Column : Zo, zijn wij even lekker aan de slag!

Auteur: Redactie
Columns 19 april 2022
Column : Zo, zijn wij even lekker aan de slag!

Er worden steeds meer leuke, jonge mensen ingelijfd in de MiltyFam. Beginnen met werken is toch het leukste in de horeca. Je leert ontzettend veel, in korte tijd. Niet alleen de horecaskills maar je leert ook veel over jezelf. Er is denk ik geen bijbaan waar je directere feedback krijgt. En dat is heel mooi en belangrijk voor iedereen, zeker na twee jaar stilstand. Super om weer onderdeel te zijn van een groeiproces.

Iedereen maakt het anders mee en ook dat is zo waardevol aan een gevarieerd team. Diegenen die net voor de coronaperiode zijn gestart, de diehards die bij ons konden blijven, en de nieuwelingen hebben een hele andere “groeibehoefte”. Het lijken bijna kleine generatiekloofjes die niks met leeftijd te maken hebben. Goed om met iedereen te bekijken wat ze nodig hebben om er zoveel mogelijk uit te halen en daarmee het werkplezier te vergroten en ze te helpen hun plek in de MiltyFam te veroveren.

Veel collega’s hebben te maken met dezelfde uitdagingen. Gelukkig zijn wij in de gelegenheid de gaten in het rooster op te vullen. De overige taken die ook altijd moeten doorgaan, stapelen zich op. Dat wel. Een goede balans moet daar nog gevonden worden, maar het zelf meer op de vloer zijn, laten we niet meer los. De broodnodige energie komt echt hier uit en ook wij varen goed bij directe feedback.

Het voorjaar is, meer dan anders, een nieuw begin. Vooral het gevoel dat we in deze periode orde op zaken gaan krijgen. Geen uitstel meer. De uitgestelde belastingen gaan we betalen, de feestjes en de caterings gaan we doen, opleidingen worden ingepland. We plannen weer op iets langere termijn.

Met een onzekere toekomst in het verschiet, blijft er op de achtergrond wel een klein knaagje in de onderbuik aanwezig. We zijn super blij dat we kunnen doen wat we willen doen maar een schuin oog gaat al wel uit naar de wintermaanden.

Want wat gaat onze overheid doen, is de grote vraag. De lijn van een betrouwbare gesprekspartner naar willekeurig beleid schuift steeds verder op, zowel bij de rijksoverheid als bij de lokale overheid. Dat is toch een belangrijke factor op de schaal van onzekerheid die we vanaf nu steeds meer moeten meewegen in de manier waarop wij, en velen met ons, kunnen ondernemen. Ongelooflijk bijzonder dat de cashcow van Nederland (hét MKB) als afvoerput danwel als bodemloze put, gezien wordt.

Op dit moment is het vooral onzeker wat de leveranciers kunnen leveren, voor hoe lang en voor welke prijs. Daarmee kunnen we echter gelukkig in gesprek en wordt er meegedacht. We zijn wendbaar en de energie die de gasten en onze MiltyFam oplevert, wakkert de creativiteit weer aan.

We doen ons uiterste best om de tegenslag van afgelopen tijd achter ons te laten. Díe finishlijn komt in zicht. Zodra we de lijn over zijn, gaan we naar een nieuwe parcour. Hopelijk houden we dit zonnetje de komende tijd, net als de wind in de rug om fris te beginnen aan het volgende traject. Hopelijk wordt het een mooie!

Over de auteurs

Jan Willem en Janneke (zie foto) zijn de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. Al meer dan negentig jaar vormt Eetcafé Van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het eetcafé is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie Van Miltenburg. In dit dossier hebben we all columns gebundeld.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws