Je hebt gezocht op: café

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
16 september 2025Nieuws

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók

Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
10 september 2025Nieuws

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap

Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...

Investeren in... servetten
8 september 2025Nieuws

Investeren in... servetten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Digitalisering is noodzaak: help kansen voor cafés in kaart te brengen
5 september 2025Nieuws

Digitalisering is noodzaak: help kansen voor cafés in kaart te brengen

Voor café-eigenaren draait het dagelijks om het maximaliseren van gastvrijheid, gezelligheid en goede service. Maar achter de bar speelt steeds...

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
4 september 2025Nieuws

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners

Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

Zes tips over onderhandelen met je leverancier
2 september 2025Nieuws

Zes tips over onderhandelen met je leverancier

De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...

Richard Moerkerk: Op de koffie
27 augustus 2025Nieuws

Richard Moerkerk: Op de koffie

Toen ik een kleine jongen was, schreven mijn ouders wel eens een krantje voor kennissen, vrienden en familie. In dat krantje stond dan bijvoorbeeld ho...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
26 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....

Heineken presenteert een fles vol herinneringen
26 augustus 2025Nieuws

Heineken presenteert een fles vol herinneringen

Waar Nederlanders gezellig samenkomen, is Heineken al sinds 1873 een vertrouwde gast. Van tuinfeesten tot bruiloften en van festivals tot spontane bor...

Grolsch sleept wereldtitel Bockbier in de wacht bij World Beer Awards
22 augustus 2025Nieuws

Grolsch sleept wereldtitel Bockbier in de wacht bij World Beer Awards

Koninklijke Grolsch heeft tijdens de grande finale van de World Beer Awards een wereldtitel weten te bemachtigen: Grolsch Rijke Herfstbok mag zich een...

Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij
19 augustus 2025Nieuws

Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij

Alcoholvrij bier, een product dat haast niet kan ontbreken op de drankkaart. Een ‘gewoon’ alcoholvrije pilsener of een smaakvolle IPA, ide...

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
18 augustus 2025Nieuws

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld

Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...

Petrus Dubbel kroont zich tot World Winner op de World Beer Awards 2025
14 augustus 2025Nieuws

Petrus Dubbel kroont zich tot World Winner op de World Beer Awards 2025

Brouwerij De Brabandere heeft de hoogste eer behaald op de World Beer Awards 2025: Petrus Dubbel is uitgeroepen tot World Winner in de categorie Belgi...

Investeren in... verlichting
11 augustus 2025Nieuws

Investeren in... verlichting

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Loes van Delft ontwerpt Duvel designer glas 2025
5 augustus 2025Nieuws

Loes van Delft ontwerpt Duvel designer glas 2025

Inspiratie voor het Duvel Designer Glas 2025 vindt kunstenaar Loes van Delft in de verharde en roerige wereld om haar heen. Met haar ontwerp voor het...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
5 augustus 2025Nieuws

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant
4 augustus 2025Nieuws

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant

Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Brouwwereld: van Limburgse ambacht naar internationale speler
30 juli 2025Nieuws

Brouwwereld: van Limburgse ambacht naar internationale speler

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen
29 juli 2025Nieuws

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen

Café Vertigo opent haar deuren in het iconische Vondelparkpaviljoen: een plek met geschiedenis, midden in het hart van het Vondelpark en missch...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
29 juli 2025Nieuws

Bier en desserts: Dé finale van het diner

In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Richard Moerkerk: Vijf vaders
25 juli 2025Nieuws

Richard Moerkerk: Vijf vaders

Elke twee weken komen Joop en zijn vrienden bij elkaar in het café. Dat doen ze al meer dan dertig jaar. Tenminste, de vrienden van Joop. Want...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
22 juli 2025Nieuws

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”
22 juli 2025Nieuws

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”

Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Laat gasten proeven, blijven én bestellen: de kracht van een goede bierproeverij
19 juli 2025Nieuws

Laat gasten proeven, blijven én bestellen: de kracht van een goede bierproeverij

Een goed georganiseerde bierproeverij is meer dan een rijtje glaasjes op een plank. Het is een beleving: eentje die gasten niet alleen verrast, maar o...

vandeStreek neemt geliefd buurtcafé Lombok over en start crowdfunding
17 juli 2025Nieuws

vandeStreek neemt geliefd buurtcafé Lombok over en start crowdfunding

Vanaf oktober blaast vandeStreek bier nieuw leven in één van Utrechts bekendste buurtcafés: Café Lombok. De brouwerij neem...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
15 juli 2025Nieuws

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?

Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Investeren in... bestek
14 juli 2025Nieuws

Investeren in... bestek

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
8 juli 2025Nieuws

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Waarom bierglazen bedrukken slim is voor jouw horecazaak
8 juli 2025Nieuws

Waarom bierglazen bedrukken slim is voor jouw horecazaak

In de horeca draait alles om beleving. Een goed getapt biertje smaakt al heerlijk, maar in het juiste glas komt het écht tot zijn recht. En wat...

Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%
1 juli 2025Nieuws

Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%

Nederlanders gaan steeds bewuster om met het drinken van alcoholhoudende dranken, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Heineken ziet alcoholvrij...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
1 juli 2025Nieuws

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?

Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol
30 juni 2025Nieuws

Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol

Op de wisseltap is onze nieuwe rubriek waarin we elke twee maanden een ander bier onder de aandacht brengen dat geschikt is voor jouw café! Ver...

Nieuwe Wine Bar & Kitchen in Den Haag: The Hague Social Club
27 juni 2025Nieuws

Nieuwe Wine Bar & Kitchen in Den Haag: The Hague Social Club

Den Haag is een culinaire hotspot rijker. Deze week opent The Hague Social Club – Wine Bar & Kitchen officieel haar deuren op een unieke loc...

Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt
26 juni 2025Nieuws

Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt

Al bijna duizend jaar is Affligem een geliefd abdijbier onder speciaalbierliefhebbers. Het werd internationaal meervoudig bekroond tot het beste blond...

10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak
24 juni 2025Nieuws

10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak

Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café
17 juni 2025Nieuws

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café

Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Nederlandse medailleregen tijdens The World Alcohol-Free Awards
11 juni 2025Nieuws

Nederlandse medailleregen tijdens The World Alcohol-Free Awards

Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de derde editie van het World Alcohol-Free Awards met een uitzonderlijke medailleregen. Me...

NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava in 2026
11 juni 2025Nieuws

NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava in 2026

In januari 2026 maken de Nederlandse Cocktailkampioenschappen, het officiële NK, hun comeback op Horecava. Het NK wordt georganiseerd door de Ned...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
9 juni 2025Nieuws

Investeren in... menukaarten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...