De nieuwe alcoholvrije bierbeleving

8 juli 2012 |
De nieuwe alcoholvrije bierbeleving

Culiconsultant Kevin Strubbe presenteerde samen met TV-kok Robert Verweij bij Rosa & Rita in Amsterdam de nieuwe Perfect Serve van Hoegaarden 0,0 witbier.

De Smaaktour
De nieuwe Perfect Serve vormt de aftrap van de Hoegaarden 0,0 Smaaktour waarin de nieuwe alcoholvrije bierbeleving centraal staat. Uit het Nationaal Bieronderzoek bleek dat de vraag naar alcoholvrij bier is gestegen en ook uit het onderzoek via Surbey Monkey blijkt dat 80 procent van de respondenten zich geen enkele situatie kunnen voorstellen waarop men zich zou schamen om een alcoholvrij witbier te bestellen.

Geur bepaalt de smaak
De Perfect Serve is uitgewerkt in samenwerking met een bierkeurmeester. Door het alcoholvrije bier draaiend in het glas te schenken komt het aroma beter vrij en proef je meer van het bier. 80 procent van de smaak van een bier wordt bepaald door de geur. Het roerstaafje vervangt het bekende citroenstampertje zodat zichtbaar is dat het om de alcoholvrije biervariant gaat. Citroen in het bier is niet nodig aangezien de brouwer het vleugje citroen al aan het bier heeft toegevoegd. Het roeren zorgt er voor dat er lucht onder het bier komt en de aroma in balans is.

Alcoholvrije bierbeleving
De lancering van het alcoholvrije witbier vormt de aftrap van een Nederlandse Hoegaarden 0,0 Smaaktour. Een authentieke tour bus laat Nederland kennismaken met de nieuwe (Bourgondische) alcoholvrije bierbeleving. Deze bestaat uit een rustmoment, de juiste inschenkmethode, een bier & gastronomie combinatie en samen genieten.

Op de foto: Culiconsultant Kevin Strubbe presenteert de nieuwe Perfect Serve aan een gast (midden) en TV-kok Robert Verweij heeft bijpassende hapjes bij het drankje gemaakt.

Foto: Raldo Neven, Neven Fotografie

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Wijnbar Viqh, Haarlem

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten wijnbar Viqh in Haarle ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: