Erwin Stokmans wint Fries kampioenschap bier tappen

1 november 2016 | Jorien Slager

Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer is Fries Kampioen Biertappen 2016 geworden. Op 10 oktober werd hij al kampioen Biertappen van de regio Noord Nederland. Maandag 31 oktober heeft hij in Grand Café  de Walrus in Sneek gestreden tegen meer dan 40 bartenders.

Tweede werd Michel Mok van Café de Witte Kat uit Sneek en de derde plaats is voor Rein Arjan Zijlstra ook van Beachclub Lemmer. Erwin Stokmans en Michel Mok gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap in januari 2016 tijdens de Horecava in Amsterdam.
 
Tijdens de wedstrijd werden eerst in voorrondes 2 fluitjes en 2 vaasjes getapt en geserveerd aan de jury. In de finaleronde werden naast 2 fluitjes en 2 vaasjes ook een flesje bockbier uitgeschonken en gepresenteerd op een plateau voor de vakjury.

Tijdens de jurering wordt onder andere gelet op de volgende punten: voorbereiding en presentatie, spoelen van de glazen, wijze van tappen, wijze van afschuimen, hoe wordt het biertje geserveerd aan de gast, hoe wordt de presentatie van een 'speciaal biertje' voorbereid, hoe wordt het glas van een 'speciaal biertje' gespoeld, hoe wordt het 'speciaal biertje' geserveerd aan de gast

De wedstrijd werd georganiseerd door de afdeling van Súdwest-Fryslân van Koninklijke Horeca Nederland. De organisatie kan terug zien op een kwalitatief hoogstaande wedstrijd waarin veel enthousiasme werd getoond, waarmee de deelnemers aantonen dat het beste biertje toch echt in de Nederlandse horeca gepresenteerd wordt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: