Boompjes heropent als eventlocatie

13 mei 2016 |
Boompjes heropent als eventlocatie

Na jaren van leegstand krijgt het horecapaviljoen aan de Boompjes in Rotterdam dit voorjaar een nieuwe bestemming. Het glazen gebouw
kent een lange geschiedenis, architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen, deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Toen was er horecaondernemer Ron Sterk, hij kocht het pand en verbouwde de venue tot high-end eventlocatie. Het Rotterdamse icoon wordt nieuw leven ingeblazen en krijgt de allure terug die het verdient. Vandaag vond de officiële opening plaats.

Foto's: Antim Wijnaendts

Dynamische plek aan de Maas
Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een enorme positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes. Het Mecanoo paviljoen beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Een statement voor Rotterdam, maar in feite was de architectuur zijn tijd ver vooruit. De locatie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een verloren plek aan een drukke weg heeft plaatsgemaakt voor een dynamische locatie aan de Maas waar veel Rotterdammers en toeristen vertoeven. Er ontbrak echter nog een horecazaak die hierop inspringt.



Evenementenlocatie 2.0
Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. "Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0", aldus Elvera Mulder.

Technologische snufjes
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: