Speciale koffiebonen voor Irish Coffee op de markt

20 maart 2018 | Thijs Jacobs

Voor ongetraind cafépersoneel kan het maken van cocktails en koffiespecialiteiten lastig zijn. De Irish Coffee is bijvoorbeeld een struikelblok voor veel horecaondernemers. Voor een ervaren personeelslid geen enkel probleem, behalve dat het maken van deze koffiespecialiteit tijdrovend is, maar voor ongetrainde krachten vaak lastig. Koffiefabrikant Mock-a-Coffee komt nu met een geniale vondst: speciale koffiebonen voor Irish Coffee.

Krachtige schuimlaag

De koffiebonen zijn geïnjecteerd met whisky; de slagroom en suiker zijn aan de buitenkant van de koffiebonen toegevoegd. Door een uiterst ingenieus procedé wordt de buitenlaag van gevriesdroogde suiker en slagroom omgezet in een krachtige schuimlaag bovenop de koffie. Het verschil met een honderd procent handgemaakte Irish Coffee is niet waarneembaar, in veel gevallen is het eindresultaat met gebruik van de speciale koffiebonen zelfs beter, aangezien het een compleet gecontroleerd proces betreft.

Leprechaun Brew

De naam van de koffiebonen is even goed gevonden als het product zelf: Leprechaun Brew. Een leprechaun is immers een Iers mythisch figuur, een soort kabouter. Ian O´Reilly, de bedenker van de speciale koffiebonen, vertelt hoe de het product is ontstaan: "Mijn ouders serveerden de Irish Coffee altijd aan hun gasten na de maaltijd. We hadden een speciale brander in huis om de whisky in te verwarmen, in mijn ogen leek dat ding op een kaboutertje. Daar vindt de naam dus zijn oorsprong. Bovendien zijn leprechauns degenen die volgens de overlevering goud aan het einde van de regenboog verbergen. Zo ervaar ik ook de smaak van mijn Irish Coffee bonen; een teugje Leprechaun Brew voelt en smaakt als een slokje regenboog, waarna de smaak van de whiskey aanvoelt als een fluwelen deken van goud."

Vanaf eerste paasdag is Lepechraun Brew verkrijgbaar bij de betere groothandel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: