Winnaar Café Top 100 2016: In de Karkol

8 november 2016 | Jorien Slager
Winnaar Café Top 100 2016: In de Karkol

In de Karkol in Maastricht is de winnaar van de Café Top 100 2016. Het kleine café in het hart van de Limburgse hoofdstad verovert al jaren de harten van gasten, medewerkers en juryleden van de Café Top 100. 

Mystery visitors, vakjuryleden en de hoofdjury zijn unaniem lyrisch over deze zuidelijke parel. Zelfs in een caféstad als Maastricht weten Barth Hochstenbach en zijn team uit te blinken. Hier leggen ze de lat nu eenmaal elke dag hoog.

Continuïteit zit ook een beetje in de gunfactor. Café, ondernemer, medewerkers en ook gasten; alles en iedereen straalt één en al sympathie uit. Of je hier nu vrijdag vroeg in de middag komt, rond de avondschemer op een dinsdag of ‘vol in de zaterdagavond’, je bent er nooit alleen.

Hier komen kunstenaars, studenten, pensionado’s en alles wat daar tussenzit of doorheen loopt, samen. Een gesprek met een andere gast is zo aangeknoopt – en niet alleen omdat je hier al snel naast elkaar zit, op slechts 37 vierkante meter. In de Karkol is klein, maar nooit benauwend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw o ...

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: