Starbucks opent nieuwe vestiging met grootste terras tot nu toe

20 juni 2019 | Yonne van Geene

Morgen opent Starbucks de deuren van haar nieuwe locatie in Amsterdam aan het Rokin 74. Met de nieuwe winkel brengt Starbucks lokale klanten de bekende koffiehuiservaring waar miljoenen mensen wereldwijd dagelijks van genieten. Het nieuwe café nodigt klanten uit om te ontspannen en een aantal ethisch verantwoorde koffiesoorten van de beste kwaliteit te proeven in een gastvrije en prachtig vormgegeven winkel. Bovendien heeft deze locatie een onweerstaanbare buitenkant: met 64 zitplaatsen heeft de winkel het grootste Starbucks-terras van Nederland.

Christian Gurria, algemeen directeur Alsea Frankrijk & Benelux, zegt: “Wij zijn erg blij dat Alsea haar eerste winkel mag openen in Nederland. We zien veel groeikansen en zijn erg blij en enthousiast dat we deel uit kunnen maken van dit nieuwe hoofdstuk voor het Starbucks-merk in Nederland.”

Nieuw

De winkel beschikt over nieuwe koffieautomaten die zorgen voor een nóg betere smaakbeleving. De koffieautomaten worden lager op de bar geplaatst zodat er meer contact is tussen de klanten en baristas. Daarnaast is de Starbucks locatie op het Rokin een van de weinige locaties in Nederland die de favoriete Nitro Cold Brew verkoopt.

Het hart van Amsterdam

“We zijn erg blij dat we weer een nieuwe locatie in Amsterdam kunnen openen,” zegt Edgar Postma, regiomanager Starbucks Nederland. “Het drukke Rokin, gunstig gelegen in het hart van Amsterdam en op slechts vijf minuten afstand van het Centraal Station, is de perfecte locatie voor de nieuwe winkel. We kijken ernaar uit om de duizenden bezoekers die elke dag binnen komen de ultieme Starbucks-beleving aan te bieden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: