Je hebt gezocht op: catering

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?
5 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn café in de winter?

Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...

Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café
27 oktober 2023Nieuws

Oktober 2023: Productinnovatie voor jouw café

Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

CBS: Cafés halen 4 procent meer omzet
31 augustus 2023Nieuws

CBS: Cafés halen 4 procent meer omzet

De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen
28 juli 2023Nieuws

Nunzio Daluiso laat in Heerenveen cultuur en Italiaanse passie succesvol samenkomen

Ondernemen in Heerenveen. Wat begon als een platenzaak met tosti's groeide uit tot een ontdekkingsreis door Italië. Nunzio Daluiso is de ondernem...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

6.087 horecawerkgevers hebben definitieve berekening NOW nog niet aangevraagd
24 mei 2023Nieuws

6.087 horecawerkgevers hebben definitieve berekening NOW nog niet aangevraagd

Horecawerkgevers die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling (NOW 5 en 6) hebben tot en met vrijdag 2 juni om daarvoor...

FSIN: Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken
14 februari 2023Nieuws

FSIN: Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9...

Café-eigenaren kunnen tot en met 22 februari definitieve berekening NOW aanvragen
7 februari 2023Nieuws

Café-eigenaren kunnen tot en met 22 februari definitieve berekening NOW aanvragen

Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
24 januari 2023Nieuws

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen

Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen
24 januari 2023Nieuws

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbe...

FSIN: Foodservicemarkt groeide in 2022 met ruim 40%
10 januari 2023Nieuws

FSIN: Foodservicemarkt groeide in 2022 met ruim 40%

De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nede...

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award
9 januari 2023Nieuws

Redefine Meat overall winnaar Horecava Innovation Award

Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst
9 januari 2023Nieuws

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...

Themamaand Financiën: Zo bouw je pensioen op als café-eigenaar
22 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Zo bouw je pensioen op als café-eigenaar

Veel horecaondernemers zijn voornamelijk bezig met de pensioenen van hun werknemers. Horecaondernemers zijn verplicht hun werknemers vanaf 21 jaar dee...

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?
1 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Leasen, kopen of huren. Wat is voordelig?

Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd
22 september 2022Nieuws

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd

Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...

CBS: omzet horeca stijgt explosief terwijl ondernemersvertrouwen daalt
31 augustus 2022Nieuws

CBS: omzet horeca stijgt explosief terwijl ondernemersvertrouwen daalt

De omzet van de horeca steeg in het tweede kwartaal met 31,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, meldt het CBS. Dat komt vooral door het w...

ABN Amro: Caféondernemers ook derde kwartaal goed begonnen; wel toenemende zorgen
30 augustus 2022Nieuws

ABN Amro: Caféondernemers ook derde kwartaal goed begonnen; wel toenemende zorgen

Ondanks de inflatie gaven consumenten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van dit jaar 0,9 procent meer uit da...

KVK: veel starters in de horeca
11 juli 2022Nieuws

KVK: veel starters in de horeca

Het aantal starters in juni 2022 is vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand vorig jaar. Met 21.873 starters is de toename 2%. Dit blijkt uit het KVK...

Maaltijdbezorging verdubbelt tussen nu en 2030
29 juni 2022Nieuws

Maaltijdbezorging verdubbelt tussen nu en 2030

De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSI...

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
12 mei 2022Nieuws

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...

NabLab 0.0: Eerste event voor Europees no & low alcohol platform
11 mei 2022Nieuws

NabLab 0.0: Eerste event voor Europees no & low alcohol platform

NabLab 0.0 is een nieuw internationaal platform voor merken en afnemers in de drankenindustrie. De initiators van het platform lanceren op 3 en 4 apri...

Omzet Sligro groeit als een speer door einde lockdowns
21 april 2022Nieuws

Omzet Sligro groeit als een speer door einde lockdowns

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2022 een omzet van € 468 miljoen, een toename van 140 miljoen euro of 42,7 procent ten...

Column : Zo, zijn wij even lekker aan de slag!
19 april 2022Nieuws

Column : Zo, zijn wij even lekker aan de slag!

Er worden steeds meer leuke, jonge mensen ingelijfd in de MiltyFam. Beginnen met werken is toch het leukste in de horeca. Je leert ontzettend veel, in...

FSIN: Omzet out of home-kanalen stijgt in 2022 met 41%
30 maart 2022Nieuws

FSIN: Omzet out of home-kanalen stijgt in 2022 met 41%

De Nederlandse foodmarkt groeit dit jaar sterk, vooral door een krachtig herstel van de horeca. De totale foodsector groeit in 2022 met 10,8% naar een...

Rabobank: "Eindelijk perspectief op een herstellende horeca- en recreatiesector"
22 maart 2022Nieuws

Rabobank: "Eindelijk perspectief op een herstellende horeca- en recreatiesector"

Sinds 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen verdwenen en is er eindelijk perspectief voor de sector om normaal te ondernemen. De uitdagingen...

Horeca ondanks omzetgroei nog ver verwijderd van normale niveaus, optimisme gloort echter
4 maart 2022Nieuws

Horeca ondanks omzetgroei nog ver verwijderd van normale niveaus, optimisme gloort echter

De omzet van de horeca is in 2021 met 13,5 procent gestegen. Ondanks deze forse groei bleef de omzet nog ruim een kwart onder het niveau van het laats...

Ruim helft horecawerkgevers moet definitieve berekening tweede periode NOW nog aanvragen
3 maart 2022Nieuws

Ruim helft horecawerkgevers moet definitieve berekening tweede periode NOW nog aanvragen

Met nog een maand tot de deadline moet 53,3% van de werkgevers in de horeca en catering branche de definitieve berekening voor de tweede periode NOW n...

Omzet horeca groeit in 2021 met 13,5 procent
28 februari 2022Nieuws

Omzet horeca groeit in 2021 met 13,5 procent

De omzet in de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2021 met 18,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat komt vooral...

Voornamelijk horeca maakte gebruik van NOW 7
11 februari 2022Nieuws

Voornamelijk horeca maakte gebruik van NOW 7

Voornamelijk horecabedrijven, in totaal ongeveer 16.000, hebben in de maanden november en december van het vorige jaar, loonsteun ontvangen vanwege hu...

Horeca goed voor bijna helft NOW-aanvragen
11 januari 2022Nieuws

Horeca goed voor bijna helft NOW-aanvragen

Bijna de helft (47 procent) van de toegekende aanvragen voor coronasteun komt van werkgevers uit de horeca- en cateringsector. Dat meldt uitvoeringsin...

Omzet horeca bijna terug op niveau pre-corona
30 november 2021Nieuws

Omzet horeca bijna terug op niveau pre-corona

De omzet in de horeca, voor seizoen gecorrigeerd, steeg in het derde kwartaal van 2021 met 53,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meld...

Sligro ziet kwartaalomzet licht stijgen
21 oktober 2021Nieuws

Sligro ziet kwartaalomzet licht stijgen

De omzet van de Sligro Groep nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. Deze toename was volledig autonoom. Cum...

Veel bruidsparen zijn meer geld kwijt aan bruiloft in coronatijd
30 augustus 2021Nieuws

Veel bruidsparen zijn meer geld kwijt aan bruiloft in coronatijd

Door de steeds wisselende coronamaatregelen kunnen de kosten voor een bruiloft flink oplopen. Van alle bruidsparen die momenteel hun grote dag plannen...

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"
27 augustus 2021Nieuws

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"

De horeca klimt uit het dal sinds corona, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Edwin...