Horeca aan minder dikmakende cocktail

30 juli 2013
Horeca aan minder dikmakende cocktail

Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut maken samen met Pierre Wind Nederlanders de komende weken bewust van hun drankkeuzes. Ze roepen hen op een verfrissende, alcoholvrije cocktail of
zomerdrank met verse producten en een laag suikergehalte te bedenken. Op 13 augustus mogen de ontwerpers hun creaties voor het oog van televisiekok Pierre Wind maken in een wedstrijd in Scheveningen. Pierre Wind komt zelf met een uniek recept voor thuisgebruik en horeca.

*Prima alternatief*
Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan gewichtstoename. Met name dranken bevatten soms ongemerkt veel suiker. Om te laten zien dat er prima alternatieven zijn, houden Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut het cocktailevent 'Less Sugar, No Alcohol'. Dat vindt plaats op dinsdag 13 augustus van 13.30 tot 17.30 uur op het Palaceplein in Scheveningen, vlakbij het Kurhaus. Pierre Wind laat bezoekers proeven van verantwoorde zomerdrankjes met een laag suikergehalte en zonder alcohol, en daagt voorbijgangers uit deel te nemen aan workshops.

*Signaal voor horeca*
Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut willen met de actie ook een signaal afgeven richting horeca. Met relatief eenvoudige aanpassingen in ingrediënten is het mogelijk om drankjes te presenteren die voldoen aan de richtlijnen van het Vinkje. Beide organisaties bieden horecagelegenheden een heerlijk recept van Pierre Wind aan voor een zomerse cocktail met weinig suiker, en zonder alcohol. Dit recept is op te vragen bij Stichting Ik Kies Bewust en mag gratis gebruikt worden. Op het event wordt het tevens onder bezoekers verspreid.

*Maak je eigen drankje*
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de wedstrijd. Ontwerp een cocktail of zomers drankje dat aan de criteria van het Vinkje voldoet en "bevestig de deelname per e-mail":mailto:info@hetvinkje.nl. Op 13 augustus is het vanaf 16.30 uur mogelijk om de zomerdrankjes ter plaatse te ontwerpen, waarna Pierre Wind deze beoordeelt.

*Prijs en regels*
De winnaar krijgt als hoofdprijs een kookworkshop bij Boerin en de Kok in Amstelveen voor vier personen. De belangrijkste criteria zijn (per 100 ml): maximaal 1,1 gram verzadigd vet, maximaal 20 milligram natrium, maximaal 30 kcal, geen alcohol. Stichting Ik Kies Bewust helpt deelnemers graag bij het voldoen aan de richtlijnen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws