Michito Kaneko is Bartender of the Year

7 september 2015
Michito Kaneko is Bartender of the Year

Afgelopen week streden 55 bartenders van over de hele wereld om de titel van de zevende editie van World Class Bartender of the Year, een
bartending competitie binnen de hospitality industrie. Het was Michito Kaneko die deze titel dit jaar op zijn naam mocht schrijven.

~Foto: Michito Kaneko. © Pitch Communicatie en PR~

*Winnaar*
"Tess Posthumus":http://www.decafekrant.nl/?q=tess+posthumus&x=zoeken, die Nederland vertegenwoordigde in Kaapstad, was één van de zes vrouwelijke finalisten dit jaar. Zij werd uiteindelijk negende. Michito won de jury voor zich met zijn pop-up bar ‘The Travelling Bar Man’. "Michito Kaneko overweldigde ons met zijn pure Japanse hospitality en zijn humor. Zijn cocktails waren subtiel en harmonieus. Hij is een echte professional op excellent niveau en dus is hij voor ons de terechte winnaar", aldus Spike Marchant, World Class jurylid en Global Brand Ambassador.

*Cape Town Shakedown*
In de finale moesten de beste zes bartenders van de wereld in 24 uur een pop-up bar met een zelfbedacht thema opbouwen. Binnen dit etmaal moest de bar georganiseerd en gerund worden, met perfecte sfeer en bijbehorende cocktails. "Dit was de moeilijkste opdracht in de World Class-geschiedenis, maar er zijn ontzettend mooie creaties gemaakt", aldus Spike Marchant.

*Michito Kaneko*
"Dit is absoluut het keerpunt in mijn leven. Ook al ben ik nu World Class Bartender of the Year, ik moet niet vergeten om dicht bij mezelf te blijven en te doen waar ik van houd", aldus Michito Kaneko. Hij begon zijn bartending carrière dertien jaar geleden, toen hij zijn baan als bouwvakker opgaf. Drie jaar geleden opende hij zijn eigen zaak: ‘The Lamp Bar’ in Nara, Japan.

Overig nieuws