Hoteleigenaar woest vanwege diefstal van een menselijke teen

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Uit de hotelbar van Downtown Hotel in Yukon, Canada, is een belangrijk ingrediënt ontvreemd. In de Sourtoe cocktail wordt immers een gemummificeerde en in zout gepreserveerde menselijke teen gebruikt als smaakmaker. Diezelfde teen is door een onverlaat meegenomen. Het hotel is nu via social media op zoek naar de dader en, belangrijker nog, de smaakmakende en spraakmakende teen.

In de bekende Sourtoe cocktail is veel whisky verwerkt. Degene die de cocktail drinkt, moet er wel voor zorgen dat hij of zij de teen niet aanraakt met de lippen tijdens het drinken.

Nieuwe teen gezocht

De hoteleigenaar, Terry Lee, is niet blij met de diefstal. Het is immers lastig om aan een nieuwe menselijke teen te komen. De vorige teen is gedoneerd door een man van wie de teen afgezet moest worden. Pas na een periode van een half jaar, waarin de teen in zout wordt ingelegd, is de teen bruikbaar voor de cocktail. 

Teen opgedronken

Opmerkelijk: in 2013 dronk een gast het hele glas leeg, inclusief teen. Dat kostte de gast 375 euro aan boetes, vanwege diefstal. Inmiddels staat het boetebedrag al op 1500 euro, waarschijnlijk vanwege de moeilijkheidsgraad om een vervangende teen te bemachtigen.

Het hotel vermoedt wie de dader is, maar kan dit nog niet hard maken. Een man uit Quebec zou immers voorafgaand aan het drinken van de cocktail opgeschept hebben over het potentieel stelen van de teen...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: