Heineken start joint venture in Myanmar

13 mei 2013
Heineken start joint venture in Myanmar

Heineken gaat verder uitbreiden. De bierbrouwer heeft een overeenkomst voor een joint venture getekend met de lokale brouwerij Alliance Brewey Company Ltd (ABC) die in handen is van
Aung Moe Kyaw. In het Aziatische land zal de Nederlandse brouwer bier brouwen en verkopen. Het bedrijf komt dicht bij de hoofdstad Yangon te liggen en verwacht wordt dat het eind 2014 zijn eerste bierflesjes zal vullen.

*Joint venture*
De joint venture tussen Heineken ABC (APB Alliance Brewery Company Limited) is goedgekeurd door het Myanmar Investment Committee (MIC). De onderneming bouwt een compleet nieuwe brouwerij. Het bedrijf is van plan 60 miljoen dollar te investeren, meer dan vierhonderd banen te creëren en hoogstaande merken te produceren. “Wij geloven dat onze kennis en ervaring van de lokale markt in combinatie met de brouw- en marketingkennis van Heineken uitstekende producten zullen leveren, evenals werkgelegenheid creëren voor de bewoners van Myanmar”, aldus Aung Moe Kyaw.

*Overeenkomst*
In de overeenkomst is onder meer afgesproken dat Heineken een aandeel in het bedrijf heeft van 57 procent. Daarnaast is de Nederlandse bierbrouwer verantwoordelijk voor het algemene management, het opzetten van de brouwerij en technische expertise, de inkoop van ingrediënten en het verlenen van merklicenties.

~Maud Vissers~

Overig nieuws