Scholingsplicht voor werkgevers horeca

19 juni 2015
Scholingsplicht voor werkgevers horeca

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) introduceert per 1 juli 2015 de scholingsplicht voor werkgevers. Zij zijn voortaan verplicht om werknemers
opleidingen en cursussen te laten volgen om hun ontwikkeling garant te stellen. Beroepsvereniging Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) speelt als gerenommeerde organisatie voor Sales- Marketing- & Revenueprofessionals in op deze nieuwe ontwikkelingen met haar B2B kennisnetwerk in de Nederlandse gastvrijheidsbranche.

*De scholingsplicht*
Met de scholingsplicht, als onderdeel van de WWZ, zijn werkgevers vanaf 1 juli 2015 verplicht hun werknemers opleidingen en cursussen aan te bieden die noodzakelijk zijn om hun huidige functie uit te voeren en hun functioneren in de toekomst te waarborgen. Ook wanneer de functie van de werknemer vervalt of hij niet langer in staat is zijn werk uit te voeren, moet de werkgever zijn personeel omscholen zodat de arbeidsovereenkomst mogelijk kan worden voorgezet. Ontslag wordt zoveel mogelijk voorkomen. Wanneer een ontbindingsverzoek wegens disfunctioneren toch bij de kantonrechter terechtkomt, wijst hij deze vanaf 1 juli 2015 af als dit aantoonbaar een gevolg is van het in gebreken blijven van de werkgever wat aanbieden van scholing betreft.

Overig nieuws