Je hebt gezocht op: café

Deze type bieren lenen zich het best voor alcoholvrij
Alcoholvrij bier, een product dat haast niet kan ontbreken op de drankkaart. Een ‘gewoon’ alcoholvrije pilsener of een smaakvolle IPA, ide...

Royal Swinkels voor derde jaar op rij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij ter wereld
Royal Swinkels is tijdens de Icons of Beer voor de derde keer op rij benoemd tot de duurzaamste brouwerij ter wereld. Mede dankzij verschillende, nieu...

Petrus Dubbel kroont zich tot World Winner op de World Beer Awards 2025
Brouwerij De Brabandere heeft de hoogste eer behaald op de World Beer Awards 2025: Petrus Dubbel is uitgeroepen tot World Winner in de categorie Belgi...

Investeren in... verlichting
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Loes van Delft ontwerpt Duvel designer glas 2025
Inspiratie voor het Duvel Designer Glas 2025 vindt kunstenaar Loes van Delft in de verharde en roerige wereld om haar heen. Met haar ontwerp voor het...

Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...
Brouwwereld: van Limburgse ambacht naar internationale speler
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Café Vertigo opent in het iconische Vondelparkpaviljoen
Café Vertigo opent haar deuren in het iconische Vondelparkpaviljoen: een plek met geschiedenis, midden in het hart van het Vondelpark en missch...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Richard Moerkerk: Vijf vaders
Elke twee weken komen Joop en zijn vrienden bij elkaar in het café. Dat doen ze al meer dan dertig jaar. Tenminste, de vrienden van Joop. Want...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”
Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Laat gasten proeven, blijven én bestellen: de kracht van een goede bierproeverij
Een goed georganiseerde bierproeverij is meer dan een rijtje glaasjes op een plank. Het is een beleving: eentje die gasten niet alleen verrast, maar o...

vandeStreek neemt geliefd buurtcafé Lombok over en start crowdfunding
Vanaf oktober blaast vandeStreek bier nieuw leven in één van Utrechts bekendste buurtcafés: Café Lombok. De brouwerij neem...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Investeren in... bestek
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Waarom bierglazen bedrukken slim is voor jouw horecazaak
In de horeca draait alles om beleving. Een goed getapt biertje smaakt al heerlijk, maar in het juiste glas komt het écht tot zijn recht. En wat...
Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%
Nederlanders gaan steeds bewuster om met het drinken van alcoholhoudende dranken, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Heineken ziet alcoholvrij...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...
Wisseltap-highlight: fris en kruidig zonder alcohol
Op de wisseltap is onze nieuwe rubriek waarin we elke twee maanden een ander bier onder de aandacht brengen dat geschikt is voor jouw café! Ver...
Nieuwe Wine Bar & Kitchen in Den Haag: The Hague Social Club
Den Haag is een culinaire hotspot rijker. Deze week opent The Hague Social Club – Wine Bar & Kitchen officieel haar deuren op een unieke loc...
Affligem lanceert middeleeuwse merkwereld die rijke heritage benadrukt
Al bijna duizend jaar is Affligem een geliefd abdijbier onder speciaalbierliefhebbers. Het werd internationaal meervoudig bekroond tot het beste blond...

10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak
Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café
Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...
Nederlandse medailleregen tijdens The World Alcohol-Free Awards
Nederland heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de derde editie van het World Alcohol-Free Awards met een uitzonderlijke medailleregen. Me...
NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava in 2026
In januari 2026 maken de Nederlandse Cocktailkampioenschappen, het officiële NK, hun comeback op Horecava. Het NK wordt georganiseerd door de Ned...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Nolet Copper Club opent deuren in Dutch Distillers District
Op 12 juni opent Nolet Distillery de Nolet Copper Club: een nieuwe experience waar 333 jaar distilleervakmanschap samenkomt met moderne cocktailcultuu...
Brouwwereld: bier gebrouwen tussen de abdijmuren
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige variatie aan soorten en smaken. Alleen al in Nederland telt het aantal brouwerijen – van kleine t...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest het h...
Tom Coronel is de nieuwste ambassadeur van Nederlandse AMICI Limoncello
Nederlands racetalent, ondernemer en presentator Tom Coronel is de nieuwste ambassadeur van het snelgroeiende Nederlandse AMICI Limoncello. De samenwe...

Psycho Cyclops NEIPA: nieuwe special van Maximus Brouwerij
Maximus Brouwerij uit Utrecht lanceert een nieuwe special: de Psycho Cyclops NEIPA! De eenogige cycloop staat symbool voor een New England IPA van 6,8...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Richard Moerkerk: In stilte bidden en werken
Er is een nieuwe paus, maar de Trappistenkloosters lopen leeg. Dat kardinaal Robert Francis Prevost als paus de naam Leo XIV vind ik grappig, maar dat...
Bird Brewery lanceert nieuw bier in vogelcollectie: Soepele Specht
Bird Brewery brengt het tweede bier uit de Bird Vogelcollectie 2025 uit: Soepele Specht. Deze New England IPA (6.2 procent) is nu te vinden bij de pro...