Je hebt gezocht op: Westmalle
Brouwwereld: bier gebrouwen tussen de abdijmuren
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige variatie aan soorten en smaken. Alleen al in Nederland telt het aantal brouwerijen – van kleine t...

Maak je eigen biercocktails
Een goed gemaakt bier is een traktatie op zichzelf. Daar hoef je in principe niets aan toe te voegen. Toch kan het mixen en combineren van bieren bijz...

Hertog Jan Grand Prestige op 1 in Bierista Bier Top 100
Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat Hertog Jan Grand Prestige op nummer 1 in de Bierista Bier Top 100 . Meer dan 2000 bierliefhebbe...

Interview: "Risico’s nemen met themafeesten leidt tot succes"
Een droom die uitkomt. John Bergman zet de familietraditie voort en begint in 1999 zijn eigen café in de binnenstad van Gorinchem, Café...

Column Fiona de Lange: Het duizelt bier
Bier, bier en nog eens bier. Zonder een gedegen bierkaart met tientallen bieren hoor je er in de horeca niet meer bij, vinden sommige ondernemers. Er...

Interview: Café Het Veulen, Den Bosch
Bijna een kwart eeuw runde Wiggert Mes café Het Veulen in Den Bosch, een eeuwigheid in het land van de natte horeca. Met hard werken, een passie voor...

Makers trappistenbieren in mineur
Waar onlangs het nieuwe Nederlandse trappistenbier Zundert met veel succes het levenslicht zag, trekken de abdijen van twee trappistenbieren bij onze...

Ook de VS gaan trappistenbier brouwen
Na België, Nederland en Oostenrijk gaan ook de Verenigde Staten trappistenbier brouwen. Het bier van de Saint Josephabdij in Spencer, Massachusetts k...

Naast La Trappe ook trappist uit Zundert
De monniken van abdij Maria Toevlucht uit Zundert gaan bier brouwen. Het bier dat in november dit jaar op de markt gaat komen, wordt geclassificeerd a...

Triple triest
Op een herfstachtige namiddag streken we neer in een gezellig bruin café; we waren al een aantal uren in touw en hadden zin in iets lekkers. Ik ging...