U heeft gezocht op : krimp

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

20 november 2020 Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

14 september 2020 Nice 'n Easy
Tien convenienceklassiekers

Naast gerechten die je als‘all-time favourites’ bestempelt, heb je ook klassiekers onder de convenienceproducten. Het gros van de chefs bereidt deze kant-en-klare producten of halffabricaten niet meer zelf. De kwaliteit van deze producten is goed en uit oogpunt van loonkosten en arbeidst ...

14 september 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h ...

14 augustus 2020 Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

29 juni 2020 Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo ...

15 juni 2020 Economie Coronacrisis
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

8 juni 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: beperkt herstel Nederlandse economie 

De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid st ...

16 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: binnenlands toerisme is lichtpuntje

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van ...

9 april 2020 Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening. ...

29 juli 2019 Economie Bier
We gieten minder Heineken naar binnen

Heineken heeft gedurende het afgelopen half jaar meer bier verkocht, maar de verkopen in Europa vielen tegen. De bierbrouwer verkocht 3 procent meer bier en zag de netto omzet stijgen naar 11,5 miljard euro, dat is een toename van 5,6 procent. De nettowinst bedroeg 1,1 miljard euro, wat lager is dan ...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc ...

27 oktober 2016 Economie Bier
Heineken verkoopt meer duur bier

Bierbrouwer Heineken heeft in het afgelopen kwartaal weer meer bier weten te verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral duurdere biertjes gingen er beter in bij consumenten. Met volumegroei van 2 procent presteerde het bedrijf beter dan de 1,4 procent waar analisten rekening mee hie ...

13 oktober 2016 Wet- en regelgeving Achtergronden
Je Goed Recht: Proeftijd… Smaakt het?

Maarten van Opijnen is advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als horecaprofessional heb je te maken met personeel en op de werkvloer kom je de meest uiteenlopende situaties tegen, zowel positief als negatief. In deze bijdrage wordt de proeftijd besproken. In arbeidsovereenkomsten is vaak een ...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval ...

1 augustus 2016 Bier
Heineken ziet Europese biermarkt herstellen

Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2016 4,1% meer bier verkocht. Krimpende afzetvolumes in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, werden ruimschoots goed gemaakt door groei in Europa en opkomende markten in Azië en Latijns-Amerika. Dat blijkt uit de resultaten die Heineken maandag hee ...

25 mei 2016
Grolsch en de Zwarte Cross verstrekken kredieten

Grolsch en de Zwarte Cross zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aand ...

3 mei 2016
Onze economie blijft herstellen, Eurozone in gevaar

De Europese Commissie is in haar nieuwe economische ramingen terughoudend over het herstel in Europa. Voor Nederland staat een verder herstel van de groei in de boeken. Voor Nederland voorziet de Europese Commissie een economische groei van 1,7 procent dit jaar en 2 procent volgend jaar, zo maakte ...

23 februari 2016
Vraag naar uitzendkrachten groeit

De vraag naar uitzendkrachten is ook in de eerste weken van 2016 sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU vandaag heeft gepubliceerd. 15 procent meer werkgelegenheid In de eerste vier weken van dit jaar nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten met 15 procent toe ten ...

16 februari 2016
Voor jou: 9 feitjes over whisky

Whisky. Klassiek, maar ook populair in cocktails en in natuurlijk de Irish coffee. Als horecaprofessional kun je nooit genoeg kennis hebben. Daarom presenteren we je graag 9 feitjes over deze drank. 1. Technisch gezien kan whisky niet bederven Zolang je fles ongeopend is en op een donkere ple ...

11 augustus 2015
Amsterdam bestrijdt lawaai undercover

De gemeente Amsterdam staat bekend om het strenge handhavingsbeleid met betrekking tot de horeca. De gemeente heeft met drie 'geluidshandhavingsteams' een nieuw speeltje in handen om de horeca te controleren. Sancties In vier maanden voerden de drie teams, waarvan de leden in burger gekleed zi ...

25 juni 2015
Ondernemers kiezen beste mosselwijn

Op woensdag 1 juli aanstaande is het plaatsje Philippine in Zeeuws-Vlaanderen dé culinaire hotspot voor wijnproevers. Tijdens het Wijn en Mosselen event wordt het mosselseizoen namelijk ingeluid met de verkiezing van de 'Mosselwijn 2015'. Nieuwe tradities Voorheen werd het evenement georganis ...

14 april 2015
Gemaksproducten? Onmisbaar!

Gemaksproducten zijn niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Toegegeven, een chef zet niet op de kaart dat de fond van ‘merk X’ is gebruikt, maar in de praktijk levert het gebruik van deze producten tijdsbesparing, lagere kosten en minder afval op. De kwaliteit van veel gemaksprodu ...

10 maart 2015
Omzetontwikkeling horeca zeer positief

De omzet van de horeca, inclusief verblijfsrecreatie en kantines en catering, was ook in het vierde kwartaal van 2014 hoger dan een jaar eerder. Daarmee is 2014 positief afgesloten voor de horecasector. Over heel 2014 bedroeg de omzetgroei 5,6 procent. De laatste omzetgroei van deze orde van groot ...

12 januari 2015
Belgische horeca moet inkrimpen

Horeca Vlaanderen roept zijn leden op om het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen en uren open te zijn en de prijzen met 20 procent te verhogen. In België is de 'witte kassa' verplicht gemaakt om belastingontduiking tegen te gaan. Het uitblijven van compenserende maatregelen maakt het de ...

12 januari 2015
Horeca in de lift

De horeca in Nederland herstelt zich goed. De omzet in de horeca nam vorig jaar met 4,6 procent toe tot 13,8 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). In 2013 werd nog een krimp gemeten. Opvallend is, dat het FSIN spreekt over een groei van slechts 1 procent. We ...

3 november 2014
Warme temperaturen stimulans voor horeca

In 2015 zullen de marktsectoren voor het tweede jaar op rij groeien. De industrie en transport sloegen door de exportgroei al eerder het groeipad in. Nu vertonen ook binnenlands georiënteerde sectoren plusjes. Meer vertrouwen bij consumenten en producenten, de aantrekkende woningmarkt en langzaam ...

1 augustus 2014
ING: Groeicijfers voor horeca

De horeca kan in 2014 voor het eerst in 3 jaar weer enige groei tegemoetzien, zo zegt het ING Economisch Bureau En de bank ziet voor heel veel sectoren de seinen op groen springen; alleen de zorg en overheid zijn nog zogeheten krimpsectoren. Omzetstimulans In de eerste jaarhelft zorgden het goe ...

5 juni 2014
Horeca pakt weinig mee van WK

In tegenstelling tot andere rekenwonders, denkt ING dat de horeca niet veel profijt zal hebben van het WK Voetbal in Brazilië. Vooral supermarkten en elektronicawinkels profiteren. Of deze cijfers kloppen, weten we niet, aangezien in eerdere berichtgeving juist een toename van de omzetten werd ...

5 juni 2014
Hoogst gemeten groeistijging horeca sinds 2006

De horeca behaalde in het eerste kwartaal van 2014 de hoogst gemeten groeistijging sinds 2006. Dat is goed nieuws. Het CBS zag de omzet van traditionele horeca in het eerste kwartaal immers stijgen met 1,6 procent. Volumegroei De (over het seizoen gecorrigeerde) volumegroei bedroeg in deze pe ...

28 mei 2014
Franchise in horeca stijgt

Ondanks de recessie stijgt de omzet in franchise. Zo ook in de horeca. Dit blijkt uit de Franchise Monitor 2014, het jaarlijkse onderzoek over de relevantie van franchising. Ook het aantal vestigingen en medewerkers zijn gestegen, maar het aantal formules daarentegen nam af. Flinke stijging i ...

21 mei 2014

Terwijl de economie langzaam weer uit het dal klimt en de totale horecasector voorkomend jaar weer een klein plusje verwacht (0,5% groei), blijven de vooruitzichten voor de cafébranche uiterst somber. Al jaren staat de vraag onder druk en ook komend jaar gaat de branche verder de min in. Fundamen ...

2 april 2014
Horeca leeft op in 2014

In 2014 koerst de horeca af op een half procent omzetgroei. Ten opzichte van vorig jaar is het consumentenvertrouwen aanmerkelijk verbeterd, neemt de koopkracht weer toe en ook het zachte weer in het eerste kwartaal pakt positief uit voor de verkopen. Vooral de voorziene volumegroei in hotels en r ...

27 februari 2014
Toch weer meer omzet in de horeca

In het vierde kwartaal van 2013 heeft de horeca 1,0 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Hoewel de omzet toenam, daalde het volume met 0,6 procent. De prijzen stegen met 1,6 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Situatie cafés zorgwekkend Cafés blijven in zwaar weer zitten. ...

16 december 2013
Wat moet de horeca in 2014 doen?

Na twee jaren van krimp ziet het er naar uit dat de Nederlandse economie in 2014 weer licht groeit. Daar gaat het Economisch Bureau van de ING van uit. De horeca laat in 2014 een gematigde groei zien van het volume. De bank geeft in het rapport Vise op sectoren 2014 ook nog een aantal adviezen aan ...

14 november 2013
Nederland uit recessie, seinen op oranje

De Nederlandse economie is volgens cijfers van het CBS uit de recessie. Na vele periodes van krimp groeide de economie in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede met 0,1 procent. Hoewel het volgens deze cijfers van kwartaal op kwartaal dus beter gaat met de economie van het land, is het voo ...

8 oktober 2013
Opnieuw krimp horecasector

De horecabranche heeft al enkele jaren last van de slechte economie in Nederland. Gasten geven minder geld uit en hetzelfde geldt voor het bedrijfsleven. Hierdoor krijgt de branche tot nu toe niet de kans zich te versterken. Voor 2014 zal dit niet anders zijn en wordt dan ook verwacht dat de vraa ...

29 augustus 2013
Horeca realiseert bescheiden groei

In het tweede kwartaal van 2013 heeft de horeca 0,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. De omzetdaling in het eerste kwartaal van dit jaar is niet doorgezet. De prijzen stegen met 1,8 procent, het volume daalde met 1,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Restaurants koplope ...

15 augustus 2013
Alle horecavacatures zijn op te vullen met WW'ers uit de branche

Tegenstrijdige cijfers over de arbeidsmarkt in de horeca. Het aantal vacatures dat eind juni open stond is gelijk aan dat van vorig jaar, terwijl het aantal WW-uitkeringen in juli 2013 een derde hoger ligt dan in dezelfde maand een jaar eerder. Banenverlies, terwijl er duizenden open posities zijn ...

8 augustus 2013

De daling van het caféaanbod die de afgelopen tien jaar heeft plaatsgevonden, lijkt zich voorzichtig te stabiliseren. Per saldo hebben slechts 13 cafés hun deuren moeten sluiten tussen 2011 en 2012. Een daling van slechts 0,1 procent. In 2011 daalde het aantal cafés nog fors met 3 procent, een ...

1 augustus 2013
ING: minime omzetplus horeca in 2014

Pas vanaf volgend jaar mag de horeca rekenen op een stijging van het omzetvolume. Het Economisch Bureau van ING gaat voor 2014 uit van een volumestijging van 0,5 procent. Sectoren waar het volgend jaar het beste mee gaat zijn de industrie, groothandelsbranche en de zorg. De industrie profiteert va ...

1 juni 2013
FSIN: horecacijfers CBS te rooskleurig

Het CBS heeft opnieuw een overschatting van de horecacijfers afgegeven, dat stelt het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Al drie jaar lang presenteert het CBS een veel rooskleuriger beeld over de horeca dan de werkelijkheid aangeeft, en elke ondernemer en onderneming dagelijks aan den lijve ...

30 mei 2013
Minder omzet in de horeca

Het eerste kwartaal van dit jaar heeft de horeca minder omzet behaald. Met een omzet van 1,7 procent minder dan vorig jaar is dit de eerste omzetdaling in drie jaar tijd. Dit meldt het Centraal Bureau Statistiek (CBS). Uit hun onderzoek blijkt dat de prijzen gestegen zijn met 2,1 procent, maar het ...

14 maart 2013
Speelveld verandert, horeca moet mee

Horecaondernemers zien hun markt veranderen doordat de concurrentie met nieuwe en branchevreemde aanbieders intensiveert. Dat zegt het ING Economisch Bureau in hun Kwartaalbericht Horeca. Innovatie noodzakelijk Hoteliers en aanbieders van verblijfsaccommodatie krijgen meer concurrentie, nu de pa ...

12 december 2012
Minder vacatures horeca in november

Het online vacatureaanbod in de sector horeca & toerisme nam in november opnieuw af. Het aanbod daalde voor de vijfde maand op rij, sinds juni met 31 punten (-19%). Nederland minst welvarend Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-ar ...

29 november 2012
Ietsje omzetgroei voor de horeca

In het derde kwartaal heeft de horeca de omzet ietsje zien groeien. Een volumekrimp van 1,3 procent is afgewend door een 1,9 procent prijsstijging. Per saldo komt de groei voor de branche op 0,6 procent. Grote daling volume De volumedaling van 1,3 procent is de grootste daling in twee jaar tijd, ...

29 oktober 2012
Buitenlandse gast stut horeca

De horeca is nog niet uit het dal. Het ING Economisch Bureau verwacht voor volgend jaar een volumedaling van 1 procent. Zonder bestedingen van horecagasten uit het buitenland zou de krimp nog groter zijn. Krimp beperkt Het consumentenvertrouwen lijkt over zijn dieptepunt heen, maar nog steeds s ...

9 oktober 2012

Vooral cafés en discotheken hebben het de komende jaren moeilijk. Dat blijkt uit de sectorprognose van Horeca en Recreatie. Er wordt wel een toename van Oost-Europeanen in discotheken verwacht. Schaalvergroting De sectorprognose maakt deel uit van Rabobank Cijfers & Trends. Andere ontwikkelinge ...

18 september 2012
Eten buiten huis hoort bij levenswijze

Hoewel de buitenshuisconsumptie in het jaar 2012 naar verwachting opnieuw zal krimpen, blijkt dat eten buiten huis wel bij de gewenste manier van leven hoort. Dit blijkt uit analyses van de nieuwe Beleidsmonitor van FoodService Insituut Nederland over de buitenshuisconsumptie. Er wordt een dalin ...

25 juli 2012
Omzetdaling horeca verwacht

De rest van het jaar en volgend jaar is het kwakkelen met de horeca. Het Economisch Bureau van de ING verwacht over heel 2012 een omzetkrimp van 0,9 procent. In 2013 zal de omzet met een vol procent afnemen. Sombere gast, slecht weer Het verslechterde consumentenvertrouwen en het slechte zomerwe ...

5 juli 2012
Waar of niet waar: ronde 2

De horecabranche heeft de afgelopen twee jaar betere omzetten gedraaid in vergelijking met ondernemingen die zijn verbonden aan een franchiseorganisatie. NIET WAAR! Binnen de horeca presteren franchisebedrijven juist beter dan de sector. Dit concludeert het ING Economisch Bureau. In 2011 realisee ...

3 juli 2012
Franchisehoreca presteert beter dan sector

Binnen de horeca presteren franchisebedrijven beter dan de sector. De omzetontwikkeling is bij franchisebedrijven al twee jaar op rij beter dan de branche als geheel. Ontwikkeling omzet Dit concludeert het ING Economisch Bureau. In 2011 realiseerde de horecabranche volgens CBS-cijfers een omzetg ...

10 april 2012
Aantal cafés Duitsland krimpt met kwart

De Duitse bierdrinker komt niet meer zo vaak in de kroeg. In tien jaar tijd is het aantal cafés daarom met een kwart afgenomen. Van 48.000 stuks naar 36.000. Lichtpuntje: Berlijn Door stevige prijsconcurrentie met supermarkten en pompstations leggen de Kneipen en Stübes het af. Lichtpuntje is ...

30 maart 2011
ING: 'Lichte groei horecasector in 2011'

Dit jaar zal de horeca weer positieve cijfers laten zien, verwacht het ING Economisch Bureau. Hoewel het slechts een lichte groei betreft, is het een welkome ontwikkeling na drie jaar van krimp. Evenals in de tweede helft van 2010 bepaalt de positieve ontwikkeling van de hotelsector de opwaartse tre ...

26 augustus 2010
Omzetkrimp horeca neemt af

De omzetten in de horeca staan nog onder druk, maar minder zwaar dan in de afgelopen kwartalen. In het tweede kwartaal van 2010 heeft de horeca minder slecht gepresteerd dan in de voorgaande vijf kwartalen. De omzet daalde met 3,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009. Het omzetvo ...

27 juli 2010
'Omzet horeca pas volgend jaar positief'

Ondanks prijsstijgingen hoger dan de inflatie krimpt de omzet in de horeca dit jaar. De volumes zullen naar verwachting afnemen met 2,4 procent, om in 2011 met een groei van 1,4 procent iets te herstellen. Dit heeft het ING Economisch Bureau becijferd in de meest recente uitgave 'Kwartaalbericht sec ...

24 juni 2010
Meer banen horeca eerste kwartaal 2010

Het aantal banen in de horecasector is in het eerste kwartaal van 2010 met 2.000 banen gestegen. Dit ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In totaal waren er 283.000 mensen werkzaam in de branche (gemeten in fulltime banen). Vorig jaar waren dat er nog 281.000. De stijging van het aan ...

28 mei 2010
Omzetdaling bij cafés

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de omzet van de Nederlandse horeca het eerste kwartaal van 2010 bijna 6 procent lager is dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze omzetkrimp is vergelijkbaar met die van 2009. De prijzen stegen daarnaast gemiddeld met 2 procent. Naast restaurants kende café ...

19 april 2010
'Horeca herstelt later dan andere sectoren'

De verwachte omzet-ontwikkeling voor de horeca zal in 2010 achterblijven bij die van de Nederlandse economie als geheel. Dit is te lezen in de meest recente kwartaalbericht van bankverzekeraar ING. In 2011 is er een lichte inhaalslag te verwachten, zo menen de economen van het ING Economisch Bureau. ...

25 maart 2010
Horeca met 5.000 banen gekrompen

De horeca heeft het aantal banen van werknemers in de sector vorig jaar met 5.000 zien krimpen ten opzichte van 2008. In 2008 waren er nog 298.000 banen te vinden in de horeca, in 2009 waren dat er 293.000. Dit blijkt uit niet voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers van het CBS. Uitgedrukt in e ...

25 februari 2010
Omzet horeca 2009: krimp van 5,3 procent

Het omzetvolume van de horeca is in 2009 met 7,4 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. De volumekrimp was tweemaal zo groot als in 2008. Sinds het begin van de waarneming, in 1993, is een dergelijke daling van het omzetvolume in de horeca niet voorgekomen. Omdat de prijzen gemiddeld m ...

7 december 2009
Omzet horeca stabiliseert medio 2010

De sectoreconomen van ABN Amro voorspellen dat de omzet in de horeca medio 2010 zal stabiliseren. "Lange tijd was er sprake van een omzetdaling in de horeca, maar aan de krimp komt definitief een einde. De groei zien we het komende halfjaar nog niet gebeuren, maar de sector zal wel stabiliseren", al ...

26 augustus 2009
Hotellerie straks voorop in herstel horeca

Hoewel de hotellerie in het tweede kwartaal nog diep moest gaan wat betreft de tegenvallende omzetcijfers, schijnt er licht aan het einde van de tunnel. 'Herstel in verschiet, 2010: Groei in meeste sectoren' zo luidt de kopt boven het meest recente sector-update van het ING Economisch Bureau. De pro ...

21 juli 2009
Werkgelegenheid horeca krimpt met 28.000 banen

In de huidige economische crisis ontkomt geen enkele commerciële sector aan het schrappen van banen. De horeca verliest van alle sectoren na de industrie relatief de meeste banen: 8 procent over de jaren 2009 en 2010, in totaal 28.000 voltijds- en deeltijd arbeidsplaatsen. Volgend jaar verdwijnt 2, ...

26 februari 2009
Omzetvolume horeca gedaald

Het omzetvolume van de horeca is in het vierde kwartaal van 2008 met 6,5 procent gedaald in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2007. Omdat de prijzen met bijna 4 procent stegen kwam de omzetdaling uit op 3 procent. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. Vooral de cafés deden het slecht ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: