Starbucks opent nieuwe vestiging met grootste terras tot nu toe

20 juni 2019 | Yonne van Geene

Morgen opent Starbucks de deuren van haar nieuwe locatie in Amsterdam aan het Rokin 74. Met de nieuwe winkel brengt Starbucks lokale klanten de bekende koffiehuiservaring waar miljoenen mensen wereldwijd dagelijks van genieten. Het nieuwe café nodigt klanten uit om te ontspannen en een aantal ethisch verantwoorde koffiesoorten van de beste kwaliteit te proeven in een gastvrije en prachtig vormgegeven winkel. Bovendien heeft deze locatie een onweerstaanbare buitenkant: met 64 zitplaatsen heeft de winkel het grootste Starbucks-terras van Nederland.

Christian Gurria, algemeen directeur Alsea Frankrijk & Benelux, zegt: “Wij zijn erg blij dat Alsea haar eerste winkel mag openen in Nederland. We zien veel groeikansen en zijn erg blij en enthousiast dat we deel uit kunnen maken van dit nieuwe hoofdstuk voor het Starbucks-merk in Nederland.”

Nieuw

De winkel beschikt over nieuwe koffieautomaten die zorgen voor een nóg betere smaakbeleving. De koffieautomaten worden lager op de bar geplaatst zodat er meer contact is tussen de klanten en baristas. Daarnaast is de Starbucks locatie op het Rokin een van de weinige locaties in Nederland die de favoriete Nitro Cold Brew verkoopt.

Het hart van Amsterdam

“We zijn erg blij dat we weer een nieuwe locatie in Amsterdam kunnen openen,” zegt Edgar Postma, regiomanager Starbucks Nederland. “Het drukke Rokin, gunstig gelegen in het hart van Amsterdam en op slechts vijf minuten afstand van het Centraal Station, is de perfecte locatie voor de nieuwe winkel. We kijken ernaar uit om de duizenden bezoekers die elke dag binnen komen de ultieme Starbucks-beleving aan te bieden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Columns Column Thijs Jacobs
Het nieuws? Er is even geen nieuws

Het nieuws? Binnen onze geliefde cafébranche is er al een tijdje geen nieuws. Voor ons gevoel al een hele lange tijd. Zicht op heropening van de horeca is er nog even niet, zeker niet met de coronacijfers zoals we die nu zien. Ja, er is wel aandacht voor de restaurants die heel misschien kunn ...

Drinks Bier
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils 

Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcohol ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in de horeca

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: