Je hebt gezocht op: thee

Paul Peters: “Waarom zou je fooi geven als niemand je helpt?”
15 mei 2024Nieuws

Paul Peters: “Waarom zou je fooi geven als niemand je helpt?”

Ondernemen in Arnhem. Het echtpaar Paul Peters (54) en Milou ter Horst (50) zijn de eigenaren van café Heeren van Aemstel, waar ze elk 80 uur p...

Officiële kick-off van Hospitality Experts Twente markeert nieuwe fase voor Twentse gastvrijheid
10 mei 2024Nieuws

Officiële kick-off van Hospitality Experts Twente markeert nieuwe fase voor Twentse gastvrijheid

Op maandag 13 mei aanstaande zal Theater het Parkgebouw in Rijssen het toneel zijn voor de officiële kick-off van Hospitality Experts Twente (HET...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen
7 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen

Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...

Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde
4 maart 2024Nieuws

Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde

Henk Westbroek (72), zijn vrouw Julia Harris, zijn dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera hebben café-restaurant Nola op de M...

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden
27 februari 2024Nieuws

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden

De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start
29 januari 2024Nieuws

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start

Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Vanaf 1 januari ook herbruikbaar servies de standaard
21 december 2023Nieuws

Vanaf 1 januari ook herbruikbaar servies de standaard

Bijna de helft van de Nederlanders neemt regelmatig een eigen beker mee, bijvoorbeeld wanneer ze koffie of thee op het station halen. Dat blijkt uit e...

Bonnetje voor een Ander - samen de wintermaanden door
20 december 2023Nieuws

Bonnetje voor een Ander - samen de wintermaanden door

In de koude wintermaanden met de feestdagen voor de deur zoeken Amsterdammers elkaar graag op, bijvoorbeeld in de kroeg. Helaas is de warmte en gezell...

Column Richard Moerkerk: De kunde van de kelner
30 november 2023Nieuws

Column Richard Moerkerk: De kunde van de kelner

Brussel, aan de Avenue Louise, in een klassieke brasserie. Constant rinkelende kopjes en schoteltjes, het geluid van klinkende glazen en een koor van...

“Het werkt hetzelfde als bij wijn”
15 november 2023Nieuws

“Het werkt hetzelfde als bij wijn”

Ondernemen in Deventer. Als theesommelier en eigenaar van Roemar Koffiebranderij en -proeverij in Deventer, is Rob Kroes (66) dé persoon die al...

NK Barista Wedstrijden schitteren op Horecava 2024
10 oktober 2023Nieuws

NK Barista Wedstrijden schitteren op Horecava 2024

De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...

Onderscheidende winterdranken bij ‘All about drinks | Winter special’ van Sligro
21 september 2023Nieuws

Onderscheidende winterdranken bij ‘All about drinks | Winter special’ van Sligro

Na een succesvolle voorjaarseditie organiseert Sligro op donderdag 2 november ‘All about drinks | Winter special’. Dit exclusieve evenemen...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”
19 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”
8 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen
28 juli 2023Nieuws

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen

Ondernemen in Heerenveen. Wat begon als een platenzaak met tosti's groeide uit tot een ontdekkingsreis door Italië. Nunzio Daluiso is de ondernem...

Brouwwereld: pionier ‘t IJ houdt ook onder vleugels van Duvel vast aan Amsterdamse roots
28 juli 2023Nieuws

Brouwwereld: pionier ‘t IJ houdt ook onder vleugels van Duvel vast aan Amsterdamse roots

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
21 april 2023Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...

Excellentie, originaliteit en vooruitgang gevierd op World Alcohol-Free Awards
4 april 2023Nieuws

Excellentie, originaliteit en vooruitgang gevierd op World Alcohol-Free Awards

Honderden alcoholvrije producten, van wijnen, sterke dranken en bieren tot mousserende thee, aperitieven en functionele dranken, werden eerder deze ma...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend
10 maart 2023Nieuws

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

Themamaand Betalen: Loonbeslag op loon werknemer? Dit zijn de plichten en rechten
7 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Loonbeslag op loon werknemer? Dit zijn de plichten en rechten

Uit recente cijfers van ABN Amro blijkt dat ruim 620.000 Nederlandse huishoudens geregistreerde problematische schulden hebben. Dat is 7,6 procent van...

Dit zijn dé alcoholvrije trends voor 2023
31 januari 2023Nieuws

Dit zijn dé alcoholvrije trends voor 2023

Voor wie dacht dat je tijdens Dry January alleen veroordeeld bent tot een glas frisdrank of water zal verbaast zijn over wat er allemaal al mogelijk i...

Verhoog omzet en marge met deze 19 tips voor een succesvolle alcoholvrije kaart
17 januari 2023Nieuws

Verhoog omzet en marge met deze 19 tips voor een succesvolle alcoholvrije kaart

We kunnen er niet meer om heen, de vraag naar alcoholvrije dranken stijgt snel. Misschien merkt u ook al dat er in uw horecagelegenheid meer naar alco...

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffie
5 januari 2023Nieuws

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffie

De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...

Themamaand Financiën: Wat voor soort leningen zijn er voor een caféondernemer?
8 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Wat voor soort leningen zijn er voor een caféondernemer?

Zonder een startkapitaal is er geen café of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaonder...

Themamaand Financiën: Waar moet je rekening mee houden bij een onderhandse lening voor een café?
5 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Waar moet je rekening mee houden bij een onderhandse lening voor een café?

Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?
1 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?

Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...

Column: Nieuwe lading horecatijgers
25 oktober 2022Nieuws

Column: Nieuwe lading horecatijgers

Ohw, de herfst is tocht wel de meest prachtige tijd voor een zaak zoals de onze vind ik. Alle mooie dingen komen bij elkaar. Buiten de prachtigste kle...

Eigenaar van Soep-er vertelt De CaféKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt De CaféKrant alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van de lunchroom, waarboven...

Zeven herfstige dranken met een hoge marge voor jouw café
15 september 2022Nieuws

Zeven herfstige dranken met een hoge marge voor jouw café

De herfst is al een tijdje aangebroken. Dat betekent dat ook de drankenkaart kan worden aangepast. Sangria wordt glühwein en herfstbokbier vervan...

vandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht
26 augustus 2022Nieuws

vandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht

De Utrechtse brouwers zijn van plan om eind dit jaar een foodbar te openen aan de Oudegracht 50. Met het openen van een locatie aan de Oudegracht gaat...

Zo kom je de hitte in de horeca door
25 augustus 2022Nieuws

Zo kom je de hitte in de horeca door

Het wordt steeds warmer en droger in Nederland. Werken in de horeca is een arbeidsintensieve job. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om...

Restaurant Company Europe wil doorgroeien naar 100 locaties in Nederland
29 juni 2022Nieuws

Restaurant Company Europe wil doorgroeien naar 100 locaties in Nederland

Restaurant Company Europe (RCE), de moedermaatschappij van onder andere Loetje, Happy Italy, Beers & Barrels, Stan en unieke locaties zoals specia...

Maik Kuijpers: "Als we er niet een mega aantrekkelijk beroep van maken, staan hier over tien jaar robotjes"
19 april 2022Nieuws

Maik Kuijpers: "Als we er niet een mega aantrekkelijk beroep van maken, staan hier over tien jaar robotjes"

De Eendracht en MBO college gaan met opleiding samen strijd aan tegen personeelstekort in horeca “Gratis diner om tekort aan horecapersoneel...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...