Je hebt gezocht op: café

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam
16 april 2024Nieuws

Feestelijke opening bierbrouwerij en pilshuis Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers, Schiedam's enige bierbrouwerij en een van de wildst groeiende brouwerijen uit de regio opende afgelopen vrijdag de tanks van haar eigen...

Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd
16 april 2024Nieuws

Column Richard Moerkerk: verliefd, verloofd, getrouwd

De korte broeken, kekke shirts voor de bediening en de zonnebrand binnen handbereik, het terrasseizoen staat voor de deur! Het team is ingewerkt, het...

Column Janneke Bavelaar: dé kroeg geeft de samenleving lucht
15 april 2024Nieuws

Column Janneke Bavelaar: dé kroeg geeft de samenleving lucht

Drukke tijden, veranderende tijden toch wel. Verandering in gasten, maar ook de veranderende behoeften vanuit de samenleving. Van nieuwe gasten en van...

Derde plaats voor Giovanni van Wijk bij wedstrijd ter ere van 70 jaar piña colada
11 april 2024Nieuws

Derde plaats voor Giovanni van Wijk bij wedstrijd ter ere van 70 jaar piña colada

De 23-jarige Giovanni van Wijk is op de derde plaats geëindigd tijdens een internationale wedstrijd ter ere van de zeventigste verjaardag van de...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Extra omzetmomenten voor cafés in juni 2024
1 april 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in juni 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

Column Richard Moerkerk: Maartse bieren
29 maart 2024Nieuws

Column Richard Moerkerk: Maartse bieren

Bier is niet om naar te kijken, zeg ik altijd. Met andere woorden: drink het vers. Bier is geen belegging en hoewel sommige bieren goed kunnen rijpen,...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?
28 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: wat kan ik doen om fraude en diefstal op de werkvloer te voorkomen?

Net als andere bedrijfstakken is de horeca niet ongevoelig voor fraude of diefstal op de werkvloer. Een biertje tappen voor een bekende zonder de cons...

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
27 maart 2024Nieuws

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”

Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...

Horeca & Veiligheid: Hoe zorg je voor een veilige werkcultuur?
26 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Hoe zorg je voor een veilige werkcultuur?

In de horeca, een bruisende en veeleisende sector, is het creëren van een veilige werkcultuur belangrijk voor het welzijn van het team en het suc...

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?
21 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?

De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond
19 maart 2024Nieuws

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery lanceren streekbier Heuvelrug Blond

Op 4 april 2024 wordt het vernieuwde streekbier Heuvelrug Blond gelanceerd door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery. Tijdens het evenem...

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?
19 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?

Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit
18 maart 2024Nieuws

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit

Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert met trots een nieuw, fris design voor Pepsi. Dit is de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe vis...

Horeca & Veiligheid: hoe pak ik inbraakpreventie voor mijn horecazaak aan?
15 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: hoe pak ik inbraakpreventie voor mijn horecazaak aan?

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Horeca is vaak tot laat in de avond open en in bepaalde gelegenheden gaat er...

Alfa Bier wint twee keer de Dubbel Goud Medaille
15 maart 2024Nieuws

Alfa Bier wint twee keer de Dubbel Goud Medaille

Twee bieren van Alfa Bier, Alfa Edel Pils en Krachtig Dort, hebben de hoogste eer behaald op de European Beer Challenge. Deze prestigieuze wedstrijd,...

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval
14 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval

Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

De Heidebrouwerij onthult nieuwe Henk Schiffmacher-uitstraling
11 maart 2024Nieuws

De Heidebrouwerij onthult nieuwe Henk Schiffmacher-uitstraling

De Heidebrouwerij kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwe en opwindende merkuitstraling, ontworpen door kunstenaar Henk Schiffmacher. Met e...

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen
7 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen

Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf
5 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: zo richt je cybersecurity in voor je horecabedrijf

Horecabedrijven hebben (soms zonder zich ervan bewust te zijn) vaak flinke hoeveelheden data van gasten in hun bezit. Naast adressen en telefoongegeve...

Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde
4 maart 2024Nieuws

Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde

Henk Westbroek (72), zijn vrouw Julia Harris, zijn dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera hebben café-restaurant Nola op de M...

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding
4 maart 2024Nieuws

Brouwerij Jopen lanceert crowdfunding

De Haarlemse craft bier brouwerij Jopen maakt dit jaar een nieuwe stap, met de lancering van een crowdfunding. Bierliefhebbers en geïnteresseerde...

Extra omzetmomenten voor cafés in mei 2024
1 maart 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor cafés in mei 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft alle...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol
29 februari 2024Nieuws

Chouffe innoveert: rijke smaak van speciaalbier met slechts 4 procent alcohol

Minder alcohol, zonder concessies te hoeven doen op smaak. Al een aantal jaren zien we de trend groeien. Het begon met de vele introducties van alcoho...

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”
28 februari 2024Nieuws

Derek van Westerlaak: “Chardonnays uit Californië zijn een hype”

Ondernemen in Amersfoort. Derek van Westerlaak (25) is ruim een jaar manager van wijnbar De Bijzaeck aan de Hof, hét horecaplein van Amersfoort...

Texelse Bierbrouwerij onthult maandelijks proefbier 'Texels Geheim'
28 februari 2024Nieuws

Texelse Bierbrouwerij onthult maandelijks proefbier 'Texels Geheim'

Bij de Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild op Texel wordt elke maand een nieuw, bijzonder bier gebrouwen dat Texels Geheim wordt genoemd. Met unieke i...

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag
27 februari 2024Nieuws

Amsterdam en Heineken slaan handen ineen voor 750ste verjaardag

Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen om de 750ste verjaardag van de stad mede mogelijk te maken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoo...

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken
26 februari 2024Nieuws

Brouwwereld: Brand verlegt koers na ingrijpend besluit van Heineken

Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...

Waar moet je op letten bij de aankoop van pannen voor jouw café?
23 februari 2024Nieuws

Waar moet je op letten bij de aankoop van pannen voor jouw café?

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café
23 februari 2024Nieuws

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Column Janneke Bavelaar: Trots op het familiebedrijf!
22 februari 2024Nieuws

Column Janneke Bavelaar: Trots op het familiebedrijf!

Eens in de zoveel tijd komt er een vlaag voorbij van verbazing. Nou dat klinkt eigenlijk te negatief, het is er meer eentje van verwondering. Dan verw...

Dit zijn dé bartrends voor 2024 volgens mr. Lyan van cocktailbar Super Lyan
20 februari 2024Nieuws

Dit zijn dé bartrends voor 2024 volgens mr. Lyan van cocktailbar Super Lyan

Mr. Lyan, Ryan Chetiyawardana, het brein achter cocktailbarren Super Lyan in Amsterdam, Lyaness en Seed Library in Londen en Silver Lyan in Washi...

vandeStreek opent bar in de Domtoren
20 februari 2024Nieuws

vandeStreek opent bar in de Domtoren

Van 29 februari tot en met 3 maart wordt de Domtoren omgetoverd tot een biercafé door de Utrechtse brouwerij vandeStreek. Tijdens dit pop-up ca...

Column Richard Moerkerk: Biercultuur
19 februari 2024Nieuws

Column Richard Moerkerk: Biercultuur

In Nederland is er behoorlijk weinig van de winter te merken, maar gelukkig is er in skigebieden als Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Italië nog gen...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Nederlandse Brouwers signaleert teruggelopen bierverkoop en doet oproep aan overheid
7 februari 2024Nieuws

Nederlandse Brouwers signaleert teruggelopen bierverkoop en doet oproep aan overheid

Door een slechte zomer en hoge inflatie zijn de bierverkopen over 2023 licht terug gelopen. Tegelijkertijd kiest de Nederlandse bierdrinker steeds bew...