De Knip uit Oudkarspel wint Gouden Fust

2 maart 2018 | David Bakker

Gisteren heeft café de Knip het landelijke Gouden Fust in ontvangst genomen. Daarnaast hebben ze ook nog de Gouden Tapknop gewonnen voor beste café van de regio en met deze prijs, uitgereikt door Heineken Nederland, mogen zij zichzelf een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noemen. Verschillende mystery guests van het Goed Getapt kwaliteitsprogramma hebben de horecazaak op meerdere momenten beoordeeld op gastheerschap, beste service en bierbehandeling. De nummer twee, Meesters & Juffen uit Heemskerk en drie, Buddha’s uit Steenbergen, ontvingen het Zilveren- en Bronzen Fust.

Blijk van waardering van onze gasten

Eigenaren van café de Knip Jeroen en Gudy Zegers zijn dolblij dat hun zaak zich een jaar lang de beste horecagelegenheid van heel Nederland mag noemen. “Ongelofelijk trots zijn wij op deze mooie titel. Vier jaar geleden hebben wij een horecazaak overgenomen zonder enige ervaring en dan dit resultaat behalen. Daar kun je eigenlijk alleen maar van dromen. Met onze toppers van medewerkers doen wij altijd enorm ons best en dat is uiteindelijk met landelijk goud bekroond”.

De uitreiking van het Gouden, Zilveren en Bronzen fust is onderdeel van het Goed Getapt kwaliteitsprogramma van Heineken Nederland. Deze prijzen worden toegekend op basis van ervaringen en rapportages van mystery guests die alle 2.300 deelnemende horecazaken minstens vier keer bezoeken. Ondernemers worden beoordeeld op goed gastheerschap, service en bierbehandeling. Goed getapt pils, maar ook het op de juiste manier serveren en behandelen van speciaalbier, cider en alcoholvrij bier resulteert in tevreden gasten die vaker terugkomen.

Mystery guests

“We faciliteren al meer dan twaalf jaar trainingen en workshops voor horecazaken door heel Nederland. Zo kunnen we samen de gasten optimaal bedienen en zorgen we dat goed getapt pils, speciaalbier, cider en alcoholvrij bier op de juiste manier geserveerd wordt. Dit zorgt voor tevreden gasten die vaker terugkomen. Onze mystery guests testen de kwaliteit van de service bij de deelnemende horecazaken. Café de Knip in Oudkarspel is het café in Nederland waar kwaliteit met stip op één staat. Vakmanschap, liefde voor de horeca en het continue nastreven van gastheerschap is terug te vinden in dit Amstel bolwerk. Het is een absolute prestatie dat Café de Knip dit jaar bekroond wordt met de 1e plaats Goed Getapt van Nederland”, aldus Dominique van Deth, accountmanager van de regio Noord-Nederland. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Check de HorecaMarketingkalender 2019!

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Vijf jaar campagne NIX18: normverandering op gang in de horeca

Op 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. In deze periode is er veel veranderd, ook in de horeca. Omdat het rookverbod al ruim 10 jaar geleden werd ingevoerd, zien horecaondernemers vooral een normverandering bij alcohol. De...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: