U heeft gezocht op : concepten

4 augustus 2020 Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

23 juli 2020 Economie
Loetje en Debuut samen verder als Restaurant Company Europe

Restaurantgroepen Loetje en Debuut gaan verder onder de naam Restaurant Company Europe. Daarmee bereiken zij de status van één van de grootste horecagroepen van Nederland met meer dan 50 veelzijdige restaurant- en cafélocaties. Restaurant Company Europe (RCE) is het overkoep...

21 juli 2020 Economie
Oud Reuchlin & Boelen nu onderdeel van marktleider in wijnproductie

Oud Reuchlin & Boelen (ORB) wordt door een voorgenomen fusie tussen het Franse moederbedrijf InVivo Wine en het eveneens Franse Vinadeis onderdeel van de marktleider op het gebied van wijnproductie. Hierdoor ontwikkelt ORB zich van wijnimporteur tot wijnproducent en -distributeur. ORB neemt h...

5 juni 2020 Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

9 april 2020 Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

12 maart 2020 Achtergronden
Wat is jouw horecazaak nu echt waard?

Je werkt enorm hard om jouw horecabedrijf zo rendabel mogelijk te maken. Je hebt een goed team en een diepgewortelde passie voor gastvrijheid. Je wil je gasten échte toegevoegde waarde laten beleven. Met unieke smaken, verwennerijen en voorzieningen creëer je een zaak en een concept waar...

6 maart 2020 Achtergronden
Veel vrouwen aan de top bij Debuut Horeca

In de zakenwereld hebben nog altijd weinig vrouwen een leidinggevende functie en wordt slechts 15% van de topfuncties van de 5000 grootste bedrijven de functie bezet door een vrouw. Volgens Annette Hardeman – directiesecretaris en lid van het MT – ligt dit percentage bij horeca-organisat...

12 februari 2020 Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

22 januari 2020 Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

17 januari 2020 Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

14 januari 2020 Opening Utrecht
In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - ...

16 december 2019 Opening
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is...

2 december 2019 Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

26 november 2019 Opening Interieur
[Foto's] Dé nieuwste hotspot op het Kurhausplein

Restaurant Blaze & Co opent zaterdag 30 november haar deuren. Blaze & Co is gevestigd op de plek van het voormalige restaurant Topkapi in het hart van Scheveningen op het Kurhausplein. Het restaurant kenmerkt zich door het op tattoos geïnspireerde interieur, de grill-gerechten voor vlee...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u...

21 november 2019 Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

25 september 2019 trends
UMAMI by Han introduceert Health Pairing

Met een constante focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing én gezondheid brengt chef en ondernemer Han Ji dé foodtrend van 2019, drink pairing, naar een nieuw level. Samen met zijn team creëerde hij voor UMAMI by Han een menu waarin de ingrediënten van de ...

25 september 2019
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. De nominaties voor de Entree Awar...

11 juli 2019 Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

14 juni 2019 Events Rotterdam
Ruimte voor startups, scale-ups en innovatie tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen. Dit paviljoen biedt startups, scale-ups en andere aanbieders van leuke, relevante en innovatieve producten voor de horeca de kans zich te presenteren tijdens de driedaagse horecavakb...

13 mei 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat vele bepalingen uit de huidige Drank- en Horecawet achterhaald zijn. Dat klopt ook wel: de basis van deze wet stamt uit 1964 en ondanks vele wijziging...

13 maart 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

11 februari 2019 Food Branded Content
In een handomdraai een heerlijke stoofmaaltijd presenteren

Stoofvlees is lekker en verspreid ook nog eens een heerlijke geur. Je kunt het helemaal zelf maken, maar dit kost tijd. Het geheel komt het best tot zijn recht, wanneer het een aantal uren op het vuur heeft gestaan, dus je moet er flink wat tijd voor uittrekken. Maar tijd is schaars in veel horecage...

31 januari 2019 Opening Achtergronden
Debuut Horeca breidt portfolio uit met Beers & Barrels

Debuut Horeca neemt vanaf 15 februari 2019 de exploitaties over van Beers & Barrels, een eigentijds en sfeervol bar-restaurant concept waarin bier een belangrijke rol speelt. Deze uitbreiding is de eerste overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut Horeca die afgelopen zomer tot stand...

18 januari 2019 Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

14 december 2018 F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

12 december 2018 Columns
Column: lef loont

Als ondernemer wil je natuurlijk bij de tijd blijven, zodat je je gasten kan blijven verrassen. Dus je bezoekt horecabeurzen, je leest de jaarlijkse trendrapporten en je maakt zo nu en dan een inspiratiebezoek aan een hippe stad. Om je heen kijkend kom je bijna om in de trends. De ene trend is no...

6 december 2018 Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

29 november 2018 trends
Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort

FSIN blikt in nieuwe publicatie vooruit op deliverymarkt in 2025 Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort Delivery is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. De bezorgmarkt groeit in 2018 wederom met dubbele cijfers en komt naar schatting uit op €3,2 m...

6 november 2018 Awards KHN
René Bogaart is Meest Markante Horecaondernemer Zuid-Holland-Noord

René Bogaart van Big Horeca B.V. is uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. Juryvoorzitter Bart Hogenboom maakte dat bekend tijdens de Onderwijsdag die KHN en het Mondriaan College organiseren om de samenwerking tussen onderwijs en de horeca verder te verbet...

23 oktober 2018 Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in...

26 september 2018 Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

25 september 2018 Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

11 september 2018 Awards Mensen KHN
Patrick Beijk Meest Markante Horecaondernemer van Groningen

Patrick Beijk mag zich dit jaar én volgend jaar de Meest Markante Horecaondernemer van de provincie Groningen noemen. Patrick, eigenaar van onder andere mr. Mofongo en The Dog Bollocks, stond met vier andere horecaondernemers in de finale. Patrick valt volgens de jury op door zijn uitdagende ...

7 augustus 2018 Economie
Horecaconglomeraat Debuut verkocht

Horecabedrijf Debuut is verkocht aan het Nederlandse investeerdersbedrijf Waterland, zo lezen we in het Financieel Dagblad. Met de overname zou een bedrag van rond de veertig miljoen euro zijn gemoeid. Debuut zit door heel Nederland en is bekend van de ketens Popocatepetl, Stan & Co en De Co...

13 maart 2018 Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: hoe uniek en onderscheidend is jouw café?

Momenteel zit ik in een aantal intensieve trajecten om horecaconcepten te herzien en weer sterk in de markt te zetten. Deze bedrijven draaien helemaal niet slecht, maar realiseren zich dat de tijd doortikt en de gast meer verwacht dan ooit tevoren. En dan is je concept aanscherpen meer dan een likje...

16 februari 2018 Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu echt zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooit. D...

6 februari 2018 Events Achtergronden
Eerste Gin-Tonic-festival van Zuid-Holland: Gin-Tastic

Tijdens Gin-Tastic op zaterdag 17 en zondag 18 februari staat de gehele Foodboulevard op De Pier in Scheveningen in het teken van Gin-Tonic (G&T). De vijftien beste G&T-experts van verschillende - voornamelijk Nederlandse - Gin-merken zijn van de partij. Zij organiseren workshops en tastings...

5 februari 2018 Opening Restaurant
Compleet vernieuwd BoatHouse Almere weer open voor publiek

Na een grondige restyling is BoatHouse Almere weer geopend voor het publiek. Het restaurant aan de Noorderplassenweg, een van 17 horecaconcepten van Debuut horecabeheer en ontwikkeling, was in januari gesloten om een complete metamorfose te ondergaan. Nu is het moment gekomen om het nieuwe interieur...

29 januari 2018 Opening Restaurant
Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam. Het centrum v...

24 januari 2018 Food Events
Foodhallen ook naar Rotterdam

Na vier jaar breidt Nederlands eerste indoor food market voor het eerst uit. De Foodhallen Rotterdam opent zomer 2018 in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid. "We liepen tegen dit oude pakhuis aan en raakten betrokken bij de invulling daarvan. Al snel concludeerden we da...

8 januari 2018 Economie KHN
KHN: Horecaomzet stijgt, maar ‘koek’ moet met meer partijen worden gedeeld

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening...

8 januari 2018 Economie
Nederlander besteedt veel meer geld aan eten en drinken buiten de deur

De Nederlandse consument heeft vertrouwen in de economie. Hij heeft zijn hand duidelijk van de knip gehaald. Gedreven door de behoefte aan gemak, tijdwinst en beleving eet hij vaker buiten de deur. De omzet in de Out of Home-markt steeg hierdoor vorig jaar fors, namelijk 4,1% ten opzichte van 2016. ...

5 januari 2018 trends
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in...

15 december 2017
Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz

Huiselijkheid, sterke drank, spellen en muziek. Dat zijn de vier pijlers waar de Deventer huiskamerkroeg Glas in Lood op rust. Anderhalf jaar na de start is het voor eigenaar Maarten Hoekstra nog knokken om zijn crowdfunders te kunnen terugbetalen. De stijging van het aantal vaste gasten is al ingez...

5 december 2017
Horeca sterkst groeiende branche binnen franchise

Volgens onderzoek van De Nationale Franchise Gids nam het aantal franchise vestigingen in horeca de eerste drie kwartalen van 2017 met 5,9% toe. Welgeteld kwamen er 146 vestigingen bij, waarmee het totaal aan franchise vestigingen in de horeca uitkomt op 2.608 vestigingen verdeeld over 92 franchisef...

4 december 2017
Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?

De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke ...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

18 oktober 2017 Opening Restaurant
Nieuw in Rotterdam: Restaurant Club Le Grand

Le Grand Restaurant & Club opent op donderdag 19 oktober feestelijk haar deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luister deze opening als dj op. Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. De voormalige ontbijtzaal van het hotel is ver...

5 oktober 2017 Events
BBB Academy gaat voor meer horecasucces 

BBB Maastricht opent maandag haar deuren. Belangrijk onderdeel van deze horecavakbeurs is het bewerkstelligen van meer horecasucces voor ondernemers. Op de BBB Academy worden in samenwerking met Leliveld Advocaten, HabetsRoyen en Servicecenter 4Hospitality gedurende 3 dagen gratis korte sessies van ...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn...

26 september 2017 Opening Hotelketens
Event Centre Vinkeveen geopend door The Harbour Club & Apollo Hotels

Event Centre Vinkeveen is op donderdag 21 september officieel geopend door Burgemeester Divendal. Tijdens de drukbezochte avond hebben genodigden kennis gemaakt met de nieuwste uitbreiding van Apollo Hotel Vinkeveen – Amsterdam en The Harbour Club Vinkeveen. Event Centre Vinkeveen is gevest...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

6 september 2017 Personeel
Nieuwe werkgeversorganisatie ijvert voor eigentijdse Horeca CAO

Nieuwe Horeca Nederland. Dit is de naam van een nieuwe werkgeversorganisatie in de horeca. Het eerste doel: een nieuwe CAO die beter aansluit bij de hedendaagse horeca- en fastservicebranche. Frans van Rooij zegt namens de nieuwe werkgeversvereniging in oprichting: “87% van het fastservice-...

20 juni 2017 Economie KHN
KHN: cafés moeten zich meer specialiseren

Marktonderzoeksbureau GfK onderzocht in opdracht van onder meer Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wat volgens het Nederlandse publiek het favoriete avondje uit is. Want terwijl het goed gaat met de horeca, hebben cafés en discotheken het moeilijk, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Burea...

2 juni 2017 Economie Café
Daling aantal discotheken zet door

Het aantal discotheken blijft onverminderd hard dalen in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal discotheken in Nederland afgenomen van 226 naar 174, een daling van 23%. De afgelopen tien jaar daalde het aantal discotheken met 44%. In de drankensector, waar de discotheek onder valt, daald...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

10 april 2017 Opening
HMSHost gaat zich richten op horeca in stadscentrum Utrecht

De opkomst van HMSHost International in Nederland continueert. Na de aankondiging in 2016 over de uitbreiding van horecaconcepten op Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, start HMSHost in een nieuw kanaal: het stadscentrum. De marktleider op het gebied van eten en drinken zal vijf...

31 maart 2017 Interview
Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'

Concept Café Arnhem Het pand waarin nu Café Arnhem is gevestigd, bestond vorig jaar nog uit twee kleine bruine cafés. Nu staan er gebloemde fauteuils met een print van een stilleven uit het Rijksmuseum,  glimmende barkrukken en hangen er artistieke foto?s aan de muur. ?Dit is een zaak waar ik...

27 maart 2017 Opening Restaurant
Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social. Dat is het idee van ondernemer Marco d...

24 maart 2017
Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

23 februari 2017 Economie
Albert Heijn start met horeca in winkels

Supermarktketen Albert Heijn gaat de komende maanden experimenteren met koffiecafés en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat laat een woordvoerster van de keten weten aan ABM Financial News. Vanaf vrijdag krijgen twee vestigingen van Albert Heijn een Bakery Café en een Deli Kitc...

10 februari 2017 Food
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw t...

7 februari 2017
Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept

In het voorjaar van 2017 opent het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van...

30 januari 2017 Personalia
Mike Simons wordt directeur Operations bij Debuut

Debuut Horecabeheer en ontwikkeling kijkt vooruit naar de toekomst en breidt uit. Per 1 februari bekleedt Mike Simons de nieuwe rol van directeur Operations bij Debuurt BV. Samen met het bestaande team gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitieuze groei van het bedrijf. “Debuu...

13 januari 2017
Ruim 65.000 bezoekers voor Horecava

De Horecava kan terugkijken op een succesvolle editie. In totaal bezochten 65.328 professionals de vakbeurs. Dat is 3,7% procent meer dan in 2017. Beursmanager Luuk Scholte kijkt dan ook positief terugkijken op het evenement. “Het was een week waarin de positieve stemming overheerste. Aan a...

9 januari 2017 Koffie & thee
Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amster...

12 december 2016 Café Koffie & thee
In beeld: verrassend Capriole Café in Den Haag

Een verlaten fabriekspand in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst leek lange tijd een onopvallende toekomst tegemoet te gaan. Pascal en Joyce Ultee zagen in de voormalige verffabriek echter dé droomlocatie voor Capriole Café. Ze maakten er hun 'huiskamer' van, waar ze van vroe...

29 november 2016 Awards
Dit zijn de winnaars van de Hospitality & Style Awards 2016

Maandagavond 28 november zijn de Entree Hospitality & Style Awards 2016 uitgereikt, dé horecaprijzen van Nederland. Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. Maar liefst 7 horecabedrijven uit de hoofdstad ontvingen een award: MR PORTER, Pulitzer, Pesca, Zoku, W, De School en Choux. Daa...

3 november 2016 Opening
Oosterbar Generator Hostel Amsterdam geopend

Amsterdam Oost is een nachtbar rijker met de opening van Oosterbar; een intieme plek om tot in de late uurtjes te drinken, dansen en sjansen. In de programmering wordt er muzikaal geëxperimenteerd met onder andere house, future beat, soul, fusion, hip-hop, elektronische en live muziek. Gevestig...

2 november 2016 Opening Restaurant
Mess komt met nieuw concept: Ayla

Mess lanceert hiermee, na het succes van de Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club, haar derde restaurant dat opnieuw inspeelt op internationale trends en (culinaire) behoeftes in Rotterdam. Bij Ayla staat Mediterrane gastvrijheid en cuisine centraal. Gasten worden omringd door de geuren, kl...

12 oktober 2016 Economie Bier
Asahi Group Holdings neemt Grolsch over

Asahi Group Holdings is per 11 oktober de nieuwe moedermaatschappij van de merken Grolsch, Peroni en Meantime. Het Japanse Asahi Group Holdings heeft de overname van het Nederlandse Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse Meantime afgerond. Door deze overname is er na een ...

21 september 2016 Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

6 september 2016 Events
Op de foto met een T-rex in Leidense Waag

T-rex Trix, de koningin der dinosauriërs staat vanaf 10 september in Naturalis en in de Waag (Leiden) kunnen gasten op bezoek met een heuse T-rex. Tijdens de tentoonstelling waant men zich te midden van bewegende dinosaurussen in het Krijt en is er een heus Dinolab waar botten geprepareerd word...

23 augustus 2016 Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

4 juli 2016
Horecava op zoek naar vernieuwende producten, diensten en concepten

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Elke dienst, product ...

29 juni 2016 Personeel
Iris Wulffraat nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam

Iris Wulffraat is vanaf 27 juni de nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat is mede-eigenaar van Eetcafe Opa in de Witte de Withstraat en is sinds 2014 al actief als algemeen bestuurslid van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat volgt Robèr Willemsen op. Willemsen is gekozen tot landelijk ...

6 juni 2016
Wijnbar geopend in Citymall Almere

Op het restaurantplein Belfort van Citymall Almere is wijnbar G’vine geopend. G’vine schenkt uitsluitend Europese wijnen van kleine wijnboeren. Daarnaast kunnen gasten er genieten van bier van de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ. Voor de hapjeskaart werkt G’Vine samen met buurtrestaurants aan h...

20 mei 2016
KEES eten & drinken opent in Poortugaal

MagnEETcafé in Poortugaal heeft plaats gemaakt voor KEES eten & drinken. Na ruim zes weken verbouwen heeft KEES eten & drinken zijn deuren geopend. KEES eten & drinken is mondiaal maar houdt vast aan zijn Rotterdamse roots. De koks van KEES werken met een Josper grill maar serveren ook graag e...

19 mei 2016
Haagse koffiebar lanceert picknickbox

Wie een romantische picknick wil organiseren of samen met vrienden of familieleden wil genieten van een heerlijke lunch in de buitenlucht, kan vanaf dit voorjaar gebruik maken van de verrassende picknickbox van Hometown Coffee & More. Deze maand introduceert de gezellige koffiebar aan het Buitenho...

19 april 2016
McDonald's breidt tafelbediening verder uit

Vanaf deze week biedt McDonald’s in 25 van haar restaurants in Nederland Table Service aan; de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel door een servicemedewerker te laten serveren. Vanaf de start van dit concept – juni 2015 in Purmerend – rolde McDonald...

8 april 2016
A'DAM Toren gaat open in voormalige Shelltoren

Amsterdam is een nieuw icoon rijker. Medio lente opent de A’DAM Toren – de voormalige Shelltoren – zijn deuren. A’DAM telt 22 verdiepingen met maar liefst 9 horeca-outlets waaronder een observatiedek, een nachtclub, een ronddraaiend restaurant, een hotel en diverse bars. A’DAM is 24 uur ...

31 maart 2016
Turks franchiseconcept komt naar Utrecht

Om niet alleen Turkije, maar ook Nederland te kunnen laten genieten van alles wat de moderne Turkse keuken te bieden heeft, opent Simitçi Dünyas? op 1 april de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept feesteli...

24 maart 2016
Column: De prijs van bier in het café is onbelangrijk

Fiona de Lange is bierliefhebber en bierkenner. Voor De CaféKrant schrijft zij haar column over bier. Dit keer aandacht voor de prijs van bier in de horeca. Prijs is niet belangrijk. Het verhaal achter het bier en de beleving van het bier des te belangrijker. Speciaalbier is booming! Steeds me...

24 maart 2016
Interview: Frank Braam, Tapperie De Gats - Sittard

Frank Braam is eigenaar van Tapperie De Gats in Sittard. Voor wie deze stad een beetje kent: De Gats vind je in een van de meest iconische oude panden aan De Markt. Het pand stamt uit 1535 en vroeger was er een bakkerij gevestigd. ‘De Gats’ is vernoemd naar het straatje naast het pand met deze...

22 februari 2016
McDonald's lanceert Salad Bar en McCafé

De internationale McDonald's-concepten Salad Bar en McCafé zijn in Nederland geopend. De McDonald’s-vestiging in Hoorn heeft de primeur. Nieuw in Nederland In het restaurant in Hoorn is een aparte balie gebouwd, waar klanten koffie kunnen bestellen en kunnen kiezen uit een divers aanbod aan ...

17 februari 2016
Doe mee aan 'The Ultimate Bite'

Mayonaisemerk Hellmann’s gaat in de eerste helft van 2016 de uitdaging met horecaondernemers aan: maak ‘The Ultimate Bite’. In heel Nederland worden eigenaren en koks van lunchrooms, broodjeszaken, brasseries en cafés uitgedaagd om de állerlekkerste ‘bite’ te maken. Over de wedstrij...

11 januari 2016

Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodo...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

11 december 2015
Mama Kelly en de Horecafabriek op Horecava

Restaurant MaMa Kelly presenteert zich tijdens de Horecava samen met De Horecafabriek in een pop-up versie van MaMa Kelly waar gasten van de Horecava kip en kreeft kunnen komen eten, de signature gerechten van het Haagse restaurant. Overigens heeft de MaMa Kelly pop-up een eigen ingang, waardoor oo...

2 december 2015
Overname Burger King en La Place op stations

Horecaexploitant HMSHost exploiteert per 1 december 2015 de Burger King locaties op de stations in Nederland. Hiervoor is een contract getekend met NS Stations voor 10 jaar met een verwachte omzet van € 25 – 30 miljoen per jaar. Daarnaast gaat HMSHost per 21 december 2015 ook de drie bestaande ...

1 december 2015
Suicide Club meest vernieuwende horecaconcept

Amper vijf maanden na de officiële opening wint de Suicide Club de Dare Devil Award van de Hospitality & Style Awards. Door professionals en horeca-experts wordt dit gezien als dé prijs op het gebied van innovatie. Uitgesproken concept De jury prijst The Suicide Club om haar onderscheidende...

19 november 2015
Ruim baan voor vernieuwing Haagse horeca

Den Haag gaat de komende jaren meer ruimte bieden aan vernieuwende concepten in de horeca. In Scheveningen worden kansen gecreëerd voor uitbreiding van het aanbod van entertainment en live muziek. Er mogen meer horecazaken komen in Chinatown, op de Binckhorst en het Hobbemaplein. Verder wil het c...

11 november 2015
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot 4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00u...

4 november 2015
PostNL focust op foodbezorging

PostNL werkt aan een aantal nieuwe bezorgconcepten, waaronder een foodbox. In samenwerking met de Wageningen Universiteit heeft de postbezorger een box ontwikkeld die bestelde foodproducten lange tijd op de juiste temperatuur kan houden. Thuisbezorgd.nl Vanaf 2020 krijgen consumenten steeds me...

27 oktober 2015
McDonald's vernieuwt volop (video)

Fastfoodketen McDonald’s versnelt de vernieuwing van de restaurants in Nederland met een viertal initiatieven. Vanaf deze week start een pilot in het restaurant in Hoorn waar gasten hun eigen burger kunnen samenstellen. Daarnaast breidt de test met tafelbediening in Purmerend uit naar tien nieuwe...

22 oktober 2015
Nieuwe horecaconcepten op Utrecht CS

Horecaexploitant HMSHost International opent op de eerste verdieping van de Utrechtse stationshal drie nieuwe horecaconcepten. Vanaf vandaag zijn 't Koffiehuis en Bar Centraal open voor het publiek en eind november opent ook restaurant Bistrot Centraal haar deuren. Ontmoetingen Met deze horec...

22 oktober 2015
Restaurant zonder personeel in Amsterdam

Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eerste restaurant zijn dat volledig zonder personeel draait. Op donderdag 5 november opent sterrenkok en Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn con...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: