Schiedamsche jenever wint titel

2 oktober 2012
Schiedamsche jenever wint titel

De Schiedamsche moutwijnjenever Notaris V.O. is door het Genevercollege Nimmer Zat uitgeroepen tot ‘Jenever van het jaar’ binnen de categorie korenwijn/moutwijnjenever.

In maart van dit jaar won Notaris V.O. ook een gouden medaille op de World Spirits Award in Klagenfurt, Oostenrijk.

*Jenever van het jaar*
Het Genevercollege Nimmer Zat komt maandelijks bij elkaar om verschillende jenevers blind te proeven. Elke proever geeft een oordeel en eens per jaar komen jenever producenten uit Nederland, België en Frankrijk bij elkaar voor de uitslag. Zij kiezen dan de ‘Jenever van het jaar’. Dit jaar heeft Notaris Very Old, de eer om zich een jaar lang de titel te mogen dragen binnen de categorie korenwijn/moutwijnjenever.

*Notaris V.O.*
De Notaris V.O. is een moutwijnjenever en kan niet vergeleken worden met bijvoorbeeld jonge graanjenevers. Door de rijping van drie jaar op eikenhouten vaten is deze jenever veel complexer van smaak en kan de drank beter vergeleken worden met een malt whisky. In branderij De Tweelingh wordt nog steeds op ambachtelijke wijze de Notaris V.O. gemaakt. De basis is 100 procent moutwijn, de alcohol wordt gemaakt uit maïs, rogge en gemoute gerst. Voor de twintigste eeuw was moutwijn altijd de basis voor elke jenever die in Schiedam werd geproduceerd.

*Op de foto:* Berto van den Born, vertegenwoordiger van Genevercollege Nimmer Zat, feliciteert Dez Veth
brand manager van Herman Jansen Beverages Nederland B.V.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws