De nieuwe alcoholvrije bierbeleving

8 juli 2012
De nieuwe alcoholvrije bierbeleving

Culiconsultant Kevin Strubbe presenteerde samen met TV-kok Robert Verweij bij Rosa & Rita in Amsterdam de nieuwe Perfect Serve van Hoegaarden 0,0 witbier.

*De Smaaktour*
De nieuwe Perfect Serve vormt de aftrap van de Hoegaarden 0,0 Smaaktour waarin de nieuwe alcoholvrije bierbeleving centraal staat. Uit het Nationaal Bieronderzoek bleek dat de vraag naar alcoholvrij bier is gestegen en ook uit het onderzoek via Surbey Monkey blijkt dat 80 procent van de respondenten zich geen enkele situatie kunnen voorstellen waarop men zich zou schamen om een alcoholvrij witbier te bestellen.

*Geur bepaalt de smaak*
De Perfect Serve is uitgewerkt in samenwerking met een bierkeurmeester. Door het alcoholvrije bier draaiend in het glas te schenken komt het aroma beter vrij en proef je meer van het bier. 80 procent van de smaak van een bier wordt bepaald door de geur. Het roerstaafje vervangt het bekende citroenstampertje zodat zichtbaar is dat het om de alcoholvrije biervariant gaat. Citroen in het bier is niet nodig aangezien de brouwer het vleugje citroen al aan het bier heeft toegevoegd. Het roeren zorgt er voor dat er lucht onder het bier komt en de aroma in balans is.

*Alcoholvrije bierbeleving*
De lancering van het alcoholvrije witbier vormt de aftrap van een Nederlandse Hoegaarden 0,0 Smaaktour. Een authentieke tour bus laat Nederland kennismaken met de nieuwe (Bourgondische) alcoholvrije bierbeleving. Deze bestaat uit een rustmoment, de juiste inschenkmethode, een bier & gastronomie combinatie en samen genieten.

*Op de foto:* Culiconsultant Kevin Strubbe presenteert de nieuwe Perfect Serve aan een gast (midden) en TV-kok Robert Verweij heeft bijpassende hapjes bij het drankje gemaakt.

~Foto: Raldo Neven, Neven Fotografie~

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws