De beste hotelbar van Amsterdam

17 maart 2016
De beste hotelbar van Amsterdam

Lotti's Bar, de hotelbar van The Hoxton, is door de site BestHotelBar.com uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Dit heeft de jury
van de Red & Grey Best Hotel Bar Award vandaag bekendgemaakt. De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam. Ook worden prijzen voor de nieuwste, de beste klassieke en meest creatieve hotelbar uitgereikt.

*Leuke mensenmix*
"Een stijlvol interieur, een leuk publiek, fijne cocktails, sympathieke bediening en boven alles een goede sfeer. Als je de hotelbar binnenstapt, voelt het alsof je een levendige huiskamer binnenkomt. Het voelt tegelijkertijd internationaal, fashionable en laagdrempelig. Elke dag is de bar vanaf 's morgens vroeg gevuld met een goede mensenmix", zegt de jury over Lotti's, van het vorig jaar geopende hotel The Hoxton.

*Publieksprijs: SkyLounge Amsterdam*
De publieksprijs gaat naar SkyLounge Amsterdam, die in 2013 ook al werd uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Deze bar kreeg dit jaar maar liefst 2.232 stemmen, gevolgd door Tunes Bar met 1.356 stemmen en Rhythms Bar met 1.216 stemmen. "Het uitzicht van deze hotelbar is fenomenaal," zegt de jury over SkyLounge Amsterdam, die onlangs werd uitgebreid. "Deze bar was vanaf het eerste moment druk en bruisend. Er heerst een internationale sfeer."

*Andere categorieën*
De beste nieuwkomer is The Tailor, de net geopende hotelbar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. "Spectaculaire cocktails en perfecte bar-bites. Deze bar brengt het verbouwde Krasnapolsky tot leven."
De beste creatieve hotelbar is King Charles II, de pop-up hotelbar van NH Collection Barbizon Palace. "Door de bijzondere locatie, merkenkeuze en het tijdelijke karakter, is dit een hotelbar die je niet mag missen."
De beste klassieke hotelbar is Freddy's Bar van Hotel De L'Europe. "De cocktails en de service zijn op niveau, in een klassiek interieur, dat ondanks alle jaren zijn charme nog lang niet heeft verloren."

*Trend*
De hotelbar heeft zich ontwikkeld tot een populaire plek om uit te gaan. In korte tijd is het aantal hotelbars in de stad meer dan verdubbeld. Er zijn veel nieuwe hotels bijgekomen en ook bestaande hotels investeren in hun bar en restaurant. Amsterdam kan zich inmiddels meten met andere werelsteden.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws