De CaféKrant helpt met ondernemen

6 juni 2013 |
De CaféKrant helpt met ondernemen<

De nieuwste editie van De CaféKrant verschijnt binnenkort! Lees over personeel, crowdfunding, social media op de werkvloer en meer. De CaféKrant helpt u met nog beter ondernemen. Ontvangt
u de vakkrant niet? Download hem dan binnenkort gratis op de website.
Vind goed personeel
In tijden van crisis moet het gemakkelijk zijn om personeel te vinden. Dit lijkt een logische redenering, maar is dat ook zo? Waar vindt u tegenwoordig goed, gemotiveerd personeel en hoe zorgt u ervoor dat uw personeel niet gaat ‘jobhoppen’? De CafĂ©Krant zet een aantal tips op een rij waarmee u rekening kunt houden tijdens het selecteren en behouden van personeel.

Het panel
Het panel reageert ook in deze editie op een stelling. Wat vinden zij? ‘Dankzij de crisis kom ik makkelijker aan goed personeel?’.
“Ik krijg vaker open sollicitaties, maar of dit nu goed personeel is? In een speciaalcafĂ© investeer je veel in nieuw personeel: productkennis en de vaste gasten leren kennen zijn van belang. Personeel langer vasthouden speelt een belangrijke rol bij de sollicitaties. De crisis maakt niets uit voor het vinden van goed personeel", aldus panellid Arnoud Pijpker van BierencafĂ© de Heks in Deventer.

Het interview
"Om het beste uit je zaak en uit jezelf te halen, kan je niet achteroverleunen. Ik denk dat overal mogelijkheden liggen om te groeien. Maar je moet ze wel zoeken, zien en uitvoeren." Lees het interview met Bernard Kuenen (55) van Grand CafĂ© Silva Ducis in ’s-Hertogenbosch.

Download gratis
Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant. Lees alles over het gebruik van sociale media op de werkvloer, de CaféBizz in samenwerking met KHN, maak de puzzel en de trends van eetcafés.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
ThérÚse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: