Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

24 januari 2017 | Thijs Jacobs

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt de uitgelezen kans om het fenomeen ‘aperitivo’ op de kaart te zetten. Impero Romano Amsterdam serveert tijdens dit Italiaanse borrelmoment voorafgaande aan het diner kleine smaakvolle gerechtjes van het huis. La dolce vita bevindt zich nu ook in Amsterdam.

Authentieke Italiaanse keuken
Impero Romano Amsterdam opende begin dit jaar officieel haar deuren in het statige pand aan de Amsteldijk. Het restaurant is de tweede vestiging in Nederland en kenmerkt zich door een authentieke Italiaanse keuken waarin de Napolitaanse executive chef Vincenzo Sigillo de scepter zwaait. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt de gasten met smakelijke signature en classic cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen. De authentieke Italiaanse keuken gecombineerd met de eigentijdse cocktailbar in een stijlvolle interieur biedt een prachtig combinatie voor de ultieme aperitivo.

Aperitivo moment
Aperitivo is een Italiaans begrip. De eerste aperitivo bars vinden hun oorsprong rond de 18e eeuw toen de cafés in opkomst kwamen in de grote Italiaanse steden. Inmiddels zijn deze bars niet meer weg te denken uit Italië en is het heel gebruikelijk om voorafgaand aan het diner een aperitivo te drinken. De gedachtegang is dat een aperitivo de maag voorbereid op de komende maaltijd, een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Impero Romano Amsterdam kan zich hierin uitstekend vinden en biedt elke vrijdagavond - van 17:30 tot 19:30 uur - het aperitivo moment met hapjes van het huis. Daarnaast is de cocktailbar tijdens openingstijden toegankelijk voor een borrel of een drankje na afloop van het diner.

Menukaart met specialiteiten
Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en beschikt over een uitgebreide menukaart met verschillende specialiteiten tegen toegankelijke prijzen. Befaamd is de verse tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel, geserveerd in de grote Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gebakken kalfsoester met parmaham en salie. En wat betreft vis zijn de traditionele Toscaanse vissoep en de zeebaars in een korst van zeezout absolute aanraders. Voor vegetariërs is er een speciaal menu beschikbaar.

Het lunchmenu met twee gangen leent zich uitstekend voor een zakelijke afspraak. Liefhebbers van uitgebreid en laat lunchen komen tevens bij Impero Romano Amsterdam aan hun trekken met de lange lunchtijd van 12:00 tot 17:00 uur.

Stijlvol interieur met sexappeal
Impero Romano Amsterdam bevindt zich in het voormalig bar-restaurant Americano. Het prijswinnende designbureau Nicemakers was verantwoordelijk voor het stijlvolle interieurontwerp en veel bestaande elementen zijn gehandhaafd. Het restaurant ademt sfeer van een internationale hotellobby; sfeervol, met allure en sexappeal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: