De CaféKrant helpt met ondernemen

6 juni 2013 |
De CaféKrant helpt met ondernemen<

De nieuwste editie van De CaféKrant verschijnt binnenkort! Lees over personeel, crowdfunding, social media op de werkvloer en meer. De CaféKrant helpt u met nog beter ondernemen. Ontvangt
u de vakkrant niet? Download hem dan binnenkort gratis op de website.
Vind goed personeel
In tijden van crisis moet het gemakkelijk zijn om personeel te vinden. Dit lijkt een logische redenering, maar is dat ook zo? Waar vindt u tegenwoordig goed, gemotiveerd personeel en hoe zorgt u ervoor dat uw personeel niet gaat ‘jobhoppen’? De CafĂ©Krant zet een aantal tips op een rij waarmee u rekening kunt houden tijdens het selecteren en behouden van personeel.

Het panel
Het panel reageert ook in deze editie op een stelling. Wat vinden zij? ‘Dankzij de crisis kom ik makkelijker aan goed personeel?’.
“Ik krijg vaker open sollicitaties, maar of dit nu goed personeel is? In een speciaalcafĂ© investeer je veel in nieuw personeel: productkennis en de vaste gasten leren kennen zijn van belang. Personeel langer vasthouden speelt een belangrijke rol bij de sollicitaties. De crisis maakt niets uit voor het vinden van goed personeel", aldus panellid Arnoud Pijpker van BierencafĂ© de Heks in Deventer.

Het interview
"Om het beste uit je zaak en uit jezelf te halen, kan je niet achteroverleunen. Ik denk dat overal mogelijkheden liggen om te groeien. Maar je moet ze wel zoeken, zien en uitvoeren." Lees het interview met Bernard Kuenen (55) van Grand CafĂ© Silva Ducis in ’s-Hertogenbosch.

Download gratis
Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant. Lees alles over het gebruik van sociale media op de werkvloer, de CaféBizz in samenwerking met KHN, maak de puzzel en de trends van eetcafés.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: