Kunstenaars creëren bier- en kunstparadijs

21 januari 2016
Kunstenaars creëren bier- en kunstparadijs

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van het spectaculaire plafond in de Rotterdamse Markthal, zijn druk in de weer met
een nieuw project: Eurotrash United. Deze bierpub in de Rotterdamse Hofbogen wordt het hoofdkwartier van hun biermerk Eurotrash Brewery en is straks de plek om gerstenat als Kaiser Küttlipp, Schwülle of Schwarzwald te drinken. In het bierparadijs komen bier en kunst samen, want volgens het kunstenaarsduo zijn ze nauw verweven. Al was het maar omdat bier brouwen een ware kunst is.

*Eurotrash United*
Zes bogen zijn gereserveerd voor bierparadijs Eurotrash United. In het gebied rond het Hofplein in Rotterdam is dankzij herontwikkeling een gebied ontstaan waar bijzondere ondernemers op het gebied van food, lifestyle en design gevestigd zijn. Een perfecte plek voor Eurotrash United, een bierparadijs waar bier gebrouwen en gedronken wordt en waar tegelijkertijd op kunstige wijze alle zintuigen bediend worden. Naast een proeflokaal en een café komt er een bierwinkel en een minibrouwerij waar geëxperimenteerd wordt met het brouwen van nieuwe soorten bier. Ook is een boog gereserveerd voor de opslag en wholesale van de craftbiertjes. Eurotrash wordt bruisende zaak waar nooit een saai moment te bespeuren is, een soort ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ voor bier en schone kunsten!

*Plafond van de Markthal*
Kunstenaarsduo Arno & Iris zijn vooral bekend van de Hoorn Des Overvloeds, het imposante kunstwerk dat het plafond van de Markthal in Rotterdam siert. Ze brouwen al samen bier sinds 2007 Inmiddels hebben ze al vele soorten bier gelanceerd in samenwerking met bevriende kunstenaars. Het idee voor de Eurotrash Brewery ontstond tijdens hun vele reizen door Europa, waarbij ze bedachten dat iedere uithoek van het werelddeel een eigen biertje verdient. Voor Eurotrash United slaan Arno & Iris de handen ineen met horecaondernemer Ron Sterk (De Witte Aap, NRCafé, King Kong Hostel, Holy Smoke) en ervaren horecamanager Guido Wulfse voor een nieuw avontuur, een hotspot voor bier én kunst in hartje Rotterdam. Een mooie combinatie van creativiteit, zakelijkheid en ervaring is geboren. Het project moet deels tot stand komen door middel van crowdfunding.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws