Sfeerimpressie Vinexpo in Bordeaux

18 juni 2013
Sfeerimpressie Vinexpo in Bordeaux

Drie grote ruimtes gevuld met wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de achttiende editie van de Vinexpo in Bordeaux. Met een kleine vijftigduizend bezoekers en 2.400 exposanten is deze beurs hét
evenement voor iedereen die professioneel actief is in de wereld van de wijn. De beurs is van 16 tot en met 20 juni.

*Bezoekers*
De bezoekers van het evenement komen uit alle windstreken. Chinezen, Fransen, Italianen, Amerikanen, Nederlanders en Engelsen, behoren tot de geïnteresseerden. De stands van wijnen uit Bordeaux zijn verspreid over de beursruimte. Bezoekers van de beurs interesseren zich niet alleen in de wijnen uit Bordeaux, maar ook in wijnproducties vanuit de hele wereld.

*Oenoloog Joost de Villebois*
In iedere stand kan men een of meerdere wijnen proeven, waarbij de exposanten alles vertellen over het ontstaan en de smaken van de wijnen. Diverse Nederlandse wijnhandelaren en eigenaren van wijngaarden zoals Oenoloog Joost de Villebois zijn op het evenement aanwezig.

*Chinezen als liefhebber*
Van alle wijnen uit Bordeaux gaat 30 procent naar China. Volgens Erik Wuite directeur van een wijngaard zijn Chinezen gek op rode wijn uit Bordeaux omdat het voor een bepaalde status zorgt.

~Maud Vissers~

Overig nieuws