Weer meeste werkongevallen in horeca

5 augustus 2013 |
Weer meeste werkongevallen in horeca<

Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft lichamelijk letsel of geestelijke schade
door een ongeval tijdens het werk. 11 procent van alle werknemers in de horeca maakte vorig jaar een ongeval mee. In verreweg de meeste gevallen leidde dit niet tot een ziekteverzuim. De meeste werknemers die een ongeluk hadden, stonden binnen een dag weer op de werkvloer.

Beetje verbetering
Een jaar eerder, in 2011, was de horeca ook al koploper in het aantal arbeidsgerelateerde ongelukken. Er treedt wel lichte verbetering op. In 2011 werden er 25.600 ongevallen in de horeca geregistreerd, goed voor 13 procent van alle werknemers. Vorig jaar waren dat er 21.700.


Veiligheid.nl heeft de campagne 'Sjaak in de horeca' in het leven geroepen om het aantal ongevallen terug te dringen. De campagne vraagt werkgevers in de horeca meer aandacht en zorg aan de veiligheid van het personeel te besteden. Het doel is om werkgevers en hun personeel bewust te maken van klein gevaar in het werkgedeelte.

Meer informatie
Op de website van "SJAAK";http://www.werkveilig.nu/csi/horeca.nsf/content/horeca-home staan tips, gratis tools en informatie. Op een andere website, Checkjewerkplek.nl kan men achterhalen hoe het is gesteld met de veiligheid van een onderneming.
De campagne is in samenwerking met KHN, het bedrijfschap Horeca & Catering, de verschillende vakbonden en VeiligheidNL ontwikkeld.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: