We vliegen het nieuwe jaar in rap tempo in!

Auteur: Redactie
Columns van miltenburg 25 januari 2023
We vliegen het nieuwe jaar in rap tempo in!

Januari is alweer bijna voorbij. Even bijkomen leek dit jaar wat lastiger. Ook al ben je een paar dagen weg, ondernemen stopt natuurlijk niet. De familieperikelen hakten er dit jaar ook meer in dan normaal. Wellicht omdat we, wat dat betreft heerlijk, een paar rustige kerstjaren hebben gehad. Maar ondanks dat hebben we enorm genoten mét en ván onze eigen samengestelde MiltyFam.

We hadden een top uitje naar de winterEfteling en we hebben ons laten verwennen met een dik kerstdiner, gekookt door een privé-kok. Super gezellig en echt heerlijk. Dat houden we er denk ik wel in! De kerstbomen liggen dus allang weer in de schuur maar gelukkig blijft iedereen nog gretig strooien met nieuwjaarswensen.

Ons échte nieuwjaarsgevoel hebben we eigenlijk altijd een half jaar verder, eind augustus, begin september. Dan weet ik beter hoe het ervoor staat en bruisen we van de nieuwe plannen. Nu, in januari gaan we lekker door met een volle agenda en er staan hele leuke dingen op de planning.

Na net weer een nieuw energiecontract te hebben getekend, blijft het toch spannend wat de kosten de komende maanden gaan doen. Het huurcontract is stevig geïndexeerd en de brouwerij schuift de gesprekken over extra (eventueel collectieve) kortingen steeds vooruit. Schandalig eigenlijk als je ziet hoe wij ons best hebben gedaan afgelopen jaar met het verkopen van hun bier.

We tasten dus nog in het duister over wat we moeten doen om de marges goed te houden. Ik hoop van harte dat we er in augustus meer zekerheid over hebben en dan wensen we iedereen gewoon weer een prachtig nieuw (half) jaar! Nu gaan we ervoor dat we 2023 helemaal vol kunnen maken en vieren we op 18 februari (als we een jaar open zijn) gewoon nóg een keer nieuwjaar!

Met collega’s in gesprek zijn en de handen ineenslaan kan weer en dat is waar we mee aan de slag gaan de komende tijd. Hoe leuk is het om met elkaar mooie en gezellige dingen te doen voor onze gasten. Waardevol is het om onze kennis en ervaring te delen met anderen en ideeën op te doen van een hele nieuwe generatie ondernemers. Oh nu voelen we ons oud…. Maar het is echt leuk om te zien hoe anderen het doen. Hoe zij de balans erin proberen te houden. Want we weten allemaal dat je in de horeca kan blijven doorwerken, 24 uur per dag, elke dag. Keuzes moeten daarin gemaakt worden en fijn is het om daarover met elkaar uit te wisselen.

En uiteraard leren we ook van onze uitbreidingen in de Milty Fam. We leren ervan maar we vallen ook af en toe in verbazing. Aanleren hoe de taken en verantwoordelijkheden opgepakt moeten worden, blijft een uitdaging en kost vooral veel energie. Af en toe gebeurt er natuurlijk ook iets heel gaafs en op die pareltjes kunnen we dan weer een tijdje teren. Hierover ervaringen uitwisselen met anderen, school en/of leermeesters, levert altijd iets op. Al is het maar om te weten dat je het zo slecht niet doet.

Kortom: een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Over de auteurs

Jan Willem en Janneke (zie foto) zijn de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. Al meer dan negentig jaar vormt Eetcafé Van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het eetcafé is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie Van Miltenburg. In dit dossier hebben we all columns gebundeld.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws