Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

29 november 2018 | David Bakker

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Begin 2019 zal Ronnie Brouwer geïnaugureerd worden als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland. 

 

Meesterproef 

De Meesterproef van Ronnie Brouwer werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Wijnmeester Anjo de Bont-Wissink (De Moerbei*, Warmond) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij liepen een dag lang mee met Brouwer om zijn Meesterschap in de praktijk te kunnen beoordelen op meer dan 100 punten. Dit deden ze door de lunch, het diner en een masterclass Wijn, verzorgd door Brouwer, bij te wonen en te beoordelen.  

 

Zij kijken terug op een mooie en inspirerende Meesterproef: "Ronnie is een Wijnmeester met een duidelijke visie die in zijn Masterclass met het thema Nederland-Duitsland perfect tot uiting kwam. De keuze voor de verschillende wijnen, de 'risico’s' die hij hierin durft te nemen, tonen aan wat een professional en vakman hij is." 

 

Ervaring 

Na jarenlang werkzaam te zijn in de Nederlandse topgastronomie, was Brouwer klaar voor deze Meesterproef en bijbehorende titel. "Trots ben ik op ons vak en de titel SVH Wijnmeester ga ik vooral gebruiken om collega's te enthousiasmeren voor kwaliteit in gastvrijheid. Na eerder behaalde diploma’s is het prachtig mijn carrière te bekronen met het hoogst haalbare in ons vakgebied: een Meestertitel."  

 

De commissie was onder de indruk van de combinatie die Brouwer maakte met de Cava ‘Blanca Cusiné, Parés Baltà' (2011) met de gebakken coquille met gebrande zeebaars, crème van amandelen, venkel, dressing van yuzu en beurre blanc saus.   

 

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 286 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic...

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Café Achtergronden
Café De Singel (Zwolle) staat te koop

Eén van de bekendste cafés van Zwolle, Café De Singel, staat in de verkoop. De kroeg is eveneens een muziekpodium en verschillende beroemde muzikanten zetten er hun eerste stappen op het podium, zoals Miss Montreal, Bertolf en Typhoon. De liveoptredens maakten van dit café...

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: