Weer meeste werkongevallen in horeca

5 augustus 2013 |
Weer meeste werkongevallen in horeca<

Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft lichamelijk letsel of geestelijke schade
door een ongeval tijdens het werk. 11 procent van alle werknemers in de horeca maakte vorig jaar een ongeval mee. In verreweg de meeste gevallen leidde dit niet tot een ziekteverzuim. De meeste werknemers die een ongeluk hadden, stonden binnen een dag weer op de werkvloer.

Beetje verbetering
Een jaar eerder, in 2011, was de horeca ook al koploper in het aantal arbeidsgerelateerde ongelukken. Er treedt wel lichte verbetering op. In 2011 werden er 25.600 ongevallen in de horeca geregistreerd, goed voor 13 procent van alle werknemers. Vorig jaar waren dat er 21.700.


Veiligheid.nl heeft de campagne 'Sjaak in de horeca' in het leven geroepen om het aantal ongevallen terug te dringen. De campagne vraagt werkgevers in de horeca meer aandacht en zorg aan de veiligheid van het personeel te besteden. Het doel is om werkgevers en hun personeel bewust te maken van klein gevaar in het werkgedeelte.

Meer informatie
Op de website van "SJAAK";http://www.werkveilig.nu/csi/horeca.nsf/content/horeca-home staan tips, gratis tools en informatie. Op een andere website, Checkjewerkplek.nl kan men achterhalen hoe het is gesteld met de veiligheid van een onderneming.
De campagne is in samenwerking met KHN, het bedrijfschap Horeca & Catering, de verschillende vakbonden en VeiligheidNL ontwikkeld.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Drachtster Kafee 8 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020 

Het Drachtster café Kafee 8 is maandag 20 januari 2020 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020. De uitreiking was in Studio’s Aalsmeer. Eind vorig jaar was het café al uitgeroepen tot beste café van Smallingerland en Friesland, daar kwam maandag de landelijke pri...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: