Je hebt gezocht op: café
Nederlandse medailleregen tijdens The World Alcohol-Free Awards
Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de derde editie van het World Alcohol-Free Awards met een uitzonderlijke medailleregen. Me...
NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava in 2026
In januari 2026 maken de Nederlandse Cocktailkampioenschappen, het officiële NK, hun comeback op Horecava. Het NK wordt georganiseerd door de Ned...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Nolet Copper Club opent deuren in Dutch Distillers District
Op 12 juni opent Nolet Distillery de Nolet Copper Club: een nieuwe experience waar 333 jaar distilleervakmanschap samenkomt met moderne cocktailcultuu...
Brouwwereld: bier gebrouwen tussen de abdijmuren
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige variatie aan soorten en smaken. Alleen al in Nederland telt het aantal brouwerijen – van kleine t...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest het h...
Tom Coronel is de nieuwste ambassadeur van Nederlandse AMICI Limoncello
Nederlands racetalent, ondernemer en presentator Tom Coronel is de nieuwste ambassadeur van het snelgroeiende Nederlandse AMICI Limoncello. De samenwe...

Psycho Cyclops NEIPA: nieuwe special van Maximus Brouwerij
Maximus Brouwerij uit Utrecht lanceert een nieuwe special: de Psycho Cyclops NEIPA! De eenogige cycloop staat symbool voor een New England IPA van 6,8...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Richard Moerkerk: In stilte bidden en werken
Er is een nieuwe paus, maar de Trappistenkloosters lopen leeg. Dat kardinaal Robert Francis Prevost als paus de naam Leo XIV vind ik grappig, maar dat...
Bird Brewery lanceert nieuw bier in vogelcollectie: Soepele Specht
Bird Brewery brengt het tweede bier uit de Bird Vogelcollectie 2025 uit: Soepele Specht. Deze New England IPA (6.2 procent) is nu te vinden bij de pro...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw café
Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...
Pinkpop Lichte Weizen wint verkiezing: hét Brand-speciaalbier van Pinkpop 2025
Pinkpop-liefhebbers en genodigden hebben ‘m voor het eerst mogen proeven: de Pinkpop Lichte Weizen. Dit is de winnaar van de verkiezing onder Br...

Investeren in... kookplaten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Slotbier Blond uitgeroepen tot Het Beste Bier van Nederland 2025
Op woensdag 16 april 2025 vond in Rotterdam voor de elfde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. Van de bijna 900 Nederlandse brouwerijen...

Grolsch viert 700 jaar Enschede met speciaal jubileumbier: Grolsch Feestweizen
In 2025 bestaat Enschede maar liefst 700 jaar, en dat laat bierbrouwer Grolsch - al eeuwenlang verbonden met de stad - natuurlijk niet onopgemerkt voo...
Wisseltap-highlight: zacht, verfrissend en tropisch
Op de wisseltap is onze nieuwe rubriek waarin we elke twee maanden een ander bier onder de aandacht brengen dat geschikt is voor jouw café! Ver...

Opening Café ’t Zeevarken: "Meer dan een thuishaven"
Op donderdag 1 mei opent in Stavenisse een nieuw café zijn deuren: Café ’t Zeevarken. Gelegen aan de jachthaven, belooft deze plek...

Heineken brouwt bijzonder pils voor én door Amsterdammers ter ere van 750 jaar Amsterdam
Ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam heeft bierbrouwer Heineken – als trotse stadsgenoot en officieel partner van de jubileumviering...

138 investeerders staan achter 'Muggen worden gegeten door vogels' in Utrecht
De crowdfunding van Chris Ravenhorst, Daan Degenaar en Robin van der Sluis is geslaagd. Samen met 138 investeerders werd het maximale doelbedrag van 1...
Na succes Paaspop Blond lanceert Brand nu Paaspop Hoppig Weizen
Om de start van het festivalseizoen feestelijk in te luiden, heeft de brouwmeester van Brand een nieuwe limited edition speciaalbier gebrouwen: Paaspo...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...

150.000 euro opgehaald voor café van Caipi Boys
Het Zeemanshuis in de haven van Scheveningen krijgt een nieuwe toekomst als Caipi Café. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne hebben de...

Texelse Bierbrouwerij viert heropening met lancering van nieuw speciaalbier
Na een complete metamorfose opent De Texelse Bierbrouwerij opnieuw haar deuren, een bijzondere mijlpaal die zij vandaag viert met de feestelijke lance...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Thee over de wereld: een reis van smaak en traditie
Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld en kent een rijke diversiteit aan smaken, bereidingswijzen en culturele achtergronden. Voor jou...

Here comes the bride... Oedipus Brewing introduceert nieuw witbier
Oedipus Brewing introduceert deze lente Bride, een nieuw witbier dat uitnodigt tot vieren, maar dan wel op jouw manier. “Sommige traditie...

Van bonen tot beleving: zo maak je van koffie een succes
Koffie is een essentieel onderdeel van het horeca-aanbod en kan bepalend zijn voor het succes van een onderneming. Gasten verwachten niet alleen een g...
Alfa Edel Pils bekroond met 'Dubbel Goud' op European Beer Challenge 2025
Alfa Edel Pils heeft opnieuw de hoogste onderscheiding behaald op de prestigieuze European Beer Challenge 2025: Dubbel Goud. Deze erkenning onderstree...
Een ode aan de Rotterdamse Fruithaven: van citrusloods naar circulair bier
In de historische fruitloods aan de Merwehaven, waar ooit de geur van verse citroenen uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika de kades vulde, krijgt het Rotte...
Bieraanbod tijdens vierde editie 'Brew@theZoo' in Beekse Bergen groter dan ooit
Het speciaalbierevenement Brew@theZoo keert op 27 en 28 juni terug naar Safaripark Beekse Bergen voor de vierde editie. Dit jaar is het aanbod groter...
Bird Brewery lanceert exclusief paasbier 'Kakelfris'
Bird Brewery brengt dit voorjaar een speciaal paasbier uit: Kakelfris. Dit frisse blonde bier (6 procent) komt in een cadeauverpakking en bevat een Th...

Swinkels sluit bekende craftbierbrouwerij De Molen
De bekende craftbierbrouwerij De Molen in Bodegraven is bezig aan zijn laatste maanden. Per 1 oktober sluit moederbedrijf Royal Swinkels namelijk de d...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...