Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca

Auteur: redactie
Ondernemen KHN 23 april 2024
Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca

Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) samen met digitaal partner OnJobs een nieuw vacatureplatform voor de horeca. Dit platform, onderdeel van komwerkenindehoreca.nl, is speciaal ontworpen om te voorzien in de behoeften van KHN-leden. Hét horecavacatureplatform van Nederland zal het makkelijker maken voor ondernemers om nieuwe medewerkers te werven.

Op het platform maken traditionele wervingsmethoden plaats voor vernieuwde jobmarketing. KHN-voorzitter Marijke Vuik: “We enthousiasmeren kansrijke kandidaten actief via social media, ook als ze zelf (nog) niet actief binnen de branche op zoek zijn. Door bedrijven en hun vacatures visueel te promoten op komwerkenindehoreca.nl en social media, zorgen we ervoor dat de vacatures rechtstreeks bij het juiste horecatalent terechtkomen.”

Cruciaal moment

Het vacatureplatform komt op een cruciaal moment. Ondanks een duidelijk herstel na de pandemie, heeft de horeca nog altijd te maken met een aanhoudende krapte. Ook ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals vergrijzing, een hoge arbeidsmarktmobiliteit en minder vakkrachten, dragen bij aan het personeelstekort. Juist daarom is het van groot belang om stappen te zetten op het gebied van jobmarketing om het juiste talent aan te trekken.

Op zoek naar nieuwe medewerkers?

Dit vacatureplatform is speciaal ontworpen voor de horeca en exclusief voor leden van KHN. Horecaondernemers die op zoek zijn naar de perfecte kandidaat en lid zijn van KHN, kunnen via hun ledenportal MijnKHN hun vacatures voor een scherp tarief promoten op het platform.

Kom werken in de horeca

Het vacatureplatform is onderdeel van de grootschalige imagocampagne en het gelijknamige platform ‘Kom werken in de horeca’. Met deze campagne maakt KHN zich hard om het imago van werken in de horeca te verbeteren in een poging het personeelstekort terug te dringen. De horeca is namelijk een zeer geschikte branche voor een langdurige carrière. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden. Door middel van inspirerende content, tools en tips op www.komwerkenindehoreca.nl, helpt KHN horecaondernemers de juiste mensen te bereiken en de horeca op de kaart te zetten als dé branche om in te werken. De campagne ‘Kom werken in de horeca’ is een horecaspecifieke aanvulling op de hospitalitybrede campagne ‘Ontdek Hospitality’ waaraan KHN eveneens deelneemt.

Overig nieuws