Je hebt gezocht op: café
Wat café-eigenaren massaal lazen in 2025: de topartikelen van De CaféKrant
Richard Moerkerk: Fucking Hell
In Oostenrijk is er een gemeente waar opvallend vaak de plaatsnaamborden werden gestolen. Wellicht als een herinnering voor in de slaapkamer, op de bo...
Van verspilling naar waarde in de horeca
In elke keuken gebeurt het dagelijks: er blijven ingrediënten over, porties worden net iets te ruim berekend of gasten laten eten liggen. Voedsel...
Overgang van herfst naar winter: kleine aanpassingen met groot effect
De overgang van een seizoen is voor horecaondernemers dé kans om met kleine, snelle aanpassingen nog extra winst te behalen. Daarom publiceren...
Investeren in... tafeldecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
'50 Best Bars' komt naar Europa: wie pakt straks de nummer 1-spot
50 Best lanceert in 2026 de allereerste lijst van 'Europe’s 50 Best Bars', waarmee een nieuwe ranglijst wordt opgesteld die de meest opmerkelijk...
Nieuwe invulling van alcoholvrij genieten: De Kuyper Ready to Serve Cocktails 0.0%
Koninklijke De Kuyper lanceert nieuwe kant-en-klare alcoholvrije cocktails in de Nederlandse retail en horeca. Het gaat om de 0.0% Passionfruit Martin...
[Onderzoeksresultaten] Digitale kansen voor cafés: waar staan we nu en wat levert het op?
De horeca bevindt zich midden in een digitale versnelling. Gasten boeken, betalen en communiceren steeds vaker via onlinekanalen, waardoor hun verwach...
[Bundel] Investeren in keukenapparatuur: bespaar op energie, tijd en kosten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste investeringskeuzes te maken. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we je om we...
Tien Rotterdamse bruine kroegen benoemd tot ‘Echt Rotterdams Erfgoed’
Na een zoektocht van ruim een half jaar hebben Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam tien authentieke bruine kroegen benoemd tot ‘Echt Rot...
Jopen wint twee keer goud bij Brussels Beer Challenge
Jopen Bier uit Haarlem heeft vandaag twee gouden medailles ontvangen tijdens de Brussels Beer Challenge 2025. Zowel Jopen Blond als Meesterstuk 2026 w...
Investeren in... koelingen
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Eurobrouwers opent 15 november Café de Wilde Mossel
Zaterdag 15 november opent Eurobrouwers het nieuwe Café de Wilde Mossel aan het Middellandplein. De intieme bistro bar is een ode aan de Belgis...
Utrechtse brouwerij Oproer lanceert London Calling Tonka Tapes
De Utrechtse brouwerij Oproer heeft zijn nieuwste bier gelanceerd: London Calling Tonka Tapes (5,8 procent). Een Engelse stijl stout-bier, gebrouwen m...
Limburgse horecaondernemers proosten op Brand Up
De Brand Bierbrouwerij in Wijlre is volop in ontwikkeling. Dat geldt niet alleen voor het vernieuwde brouwerijterrein maar ook zeker voor het assortim...
Haagse brouwerijen bundelen krachten voor een sterker Haags bieraanbod
Brouwerij De Prael Den Haag en Eiber Bier gaan vanaf 1 november samenwerken. Samen willen de brouwerijen het Haagse bierlandschap versterken en hun zi...
Richard Moerkerk: Campagne voor volmout
Heerlijk, herfst! Een culinair topseizoen. Eigenlijk vind ik alle seizoenen een culinair topseizoen, alleen bij de herfst is de omslag van zomers en l...
Oud-eigenaar Coulisse* start met Café-Bar Vita Lente in Amsterdam-West
Na de sluiting van Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* heeft ondernemer Simon Witmaar een nieuwe weg ingeslagen met de opening van Vita Lente aan d...
Jopen wederom in de prijzen bij verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland
Jopen Brouwerij uit Haarlem heeft afgelopen zaterdag met haar 4 Granen Bokbier de tweede plaats behaald tijdens de 23e editie van de verkiezing Het Le...
Investeren in... kerstdecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Na Stroopwafelbier nu ook Pepernotenbier: Two Chefs Brewing komt met nieuwe stout
De dagen worden korter, de avonden gezelliger. Daar hoort een bier bij dat warmte brengt! De brouwers van Two Chefs daagden zichzelf dit keer uit met...
Bombardino! beleeft succesvolle première op Gastvrij Rotterdam 2025
Een nieuwe smaakexplosie verovert Nederland: Bombardino! De romige likeur op basis van ei, melk en rum (17 procent alcohol) vindt zijn oorsprong in de...
Eurobrouwers opent nieuwe zaak: Café de Wilde Mossel
Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek. De locatie wordt in december gesloopt om plaats te maken voor woningbo...
Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor café's in kaart te brengen.
Voor café-eigenaren draait het dagelijks om het maximaliseren van gastvrijheid, gezelligheid en goede service. Maar achter de bar speelt steeds...
Pin-only in de horeca: lastig, maar steeds vaker praktijk
In de horeca is het steeds gebruikelijker dat klanten met pin betalen. Steeds meer ondernemers overwegen daarom een pin-only beleid, waarbij contant g...
Jopen Bier wint Future Award 2025 bij European Beer Star
Jopen Bier heeft de Future Award 2025 gewonnen tijdens de prestigieuze European Beer Star. De prijs werd in München uitgereikt en beloont brouwer...
Orchid House opent in Amsterdam Oost: all day café, bar en dining
Aan het Oosterpark een bruisend nieuw horecaconcept dat dag én nacht leeft. Orchid House wordt de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: een leve...
Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...
Investeren in... servetten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...
Zes tips over onderhandelen met je leverancier
De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...
Richard Moerkerk: Op de koffie
Toen ik een kleine jongen was, schreven mijn ouders wel eens een krantje voor kennissen, vrienden en familie. In dat krantje stond dan bijvoorbeeld ho...
“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....
Heineken presenteert een fles vol herinneringen
Waar Nederlanders gezellig samenkomen, is Heineken al sinds 1873 een vertrouwde gast. Van tuinfeesten tot bruiloften en van festivals tot spontane bor...
Grolsch sleept wereldtitel Bockbier in de wacht bij World Beer Awards
Koninklijke Grolsch heeft tijdens de grande finale van de World Beer Awards een wereldtitel weten te bemachtigen: Grolsch Rijke Herfstbok mag zich een...
Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij
Alcoholvrij bier, een product dat haast niet kan ontbreken op de drankkaart. Een ‘gewoon’ alcoholvrije pilsener of een smaakvolle IPA, ide...
Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...
Petrus Dubbel kroont zich tot World Winner op de World Beer Awards 2025
Brouwerij De Brabandere heeft de hoogste eer behaald op de World Beer Awards 2025: Petrus Dubbel is uitgeroepen tot World Winner in de categorie Belgi...
Investeren in... verlichting
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...