Hotel Café De Kroon wint Gouden Fust 2018

13 februari 2019 | Yonne van Geene

Hotel Café Restaurant de Kroon heeft het Gouden Fust 2018 gewonnen en mag zich een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noemen. De Kroon "blinkt uit in de kwaliteit van gastheerschap, service en bierbehandeling", aldus het juryrapport. Ondernemersechtparen Baaij en De Looff, eigenaren van de Kroon, namen de prijs in ontvangst.

John Baaij is bijzonder trots op de prijs en de waardering voor De Kroon: "Voor ons is het winnen van het Gouden Fust een bekroning op ons werk en een verdienste van het hele team. Mede dankzij het Goed Getapt programma blijven wij als team altijd gestimuleerd onze gasten de beste service te bieden en de beleving en kwaliteit centraal te stellen. Geweldig dat dit met deze prijs wordt bevestigd."

Goed getapt

Het Gouden Fust is onderdeel van het kwaliteitsprogramma ‘Goed Getapt’ van Heineken Nederland, waarbij verschillende mystery guests gedurende het jaar horecazaken beoordelen op alle facetten van het vak.

Zeeuwse gastvrijheid

Ben de Putter, regiodirecteur Heineken Nederland van Zuidwest-Nederland: "Hotel Restaurant Café De Kroon is de terechte winnaar over 2018. Er hangt een heerlijke Zeeuwse gastvrijheid en de onderneming blinkt uit in service en beleving. De klant staat hier altijd centraal. Het is daarnaast een populaire bestemming op Noord-Beveland voor bijvoorbeeld veel fietsers om even bij te komen en te genieten van bijvoorbeeld een heerlijk Brand seizoens-biertje."

Trainingen en workshops

Heineken Nederland faciliteert al meer dan twaalf jaar trainingen en workshops voor horecazaken door heel Nederland. Op die manier probeert de brouwer samen met de ondernemer de gasten zo optimaal mogelijk te bedienen en er voor te zorgen dat goed getapt pils, speciaalbier, cider en alcoholvrij bier op de juiste manier geserveerd wordt. Dit zorgt voor tevreden gasten die hopelijk vaker terugkomen.

Ben de Putter vervolgt: "De Kroon heeft dit jaar laten zien de terechte winnaar te zijn van het Gouden Fust. Een prestatie om trots op te zijn."

Zilver en Brons

Het Zilveren Fust 2018 ging naar Café De Coehoorn in Grave en het Bronzen Fust 2018 was voor Het Hoofdkantoor in Steenbergen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: