Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland met particuliere bierkelder

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

De grootste vintage bierkelder ter wereld, de Nationale Bierbank, breidt uit met een nieuwe bewaarlocatie in Fortbrouwerij Duits&Lauret in Everdingen. Bierliefhebbers kunnen hier hun eigen biercollectie verder laten rijpen. Het is de eerste locatie in Nederland dat hier speciaal voor wordt ingericht.

Initiatiefnemer van de Nationale Bierbank en biersommelier Fiona de Lange: “Twee jaar geleden is de Bierbank gestart en al heel snel kregen we veel verzoeken om ook persoonlijke biercollecties weg te leggen. Het is nu eenmaal lastig om bier onder de juiste condities thuis te bewaren. Je hebt echt een goede kelder nodig. De opmars van vintage bierkaarten in horecazaken en het serveren van bieren van oudere jaargangen in restaurants vindt steeds meer zijn weg. Brouwers lanceren bijvoorbeeld verschillende jaargangen bockbier. De biergenieter wordt zich ervan bewust dat sommige bieren nog veel mooier worden als ze nog een paar jaar verder rijpen.”

Marco Lauret, mede-eigenaar Fortbrouwerij Duits&Lauret: “Wij hebben een prachtig fort dat nu volop in ontwikkeling is met onze eigen brouwerij, een proeflokaal en camping. De samenwerking met de Nationale Bierbank past daar prachtig in om biergenieters mee te nemen in bierrijping.”

Bierdagen en -avonden door Nederlands bekendste biersommelier


Op de twee bierforten kunnen horecazaken en biergenieters vanaf november op meerdere avonden en dagen kennis maken met bierrijping. Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange neemt je in meerdere masterclasses mee in de donkere gangen van het bierfort en de wereld van bierrijping. Aan de hand van verschillende thema’s wordt ook aandacht gegeven aan bier & food combinaties en de laatste trends in bierland.

Bier bewaren


Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren, geuze bieren, Vlaams oudbruine bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter, fruitiger en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Daar komt nu ook de mogelijkheid bij om in Fort Everdingen de eigen biercollectie onder te brengen.

Over Nationale Bierbank


De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier en zytholoog (bierkundige) Fiona de Lange en is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geklimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 8.000 bieren in de kelders van de bierforten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Amsterdam Cocktails
Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage

In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vertraagden, opent cocktailbar Dutch Courage vanaf 14 september officieel de deuren. De cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk 12 is een ode aan jenever en...

Economie Coronacrisis
Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Dat blijkt uit onderzoek van het aantal ingeroosterde medewerkers van roosterplanning- en flexwerkbureau voor horecawerknemers L1NDA. Aan de hand van ee...

Columns
Waarom zou je niet tegen de stroom in zwemmen?

Ik ben geen luistervink, maar in de trein is het vaak onmogelijk om een gesprek niet op te vangen. Zo ook het gesprek van twee meiden aan de andere kant van de coupé. "Ik rook 4 pakjes sigaretten per week. Soms baal ik zo van mezelf. Ik ga gewoon geen sigaretten meer kopen en niet mee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: