Speciale koffiebonen voor Irish Coffee op de markt

20 maart 2018 | Thijs Jacobs

Voor ongetraind cafépersoneel kan het maken van cocktails en koffiespecialiteiten lastig zijn. De Irish Coffee is bijvoorbeeld een struikelblok voor veel horecaondernemers. Voor een ervaren personeelslid geen enkel probleem, behalve dat het maken van deze koffiespecialiteit tijdrovend is, maar voor ongetrainde krachten vaak lastig. Koffiefabrikant Mock-a-Coffee komt nu met een geniale vondst: speciale koffiebonen voor Irish Coffee.

Krachtige schuimlaag

De koffiebonen zijn geïnjecteerd met whisky; de slagroom en suiker zijn aan de buitenkant van de koffiebonen toegevoegd. Door een uiterst ingenieus procedé wordt de buitenlaag van gevriesdroogde suiker en slagroom omgezet in een krachtige schuimlaag bovenop de koffie. Het verschil met een honderd procent handgemaakte Irish Coffee is niet waarneembaar, in veel gevallen is het eindresultaat met gebruik van de speciale koffiebonen zelfs beter, aangezien het een compleet gecontroleerd proces betreft.

Leprechaun Brew

De naam van de koffiebonen is even goed gevonden als het product zelf: Leprechaun Brew. Een leprechaun is immers een Iers mythisch figuur, een soort kabouter. Ian O´Reilly, de bedenker van de speciale koffiebonen, vertelt hoe de het product is ontstaan: "Mijn ouders serveerden de Irish Coffee altijd aan hun gasten na de maaltijd. We hadden een speciale brander in huis om de whisky in te verwarmen, in mijn ogen leek dat ding op een kaboutertje. Daar vindt de naam dus zijn oorsprong. Bovendien zijn leprechauns degenen die volgens de overlevering goud aan het einde van de regenboog verbergen. Zo ervaar ik ook de smaak van mijn Irish Coffee bonen; een teugje Leprechaun Brew voelt en smaakt als een slokje regenboog, waarna de smaak van de whiskey aanvoelt als een fluwelen deken van goud."

Vanaf eerste paasdag is Lepechraun Brew verkrijgbaar bij de betere groothandel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: