Wie heeft de beste koffie in Rotterdam?

10 juli 2015
Wie heeft de beste koffie in Rotterdam?

De 34e Ketelbinkie Koffietrofee voor het beste kopje koffie in de Maasstad is voor de derde keer gewonnen door NIKA Koffie & Thee in
het Oude Noorden.

De koffiejury, die bestaat uit 21 Rotterdamse journalisten van de schrijvende pers, radio en tv, beoordeelde dit jaar de koffie van 148 zaken op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en verhouding prijs-kwaliteitverhouding.

*De winnaars van de zes categorieën zijn:*

* Toeristische attracties: Kunsthal Café

* Hotels/Hostels: Bilderberg Parkhotel

* Eetcafé’s/coffeecorners/lunchrooms: Lof der Zoetheid

* Horeca Algemeen: Fresh Food Friends

* Grand café's: O’Pazzo

* Koffiespeciaalzaken: NIKA Koffie & Thee, tevens Overall Winnaar



*Prijsuitreiking*
Op de feestelijke prijsuitreiking lichtte juryvoorzitter Celeste Boddaert het juryrapport toe, reikte de antieke Koffieketel en de oorkondes uit en meldde de algemene bevindingen en trends.

*Koffiespeciaalzaken presteren ondermaats*
De jury heeft dit jaar geen gele of rode kaarten uitgedeeld. Wel wil de jury een algemene vermaning uitspreken aan de sector Koffiespeciaalzaken. Op de uitzonderingen na, heeft deze categorie ver ondermaats gepresteerd. Waar je minimaal 8 of 9 mag verwachten van een speciaalzaak, bleef het te vaak stranden op een kleine onvoldoende of maar een 6-. Dit moet de sector zich ter harte nemen.

*Pluim Markthal*
Een vette pluim wil de jury ook wel uitdelen. In dit geval aan de Markthal. In de nieuwe Rotterdamse trots zijn 7 zaken beoordeeld en die scoren allemaal boven gemiddeld. Vooral de kwaliteit van de koffie kreeg hoge scores.

~Op de foto: winnaar Nihat Kaya met de Koffietrofee~

Overig nieuws