Horecaondernemers doen speeddates

18 april 2014
Horecaondernemers doen speeddates

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde 'speeddates' in diverse hotels. "Het blijkt een enorme
meerwaarde te hebben om samen met het Werkgevers Servicepunt samen te werken om deze mensen te ontmoeten, de werkomgeving te laten zien, ervaring met solliciteren op te doen en mogelijk zelfs een baan in de horeca aan te bieden.", aldus KHN Amsterdam bestuurslid Majel Tromp. Diverse horecabedrijven hadden de deuren opengesteld voor deze activiteiten. De diversiteit van de horeca is groot en daarom is er ook veel mogelijk voor de werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

*Horeca Werkt!*
Op 14 en 16 april maakten werkzoekenden met een uitkering en bedrijven in de horeca kennis met elkaar. Bedrijven lieten zien hoe het werk op hun werkvloer er uit ziet en potentiële werknemers stelden zich in speeddates aan de werkgevers voor. Op maandag 14 april gaven bedrijven masterclasses over werken in de horeca en kon men een rondleiding in de horecabedrijven doen. Het is de derde keer dat Horeca Werkt! plaatsvindt in Amsterdam.

*Voor werknemers...*
De ruim 100 werkzoekenden waren door het WSP al voorbereid op deze speeddate. Een aantal werkzoekenden hebben een masterclass gevolgd en tijdens de selectiedagen konden werkzoekenden diverse workshops volgen om succesvol te solliciteren, zoals "Dress for Success" en inzicht krijgen in de persoonlijke competenties. In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden weer aan de slag gegaan zijn in de Amsterdamse Horeca.

*...en voor werkgevers!*
Horecabedrijven uit de regio Amsterdam konden vooraf vacatures insturen en ondernemers konden zelf aanwezig met hun HR-managers of bedrijfsleiders bij de speeddate-sessies. Zo konden verschillende werkgevers op één locatie de kandidaten in korte ontmoetingen van 5-10 minuten leren kennen en ervaren of er een eerste klik is. Als er een echt klik was, konden de werkgevers de kandidaten uitnodigen voor een uitgebreider gesprek bij henzelf. De kandidaten die aanwezig waren hadden al ervaring in de horeca of zijn zich aan het oriënteren op het werken in de horeca, maar geen specifieke opleiding of werkervaring hebben.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws