bierwedstrijd

De grote winnaar van de Brussels Beer Challenge was dit jaar België. Onze zuiderburen wonnen twintig keer goud, vijftien keer zilver en zestien keer brons tijdens de tweede editie van de wedstrijd. Daarnaast kregen vijftien Belgische bieren een eervolle vermelding. In totaal deden 592 bieren mee...

10 oktober 2013
Hoe organiseer je de muziek?

In iedere editie van De CaféKrant leggen we onze panelleden een stelling voor. Dit keer was het 'Hoe heb je de muziek georganiseerd in jouw café?'. Ontdek de antwoorden van deze caféondernemers en doe er uw voordeel mee. Robbert Roggeband van Café de Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee ...

16 september 2013
Bierbrouwers winnen in Tokio

Tijdens de Japanse ‘International Beer Competition’ in Tokio zijn de Nederlandse brouwerijen Duits & Lauret en brouwerij Rodenburg in de prijzen gevallen. De Winterstout van speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret is bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘Foreign Style Stout’. D...

1 januari 2013
Digitaal Horecava magazine via app

Horecava presenteert een real time magazine voor de iPad en iPhone. Het magazine biedt nieuws en informatie over de Horecava en het laatste nieuws uit de wereld van de horeca. Zo is het laatste horecanieuws van Hospitality Management, De RestaurantKrant, Lunchroom, De CaféKrant en andere bronnen ...

18 april 2012
Gerritsen winnaar Vittail Competitie

Luuk Gerritsen is de winnaar van de Vittail Competitie 2012 voor alcoholvrije cocktails. Met zijn creatie ‘Otis Flip’ wist hij de jury te overtuigen. Nummer twee en drie Het was een nek-aan-nekrace met de Belgische finalist en bartender Jan van Ongevalle die met zijn ‘The Great Gazoo’ op...

16 maart 2012
Jubileumbier wordt wereldwijd verkocht

Wat ooit begon als het jubileumbier voor het Amsterdamse Bierproeflokaal In de Wildeman wordt nu wereldwijd aangeboden en verkocht. Flying Dog Brewery heeft 21 maart haar Europese presentatie. Eerste in brouwerijportfolio Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat een bier, voor één ...

1 november 2011
Inspiratie op HORECA 2011

Op 14 & 15 november 2011 staat Autotron Rosmalen in het teken van de (Brabantse) horecavakbeurs. Een vakbeurs waar u tegelijkertijd kunt proeven, ontmoeten en natuurlijk gewoon zaken kunt doen. Aanmelden duurt minder dan een minuut en kan via deze link. De aanwezigheid van vertrouwde gezichten, maa...

3 februari 2011
247e ondernemer voor Mijnhoreca.nl

De laatste ondernemer is toegetreden tot het testpanel Mijnhoreca.nl van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het nieuwe platform MijnHoreca, speelt in op de vraag van de ondernemers zelf. De horeca-ondernemer vergaart inzicht en kennis over de horeca gemakkelijk vanachter de (tablet)computer. I...

15 november 2010
Inspiratie te over op Equip’Hôtel 2010

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een fotoverslag van de tweede beursdag van Equip’Hôtel 2010. De deuren werden al vroeg platgelopen. De ondertitel van deze beursgang was ‘boost your ideas!’ Dat moge deze foto’s hopelijk duidelijk maken. Nieuwe inrichtingsconcepten, lezingen ov...

14 november 2010
Equip’Hôtel 2010 van start

Zondag 14 november ging de 50e editie van de internationale horecavakbeurs Equip’Hôtel van start. Vijf dagen lang staat het Parc des Expositions in Parijs in het teken van alles wat met horeca en gastronomie te maken heeft. De nieuwste producten en diensten van de beurs, de laatste trends uit de ...

7 september 2009
Exit-café genomineerd voor beste gay-bar

Logo, het homo-netwerk van MTV, heeft Amsterdam Gay Pride genomineerd als beste homo-evenement ter wereld. De Exit-bar in de Reguliersdwarsstraat is genomineerd tot beste gay-bar in de wereld. Naast Amsterdam zijn onder meer Madrid en Sydney genomineerd. Met 750.000 bezoekers tijdens de hele Amsterd...

3 maart 2009
Café Den Enghel krijgt de eerste Roze Pioniersspeld

De Roze Pioniersspeld is een homo-emancipatieprijs die mensen of instanties krijgen wanneer ze zich actief inzetten voor de homo-emancipatie in Almere. Alex von Morgen van Café Den Enghel kreeg afgelopen zaterdag de eerste onderscheiding opgespeld door Henk Krol van de Gaykrant en wethouder Johanna...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: