De CaféKrant helpt met ondernemen

6 juni 2013 |
De CaféKrant helpt met ondernemen<

De nieuwste editie van De CaféKrant verschijnt binnenkort! Lees over personeel, crowdfunding, social media op de werkvloer en meer. De CaféKrant helpt u met nog beter ondernemen. Ontvangt
u de vakkrant niet? Download hem dan binnenkort gratis op de website.
Vind goed personeel
In tijden van crisis moet het gemakkelijk zijn om personeel te vinden. Dit lijkt een logische redenering, maar is dat ook zo? Waar vindt u tegenwoordig goed, gemotiveerd personeel en hoe zorgt u ervoor dat uw personeel niet gaat ‘jobhoppen’? De CafĂ©Krant zet een aantal tips op een rij waarmee u rekening kunt houden tijdens het selecteren en behouden van personeel.

Het panel
Het panel reageert ook in deze editie op een stelling. Wat vinden zij? ‘Dankzij de crisis kom ik makkelijker aan goed personeel?’.
“Ik krijg vaker open sollicitaties, maar of dit nu goed personeel is? In een speciaalcafĂ© investeer je veel in nieuw personeel: productkennis en de vaste gasten leren kennen zijn van belang. Personeel langer vasthouden speelt een belangrijke rol bij de sollicitaties. De crisis maakt niets uit voor het vinden van goed personeel", aldus panellid Arnoud Pijpker van BierencafĂ© de Heks in Deventer.

Het interview
"Om het beste uit je zaak en uit jezelf te halen, kan je niet achteroverleunen. Ik denk dat overal mogelijkheden liggen om te groeien. Maar je moet ze wel zoeken, zien en uitvoeren." Lees het interview met Bernard Kuenen (55) van Grand CafĂ© Silva Ducis in ’s-Hertogenbosch.

Download gratis
Download gratis de nieuwste editie van De CaféKrant. Lees alles over het gebruik van sociale media op de werkvloer, de CaféBizz in samenwerking met KHN, maak de puzzel en de trends van eetcafés.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Café
Drachtster Kafee 8 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020 

Het Drachtster café Kafee 8 is maandag 20 januari 2020 uitgeroepen tot het Café van het jaar 2020. De uitreiking was in Studio’s Aalsmeer. Eind vorig jaar was het café al uitgeroepen tot beste café van Smallingerland en Friesland, daar kwam maandag de landelijke pri...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: